Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

Tilat

Tilat

Kirjastossa on kaksi varattavissa olevaa kokous- ja ryhmätyötilaa.

Kokoushuone Voimala, 2.krs

Aikuistenosastolla sijaisevan Voimalan käyttö on maksutonta. Tilaa voi varata neljäksi tunniksi viikoittain. Tilaa ei pääsääntöisesti anneta pari- tai yksintyöskentelyyn.

Tilan varustelu:
-Dataprojektori/SmartBoard
-Tietokone
-Fläppitaulu (tuotava omat tussit)

Tilan voi varata verkosta Varaamo-palvelusta. Aikuistenosaston asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 824 8307)

Kokoushuone Voltti, 2.krs

Aikuistenosastolla sijaitsevan Voltin käyttö on maksutonta. Tilaa voi varata neljäksi tunniksi viikoittain. Varaukset Varaamo-palvelusta. Asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 824 8307).

Tilat

Tilat

Karaoke-tila on käytettävissä kirjaston aukioloaikoina ja sen voi varata kerrallaan käyttöön 2 tunniksi. Laulamaan voi tulla yksin tai myös pienellä ryhmällä kavereiden kanssa. Varaukset tehdään musiikkiosaston asiakaspalvelusta tai puhelimitse (p. 043 825 0963). Katso lisätietoja. Tällä hetkellä kirjastossa on Singa pro -karaokepalvelun kautta käytettävissä yli 20 000 kappaleen valikoima kotimaisia ja ulkomaisia kappaleita.

Tilat

Tikkurilan kirjastossa on näyttelytila, jota voi varata 1-3 viikoksi. Yhteyshenkilö näyttelyasioissa on Heidi Kuutti p. 050 3030501, sähköpostitse heidi.kuutti(at)vantaa.fi. Tilan käyttö on maksullista. 1-3 vko 100,00 € + alv (yht. 124,00 €)

Tilat

Lauta- ja konsolipelien pelaamiseen osoitettu tila (käytettävissä PS3 ja PS4).

Tilat

Aikuistenosastolla on kaksi ryhmätyötilaa: isompi Voimala ja pienempi Voltti. Tilojen käyttö on maksutonta ja niitä voi varata enintään neljäksi tunniksi viikossa. Voimalaa ei pääsääntöisesti anneta pari- tai yksintyöskentelyyn. Tiloja voi varata verkosta Varaamo-palvelusta.

Voimalan varustelu:
-Dataprojektori/SmartBoard
-Tietokone
-Fläppitaulu (tuotava omat tussit)

Voltissa on käytettävissä iso näyttö, johon voi kiinnittää tietokoneen. Asiakaspalvelutiskiltä voi lainata kirjastokortilla videoneuvottelupaketin, joka sisältää näytön kaukosäätimen, HDMI-johdon adaptereilla, webkameran ja mikrofoni-kaiuttimen. Lisätietoa ja varaukset: aikuisten osaston asiakaspalvelu (p. 043 824 8307)

Tilat

Tikkurilan kirjastotalossa sijaitseva Lummesali on Vantaan musiikkiopiston käytössä oleva konserttisali. Sali on ensisijaisesti musiikkiopiston opetuksen ja konserttitoiminnan käytössä. Musiikkiopiston loma-aikoina, erityisesti joulu- ja kesälomalla salia on mahdollista vuokrata ulkopuoliseen käyttöön. Vapaita aikoja voi tiedustella myös muinakin aikoina. Katso lisätietoja..

Tilat

Kirjaston Aleksis-salissa (kulku Musiikki- ja mediaosastolta) voi soittaa omilla instrumenteilla ja käytettävissä on myös akustinen piano.

Tilat

Varustelu kuvan ja äänen editointiin. Omatoimiseen käyttöön. Mahdollisuus soittaa omia tai lainattavia soittimia. Kaikki Rockway-verkkokurssit. Varaukset 043 825 0963.
Studion varustelu:
-PC pöytäkone
-Roland Studio-Capture ulkoinen äänikortti
-Röde NT1-A mikrofoni - Bayerdynamics TG-153 stereopari -mikrofoni
-Yamaha HS80M -kaiuttimet
Ohjelmistot:
Cubase 9 pro
-Adobe Creative Cloud -ohjelmistot
-Ableton Live
FL-studio
-Reaper
Soittimet:
- Ableton Push
-MIDi-koskettimet
-Tokai sähkökitara ja basso (lainataan erikseen)
-Sähköpiano (siirrettävissä studioon tarvittaessa) -

Lue lisää

Tilat

Aikuisten osastolla on myös kaksi tutkijanhuonetta, joista molemmissa on käytettävissä tietokone ja internet-yhteys. Ne annetaan hakemuksen perusteella kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Käyttöhakemuksen voit täyttää ja lähettää tässä . Paperisen käyttöhakemuksen saa myös tietopalvelusta (2. krs).

Tilat

Aikuistenosastolla on kaksi työhuonetta Akku ja Kenno, joita voi varata kahdeksi tunniksi kerrallaan Varaamo-palvelusta. Asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 824 8307). Aikuistenosastolla on myös kaksi tutkijanhuonetta, joista molemmissa on käytettävissä tietokone ja internet-yhteys. Ne annetaan hakemuksen perusteella kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Käyttöhakemuksen saat aikuisten tietopalvelusta tai voit täyttää sen tässä ja lähettää suoraan eteenpäin.

Palvelut

Kirjasto on avoinna lauantaisin 9.00 - 16.00.

Palvelut

Kirjastossa on sunnuntaisin klo 9-16 käytössä omatoimiaika. Tällöin asiakkaiden käytössä ovat palautus- ja lainausautomaatit, asiakastietokoneet sekä ennakkoon varatut asiakastilat.

Palvelut

Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa näköongelmien, lukihäiriön tai muun syyn takia, kannattaa kokeilla äänikirjaa. CELIA-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Tikkurilan kirjastossa voit rekisteröityä CELIA-kirjaston verkkoasiakkaaksi. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjasto 40 000 äänikirjasta. Kysy lisää Tikkurilan kirjaston aikuistenosastolta p. 043 824 8307.

Palvelut

Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II -kuva- ja filmiskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Varaukset Varaamo-palvelusta tai asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

Palvelut

Torstaisin klo 12-15. Ilmoittautumiset aikuistenosastolla tai puhelimitse 043 824 8307.

Palvelut

Palvelut

Kirjastossa voi tulostaa A4- ja A3-kokoja. Maksimitulostusmäärä on 20 mustavalkoista tai 2 värillistä sivua. Mustavalkotulostaminen onnistuu suoraan kirjaston pöytäkoneilta. Jos haluat värillisiä tulosteita, lähetä tulostettava tiedosto sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen print@vantaa.fi (otsikkoa ei tarvita). Saat sähköpostiisi muutaman minuutin kuluessa käyttäjätunnukset, joilla voit vapauttaa tulosteet kirjaston tulostimesta. Tunnukset ovat voimassa 8 tuntia.

Palvelut

Kirjaston aulassa on kahvila, joka on avoinna maanantaista torstaihin 11.00-18.30 ja perjantaisin 11.00-18.00. Lauantait ja sunnuntait kahvila on suljettu.

Palvelut

Kirjaston ala-aulassa on asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste.

Palvelut

Palvelut

Jos et pysty itse asioimaan kirjastossa tai lähipiirissäsi on joku, joka tarvitsee kirjoja kotiin ota rohkeasti yhteyttä kirjaston kotipalveluun. Palvelu on saatavilla vain Tikkurilan alueella ja on asiakkaalle maksuton. Palvelu tuotetaan yhteistyössä SPR:n vapaaehtoisten kanssa. Puh. 0438250068/ma-pe klo 9-16

Palvelut

Kirjastossa on avoin langaton verkko, jota voi käyttää omalla tietokoneella.

Palvelut

Kirjastossa on paljon lautapelejä, joita voi tulla pelaamaan kavereiden kanssa mm. Fauna: Eläimellisen hauska tietopeli, Haluatko miljönääriksi junior, Inkan aarre, Junior Alias, Kimble, Kummitusportaat, Maaginen labyrintti Meidän oma Nukkumatti:muistipeli ja lautapeli, pelikortit, Skip-Bo, Tatun ja Patun muistipeli, Twister, Uno, Yatzy, Alias, Carcassonne, Mallorca, Qube: Suomen kieli, Qube: Bon appétit, Scrabble, Trivial Pursuit Team, Vauhdin maailma -tietopeli ja Yatzy.

Palvelut

Palvelut

Kirjastossa kokoontuu lukupiiri. Tikkurilan kirjaston lukupiirin tapaamisista ilmoitetaan sivustolla kirjasto.one/lukupiiri.

Palvelut

Musiikkia voi kuunnella itsenäisesti kuulokkeilla. Musiikki- ja mediaosastolla soitetaan musiikkia asiakastiloissa.

Palvelut

Satututuokiot ovat kerran kuussa Satuhuoneessa. Tarkemmat ajat Tikkurilan Tapahtumat-sivuilta. Ikäsuositus 3-6-vuotiaat. Muunkin ikäiset ovat tervetulleita. Pienet kerho- tai päiväkotiryhmät voivat osallistua Satutuokioon ilman ilmoittautumista. Suurempia ryhmiä pyydämme ottamaan yhteyttä Tikkurilan kirjaston lastenosastoon. Ilmoittautumiset ja lisätiedot lasten- ja nuortenosastolta p. 043 825 0964.

Palvelut

Musiikki- ja mediaosastolla on asiakkaiden käytettävissä oleva piano. Soittoaikaa voi varata musiikkiosastolta (043 825 0963). Kirjaston piano on tarkoitettu henkilökohtaiseen harjoitteluun. Kirjaston pianoa ei saa käyttää soittotuntien antamiseen. Osastolla on sähkökitara ja kitaravahvistin, akustinen nylonkielinen kitara sekä sähköbasso ja bassovahvistin, joita voi soittaa musiikkiosastolla. Soittimia ei lainata kirjaston ulkopuolelle.

Palvelut

Musiikki- ja mediaosastolla on asiakkaiden käytettävissä oleva televisio, jossa on käytettävissä YLE Areenan lähetykset. Live-lähetyksiä ja tallenteita voi tulla katsomaan Tikkurilan kirjaston musiikki- ja mediaosastolle milloin tahansa kirjaston aukioloaikoina. Jotta kirjaston muut asiakkaat eivät häiriintyisi katselussa käytetään asiakkaiden varaamina katseluaikoina langattomia kuulokkeita. Varaukset musiikki- ja mediaosaston asiakaspalvelusta tai puhelimitse 043 8250 963.

Palvelut

Kokoushuoneessa, satuhuoneessa sekä Aleksis-salissa on kiinteä valkokangas.

Palvelut

Musiikkiosastolla on käytettävissä laite, jolla voi digitoida VHS-kasetit DVD-levyiksi. Oma DVD-R-levy mukaan. Varaukset numerosta 043 825 0963.

Palvelut

Tikkurilan kirjaston musiikki- & mediaosastolla siirrät LP-levyt cd:lle tai muistitikulle ja muutat c-kasetit mp3:iksi. Palvelut ovat maksuttomia itsepalvelupisteitä. Henkilökuntamme auttaa tarvittaessa. Varaukset puh: 043 825 0963.

Laitteet

Kokoushuoneessa, satuhuoneessa sekä Aleksis-salissa on kiinteä dataprojektori voidaan kytkeä asiakkaan kannettavaan tietokoneeseen.

Laitteet

Laitteella voidaan kopioida A4- ja A3-kokoja. Kopioidaksesi tarvitset henkilökohtaiset käyttäjätunnukset, jotka saat lähettämällä tyhjän sähköpostin osoitteeseen print@vantaa.fi. Käyttäjätunnukset tulevat sähköpostiisi paluuviestinä muutaman minuutin kuluessa ja ovat voimassa 8 tuntia. Maksutta voi kopioida 20 mustavalkoista tai 2 värillistä sivua.

Laitteet

Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II -kuva- ja filmiskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Varaukset Varaamo-palvelusta tai asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

Laitteet

Lasten- ja nuorten osastolla on PlayStation 3 ja 4 -pelikonsolit.

Laitteet

Aikuistenosastolla on palvelutiskin lähellä kaksi pikakonetta, joita saa käyttää maksimissaan viisi minuuttia henkilökunnan luvalla. Toisessa koneessa on A3-kokoinen ja toisessa A4-kokoinen skanneri. Lisäksi aikuistenosaston Digipaja Dynamossa on A4-kokoinen skanneri, jolla voi skannata myös dioja ja negatiiveja. Dynamon varaukset Varaamo-palvelusta.

Laitteet

Hublet-asema, johon kuuluu kuusi kirjastossa käytettävää tablettia. Hublet-tabletit lainataan kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Laitteet

Kirjastossa on asiakkaiden käytettävissä olevia työasemia. Kaikkien työasemien käyttö on maksutonta. Koneiden käyttö edellyttää voimassa olevan kirjastokortin. Henkilökunta opastaa tarvittaessa työasemien käytössä. Kirjastossa on myös tietokoneiden käytön opastusta. Aikuistenosastolla on kaksi varattavaa työskentelyhuonetta. Varaukset Varaamo-palvelusta. Asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 824 8307). Kirjastossa on myös pistäytymiskoneita, joita ei voi varata etukäteen.

Ohjelmat ja oheislaitteet:
-Windows 7 -käyttöjärjestelmä
-Libre Office -ohjelmat
-Kuvankäsittelyohjelma (Picasa)
Mustavalko- ja väritulostus

Kaikkiin koneisiin on mahdollista kytkeä USB-porttiin oma muistikku, kamera yms. laitteita. Koneille ei voi asentaa omia ohjelmia tai ajureita.

Laitteet

Laitteelta voi tulostaa A4- ja A3-kokoja. Maksimitulostusmäärä on 20 mustavalkoista tai 2 värillistä sivua. Mustavalkotulostaminen onnistuu suoraan kirjaston pöytäkoneilta. Jos haluat värillisiä tulosteita, lähetä tulostettava tiedosto sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen print@vantaa.fi (otsikkoa ei tarvita). Saat sähköpostiisi muutaman minuutin kuluessa käyttäjätunnukset, joilla voit vapauttaa tulosteet kirjaston tulostimesta. Tunnukset ovat voimassa 8 tuntia.

Löydä kirjastosi

Tikkurilan kirjasto kesällä 2018

Avoinna

-
-
-
-
-
-
-
omatoimi
-