Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Palvelut

Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa näköongelmien, lukihäiriön tai muun syyn takia, kannattaa kokeilla äänikirjaa. CELIA-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Tikkurilan kirjastossa voit rekisteröityä CELIA-kirjaston verkkoasiakkaaksi. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjasto 40 000 äänikirjasta. Kysy lisää Tikkurilan kirjaston aikuistenosastolta p. 043 824 8307.

Tällä hetkellä kirjastossa ei anneta lähikontaktia vaativaa digitukea koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. 

Kirjaston aulassa.

Sisäänkäynnin vieressä on luukku, josta voi palauttaa aineistoa sulkemisajan jälkeen. Suurikokoinen aineisto ei mahdu luukusta. Palautusluukku pidetään suljettuna, kun on peräkkäisiä kiinniolopäiviä.

Ei lisätietoa

VHS-DVD-digitointilaite on käytettävissä Digipaja Dynamossa aikuistenosastolla. Varaukset Varaamo-palvelusta tai asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

Musiikkiosastolla voi soittaa kuulokkeilla digitaalipianoa.

Musiikkosaston Soittohuoneessa on käytettävissä akustinen piano. Varaukset Varaamo-palvelusta. Henkilökunta auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä. Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä.

Kirjasto on avoinna lauantaisin 9.00 - 16.00.

Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II filmi-, valokuva-, dia- ja asiakirjaskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Käytettävissä on myös VHS-DVD-digitointilaite. Varaukset Varaamo-palvelusta tai asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

Kirjaston aulassa on kahvila, joka on avoinna maanantaista torstaihin 11.00-17.00 ja perjantaisin 11.00-16.00. Lauantait ja sunnuntait kahvila on suljettu.

Ei lisätietoa

Jos et pysty itse asioimaan kirjastossa tai lähipiirissäsi on joku, joka tarvitsee kirjoja kotiin ota rohkeasti yhteyttä kirjaston kotipalveluun. Katso lisätietoa osoitteesta helmet.fi/vantaankotikirjasto.

Kirjastossa on avoin langaton verkko, jota voi käyttää omalla tietokoneella.
Kirjastossa on paljon lautapelejä, joita voi tulla pelaamaan kavereiden kanssa mm. Fauna: Eläimellisen hauska tietopeli, Haluatko miljönääriksi junior, Inkan aarre, Junior Alias, Kimble, Kummitusportaat, Maaginen labyrintti Meidän oma Nukkumatti:muistipeli ja lautapeli, pelikortit, Skip-Bo, Tatun ja Patun muistipeli, Twister, Uno, Yatzy, Alias, Carcassonne, Mallorca, Qube: Suomen kieli, Qube: Bon appétit, Scrabble, Trivial Pursuit Team, Vauhdin maailma -tietopeli ja Yatzy.
Ei lisätietoa

Kirjastossa kokoontuu lukupiiri. Tikkurilan kirjaston lukupiirin tapaamisista ilmoitetaan sivustolla kirjasto.one/lukupiiri.

Musiikkia voi kuunnella itsenäisesti kuulokkeilla. Musiikki- ja mediaosastolla soitetaan musiikkia asiakastiloissa.

Satututuokiot ovat kerran kuussa lastenosaston Laguunissa. Tarkemmat ajat Tikkurilan Tapahtumat-sivuilta. Ikäsuositus 3-6-vuotiaat. Muunkin ikäiset ovat tervetulleita. Pienet kerho- tai päiväkotiryhmät voivat osallistua Satutuokioon ilman ilmoittautumista. Suurempia ryhmiä pyydämme ottamaan yhteyttä Tikkurilan kirjaston lastenosastoon. Ilmoittautumiset ja lisätiedot lasten- ja nuortenosastolta p. 043 825 0964.

Musiikkiosaston Soittohuoneessa on asiakkaiden käytettävissä piano. Se on tarkoitettu henkilökohtaiseen harjoitteluun. Kirjaston pianoa ei saa käyttää soittotuntien antamiseen. Käytettävissä on myös sekä teräskielinen että nylonkielinen akustinen kitara, sähkökitara ja kitaravahvistin, sekä sähköbasso ja bassovahvistin. Soittimia ei lainata kirjaston ulkopuolelle. Soittohuoneen varaukset Varaamo-palvelusta. Henkilökunta auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä 043 825 0963). Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä.

Kesälomakuukausina kirjaston lastenosastolta voi lainata kirjastopuistossa pelattavaksi seuraavia pelejä:  boccia, frisbee, jalkapallo, kyykkä, mölkky sekä sulkapallomailat ja -pallo. Peleillä on vuorokauden laina-aika.

Kokoushuone Voimalassa, lastenosaston Laguunissa sekä musiikkiosaston Soittohuoneessa on kiinteä valkokangas.

Tikkurilan kirjaston musiikkiosaston Studiossa siirrät LP-levyt cd:lle tai muistitikulle ja muutat c-kasetit mp3:iksi. Palvelut ovat maksuttomia itsepalvelupisteitä. Varaukset Varaamo-palvelusta. Henkilökuntamme auttaa tarvittaessa (p. 043 825 0963).

 

Tilat

Ei lisätietoa

Varustelu äänen tallennukseen ja editointiin. Omatoimiseen käyttöön. Mahdollisuus soittaa omia tai lainattavia soittimia. Käytettävissä kaikki Rockway-verkkokurssit. LP-levyjen ja C-kasettien digitointimahdollisuus. Varaukset Varaamo-palvelusta. Henkilökunta auttaa tarvittaessa 043 825 0963. Ikäraja tilan varaamiseen on 15 vuotta. Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä. 
Studion varustelu:
-PC pöytäkone 
-Roland Studio-Capture ulkoinen äänikortti
-Röde NT1-A mikrofoni - Bayerdynamics TG-153 stereopari -mikrofoni
-Yamaha HS80M -kaiuttimet
Ohjelmistot:
Cubase 9 pro
-Adobe Creative Cloud -ohjelmistot 
-Ableton Live
FL-studio
-Reaper
Soittimet:
- Ableton Push
-MIDi-koskettimet
-Tokai sähkökitara ja basso (lainataan erikseen)
-Sähköpiano (siirrettävissä studioon tarvittaessa) -

Lue lisää

Huom! Singa Pro -karaokepalvelu on poissa käytöstä,

Musiikkiosaston Soittohuoneessa on käytettävissä Singa pro -karaokepalvelun kautta yli 20 000 kappaleen valikoima kotimaista ja ulkomaista musiikkia. Laulamaan voi tulla yksin tai myös pienellä ryhmällä kavereiden kanssa. Varaukset tehdään Varaamo-palevelusta. Kirjaston henkilökunta auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä. Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä.

Kirjastossa on kaksi varattavissa olevaa kokous- ja ryhmätyötilaa. 

Kokoushuone Voimala, 2.krs 

Aikuistenosastolla sijaisevan Voimalan käyttö on maksutonta. Tilaa voi varata neljäksi tunniksi viikoittain. Tilaa ei pääsääntöisesti anneta pari- tai yksintyöskentelyyn. 

Tilan varustelu: 
-Iso näyttö 75"
-Tietokone
-Fläppitaulu (tuotava omat tussit) 

Tilan voi varata verkosta Varaamo-palvelusta. Aikuistenosaston asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 824 8307) 

Kokoushuone Voltti, 2.krs 

Aikuistenosastolla sijaitsevan Voltin käyttö on maksutonta. Tilaa voi varata neljäksi tunniksi viikoittain. Varaukset Varaamo-palvelusta. Asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 824 8307).

Kokoustila Voltissa on käytettävissä iso näyttö, johon voi kiinnittää tietokoneen. Asiakaspalvelutiskiltä voi lainata kirjastokortilla videoneuvottelupaketin, joka sisältää näytön kaukosäätimen, HDMI-johdon adaptereilla, webkameran ja mikrofoni-kaiuttimen. Lisätietoa ja varaukset: aikuisten osaston asiakaspalvelu (p. 043 824 8307)

Hiljainen lukemiseen ja opiskeluun osoitettu tila.

Tikkurilan kirjastossa on näyttelytila, jota voi varata 1-3 viikoksi. Yhteyshenkilö näyttelyasioissa on Pete Jauhiainen (petrus.jauhiainen(at)vantaa.fi). Tilan käyttö on maksullista. 1-3 vko 100,00 € + alv (yht. 124,00 €)

Pelihuone sijaitsee kirjaston ensimmäisen kerroksen musiikkiosastolla. Tilassa on käytössä Playstation 4 -konsoli, jolle on ladattu valmiiksi valikoima pelejä. Voit myös tuoda oman pelisi tai pelata kirjastosta lainaamaasi peliä. Vantaan kaupunginkirjastossa noudatetaan pelien ikärajoja. Peliohjaimet lainataan kirjastokortilla henkilökunnalta. Varaukset Varaamo-palvelusta. Henkilökunta auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 825 0963).

Aikuistenosastolla on kaksi ryhmätyötilaa: isompi Voimala ja pienempi Voltti. Tilojen käyttö on maksutonta ja niitä voi varata enintään neljäksi tunniksi viikossa. Voimalaa ei pääsääntöisesti anneta pari- tai yksintyöskentelyyn. Tiloja voi varata verkosta Varaamo-palvelusta. 

Voimalan varustelu: 
-Iso näyttö 75"
-Tietokone
-Fläppitaulu (tuotava omat tussit) 

Voltissa on käytettävissä iso näyttö, johon voi kiinnittää tietokoneen. Asiakaspalvelutiskiltä voi lainata kirjastokortilla videoneuvottelupaketin, joka sisältää näytön kaukosäätimen, HDMI-johdon adaptereilla, webkameran ja mikrofoni-kaiuttimen. Lisätietoa ja varaukset: aikuisten osaston asiakaspalvelu (p. 043 824 8307)

Tikkurilan kirjastotalossa sijaitseva Lummesali on Vantaan musiikkiopiston käytössä oleva konserttisali. Sali on ensisijaisesti musiikkiopiston opetuksen ja konserttitoiminnan käytössä. Musiikkiopiston loma-aikoina, erityisesti joulu- ja kesälomalla salia on mahdollista vuokrata ulkopuoliseen käyttöön. Vapaita aikoja voi tiedustella myös muinakin aikoina. Katso lisätietoja..

Huom! Singa Pro -karaokepalvelu on poissa käytöstä.

Musiikkiosaston Soittohuoneessa voi soittaa omilla instrumenteilla. Käytettävissä on myös teräskielinen- sekä nylonkielinen akustinen kitara, akustinen piano, sähkökitara ja -basso sekä näille vahvistimet. Soittimia ei lainata kirjaston ulkopuolelle. Tilassa on käytettävissä lisäksi Singa pro -karaokepalvelu. Varaukset Varaamo-palvelusta. Henkilökunta auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 825 0963). Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä.

Varustelu äänen tallennukseen ja editointiin. Omatoimiseen käyttöön. Mahdollisuus soittaa omia tai lainattavia soittimia. Käytettävissä kaikki Rockway-verkkokurssit. LP-levyjen ja C-kasettien digitointimahdollisuus. Varaukset Varaamo-palvelusta. Henkilökunta auttaa tarvittaessa 043 825 0963. Ikäraja tilan varaamiseen on 15 vuotta. Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä. 
Studion varustelu:
-PC pöytäkone 
-Roland Studio-Capture ulkoinen äänikortti
-Röde NT1-A mikrofoni - Bayerdynamics TG-153 stereopari -mikrofoni
-Yamaha HS80M -kaiuttimet
Ohjelmistot:
Cubase 9 pro
-Adobe Creative Cloud -ohjelmistot 
-Ableton Live
FL-studio
-Reaper
Soittimet:
- Ableton Push
-MIDi-koskettimet
-Tokai sähkökitara ja basso (lainataan erikseen)
-Sähköpiano (siirrettävissä studioon tarvittaessa) -

Lue lisää

Aikuisten osastolla on myös kaksi tutkijanhuonetta, joista molemmissa on käytettävissä tietokone ja internet-yhteys. Ne annetaan hakemuksen perusteella kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Käyttöhakemuksen voit täyttää ja lähettää tässä . Paperisen käyttöhakemuksen saa myös tietopalvelusta (2. krs).

Aikuistenosastolla on kaksi työhuonetta Akku ja Kenno, joita voi varata kahdeksi tunniksi kerrallaan Varaamo-palvelusta. Asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 824 8307). Aikuistenosastolla on myös kaksi tutkijanhuonetta, joista molemmissa on käytettävissä tietokone ja internet-yhteys. Ne annetaan hakemuksen perusteella kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Käyttöhakemuksen saat aikuisten tietopalvelusta tai voit täyttää sen tässä ja lähettää suoraan eteenpäin.
 

Laitteet

Kirjastossa on asiakkaiden käytettävissä olevia työasemia. Kaikkien työasemien käyttö on maksutonta. Koneiden käyttö edellyttää voimassa olevan kirjastokortin. Henkilökunta opastaa tarvittaessa työasemien käytössä. Kirjastossa on myös tietokoneiden käytön opastusta. Aikuistenosastolla on kaksi varattavaa työskentelyhuonetta. Varaukset Varaamo-palvelusta. Asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 824 8307). Kirjastossa on myös pistäytymiskoneita, joita ei voi varata etukäteen. 

Ohjelmat ja oheislaitteet: 
-Windows 10 -käyttöjärjestelmä 
-Microsoft Office -ohjelmat 


Kaikkiin koneisiin on mahdollista kytkeä USB-porttiin oma muistikku, kamera yms. laitteita. Koneille ei voi asentaa omia ohjelmia tai ajureita.

Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II filmi-, valokuva-, dia- ja asiakirjaskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Varaukset Varaamo-palvelusta tai asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

Helppokäyttöiset ja näppärät Hublet-tabletit ovat käytössäsi Tikkurilan kirjaston lasten- ja nuortenosastolla. Hublet-telineestä voit käydä lainaamassa tabletin, jolla voit mm. lukea sähköpostia, surffata netissä tai lukea lehtiä sähköisessä muodossa 2 tunnin ajan kirjaston tiloissa. Lainaaminen onnistuu kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Lainaaminen on helppoa. Kun syötät kirjastokorttisi numeron ja tunnusluvun latausaseman näyttöruutuun, tabletti vapautuu latausasemasta.  Käytön jälkeen palautat tabletin takaisin latausasemaan, jolloin se lukkiutuu ja selaustietosi poistuvat automaattisesti. Tabletti toimii vain Tikkurilan kirjaston lastenosaston tiloissa, kotilainaksi siitä ei ole. Kysy apua ja vinkkejä henkilökunnalta!

Tikkurilan kirjaston aikuistenosastolla on käytössä kannettavien tietokoneiden lainausautomaatti. Automaatti helpottaa kirjaston asiakastietokoneiden käyttämistä, kun koneet saa käyttöön jonottamatta henkilökunnan luo. Asiakkaiden käyttöön tarkoitetut kannettavat tietokoneet eli Chromebookit on sijoitettu kaappiin, josta voit lainata niitä käytettäväksi kirjaston tiloissa. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja tunnusluvun. Lainauskuitti ja muistutus laina-ajan päättymisestä lähetetään vain sähköpostitse. Jos haluat kuitin ja muistutuksen, voit lisätä sähköpostiosoitteen asiakastietoihinsi kirjautumalla ensin Omiin tietoihin Helmet.fi:ssä.

Tietokoneiden laina-aika on kolme tuntia, lainakertoja voi olla kaksi peräkkäin. Laina-ajan päätyttyä palauta tietokone automaattiin, joka lähettää palautuksesta kuitin sähköpostiisi. Automaatti myös lataa kannettavat seuraavan asiakkaan käyttöön. Automaatissa on helppokäyttöinen kosketusnäyttö. Henkilökunta opastaa tarvittaessa automaatin käytössä.

Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II filmi-, valokuva-, dia- ja asiakirjaskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Varaukset Varaamo-palvelusta tai asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

Kokoushuoneessa, satuhuoneessa sekä Aleksis-salissa on kiinteä dataprojektori voidaan kytkeä asiakkaan kannettavaan tietokoneeseen.

Musiikkiosaston Pelihuoneessa on PlayStation 4 -pelikonsoli.

Aikuistenosastolla on kaksi (2) kirjastokortilla toimivaa eBooking-konetta max. A4-kokoisten sivujen skannaamiseen. Työhuone Akussa on A3-kokoinen skanneri. Lisäksi aikuistenosaston Digipaja Dynamossa on A4-kokoinen skanneri, jolla voi skannata dioja ja negatiiveja. Työhuone Akun ja Digipaja Dynamon voi varata Varaamo-palvelusta.

Löydä kirjastosi

Tikkurilan kirjasto kesällä 2018

Yhteystiedot

Lummetie 4

01300 Vantaa

tikkurila.kirjasto@vantaa.fi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
-
henkilökunta paikalla