Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Palvelut

Kirjasto on avoinna lauantaisin klo 9.00–16.00.

Sunnuntaisin on omatoimiaukiolo klo 9–16. Asiakaspalvelu on suljettu, ja varattavat huoneet eivät ole käytössä.

Celia-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu lukemisesteisille. Kysy lisää Tikkurilan kirjaston aikuistenosastolta (p. 043 824 8307).

Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II -filmi-, valokuva-, dia- ja asiakirjaskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Käytettävissä on myös VHS–DVD-digitointilaite. Varaukset Varaamo-palvelusta tai aikuistenosaston asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307). Tilan käyttöön tarvitsee kirjastokortin.

LP-levyjen ja C-kasettien digitointi on mahdollista musiikkiosaston Pienessä soittohuoneessa.

 

 

Ei lisätietoa

Digiopastuksista ilmoitetaan Tapahtumat-välilehdellä.

Ei lisätietoa

Tarvitset tulostamiseen ja kopiointiin kirjastokortin. Kirjastokortin avulla voit helposti rekisteröityä tulostusjärjestelmään. Rekisteröinti tarvitsee tehdä vain kerran, ja se on voimassa toistaiseksi. Henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa.

Voit ottaa 20 kpl mustavalkoista tai 2 kpl värillistä tulostetta tai kopiota päivässä. Tulostaminen ja kopiointi on maksutonta. 

Tulostus tapahtuu kirjaston tietokoneilta. Tulostaminen omasta laitteesta ei ole mahdollista. 

Ei lisätietoa
Ei lisätietoa

Jos et pysty itse asioimaan kirjastossa tai sinulla on läheinen, joka tarvitsee kirjoja kotiin, ota yhteyttä kirjaston kotipalveluun (kotikirjasto@vantaa.fi).

Asiakkailla on käytettävissään maksuton langaton verkko (Vantaa Avoin).

Ei lisätietoa
Ei lisätietoa

Kirjastossa kokoontuu lukupiiri. Tapaamisista ilmoitetaan osoitteessa kirjasto.one/lukupiiri.

Kirjaston aulassa.

Sisäänkäynnin vieressä on luukku, josta voi palauttaa aineistoa sulkemisajan jälkeen. Suurikokoinen aineisto ei mahdu luukusta. Palautusluukku pidetään suljettuna, kun on peräkkäisiä kiinniolopäiviä.

Musiikkiosaston soittohuoneessa on käytettävissä akustinen piano. Varaukset Varaamo-palvelusta tai musiikkiosaston asiakaspalvelusta (p. 043 825 0963). Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä.

Avoimista tapahtumista ilmoitetaan Tapahtumat-välilehdellä. Järjestämme satutuokioita myös erikseen päiväkotiryhmille toiveiden mukaan. Lue lisää.

Musiikkiosaston soittohuoneessa on asiakkaiden käytettävissä piano, joka on tarkoitettu henkilökohtaiseen harjoitteluun. Kirjaston pianoa ei saa käyttää soittotuntien antamiseen. Käytettävissä ovat myös sähkörummut, sekä teräskielinen että nylonkielinen akustinen kitara, sähkökitara ja kitaravahvistin sekä sähköbasso ja bassovahvistin. Soittimia ei lainata kirjaston ulkopuolelle. Soittohuoneen varaukset Varaamo-palvelusta tai musiikkiosaston asiakaspalvelusta (p. 043 825 0963). Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä.

Ei lisätietoa
Ei lisätietoa

VHS–DVD-digitointilaite on käytettävissä Digipaja Dynamossa aikuistenosastolla. Varaukset Varaamo-palvelusta tai aikuistenosaston asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

Musiikkiosaston Pienessä soittohuoneessa voi digitoida LP-levyjä CD-levylle ja C-kasetteja mp3-muotoon USB-muistitikulle. Varaukset Varaamo-palvelusta tai musiikkiosaston asiakaspalvelusta (p. 043 825 0963).

Tarvitset kirjastokortin digitointia varten.

Musiikkiosaston Pienessä soittohuoneessa voi siirtää LP-levyt CD:lle ja muuttaa C-kasetit mp3-muotoon USB-muistitikulle. Palvelut ovat maksuttomia itsepalvelupisteitä. Varaukset Varaamo-palvelusta. Kysy lisää musiikkiosaston henkilökunnalta (p. 043 825 0963). Tarvitset kirjastokortin digitointia varten.

 

Tilat

Ei lisätietoa

Musiikkiosaston soittohuoneessa on käytettävissä Singa pro -karaokepalvelun kautta yli 20 000 kappaleen valikoima kotimaista ja ulkomaista musiikkia. Laulamaan voi tulla yksin tai pienellä ryhmällä kavereiden kanssa. Varaukset tehdään Varaamo-palvelusta tai musiikkiosaston asiakaspalvelusta (p. 043 825 0963). Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä.

Kirjastossa on kaksi varattavaa kokous- ja ryhmätyötilaa, joiden käyttöön tarvitsee kirjastokortin.

Kokoushuone Voimala, 2.krs

Aikuistenosastolla sijaisevan Voimalan käyttö on maksutonta. Tilaa voi varata neljäksi tunniksi viikoittain. Tila on tarkoitettu 3–14 henkilölle. Tilan voi varata verkosta Varaamo-palvelusta tai aikuistenosaston asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307). 

Kokoushuone Voltti, 2.krs

Aikuistenosastolla sijaitsevan Voltin käyttö on maksutonta. Tilaa voi varata neljäksi tunniksi viikoittain.  Tila on tarkoitettu 1–4 henkilölle. Varaukset Varaamo-palvelusta tai aikuistenosaston asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

Ei lisätietoa

Varustelu äänen tallennukseen ja editointiin. Omatoimiseen käyttöön. Mahdollisuus soittaa omia tai lainattavia soittimia. Käytettävissä kaikki Rockway-verkkokurssit. Varaukset Varaamo-palvelusta tai musiikkiosaston asiakaspalvelusta (p. 043 825 0963). Ikäraja tilan varaamiseen on 15 vuotta. Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä. 
 

Studion varustelu:
- PC-pöytäkone 
- Roland Studio-Capture -ulkoinen äänikortti
- Röde NT1-A -mikrofoni
- Bayerdynamics TG-153 stereopari -mikrofoni

- Yamaha HS80M -kaiuttimet
 

Ohjelmistot:
- Cubase 11 pro
- Adobe Creative Cloud -ohjelmistot 
- Ableton Live
- FL-studio
- Reason
 

Soittimet:
- Ableton Push
- MIDi-koskettimet
- Tokai-sähkökitara ja -basso (lainataan erikseen)
- Sähköpiano (siirrettävissä studioon tarvittaessa)

Lue lisää studiosta

Asiakkaat voivat varata näyttelyseinän kolmen viikon ajaksi, joka pääsääntöisesti alkaa maanantaista ja päättyy lauantaihin. Näyttelytilan vuokra on 100 euroa + alv 24 %. Kokonaishinta on näin ollen 124 euroa. Yhteyshenkilö näyttelyasioissa on Heidi Kuutti (heidi.kuutti(at)vantaa.fi).  

Kirjaston musiikkiosaston Pienessä soittohuoneessa voi soittaa hiljaa omilla tai kirjaston instrumenteilla sekä digitoida vinyylilevyjä ja C-kasetteja. Digitointilaitteiden lisäksi tilassa on digitaalipiano ja sähkökitaravahvistin.

Tilan käyttö on maksutonta, mutta siihen tarvitaan kirjastokortti. Varauksen voi tehdä Varaamossa, kirjaston asiakaspalvelussa tai puhelimitse soittamalla numeroon 043 8250963.

Vinyylilevyjen digitointia varten asiakas tarvitsee oman CD-R tai CD-RW -levyn. C-kasetin digitointia varten pitää olla USB-muistitikku.

 

Aikuistenosastolla on kaksi ryhmätyötilaa: isompi Voimala (3–14 hlö) ja pienempi Voltti (1–4 hlö). Huoneiden käyttöön tarvitsee kirjastokortin. Tilojen käyttö on maksutonta, ja niitä voi varata enintään neljäksi tunniksi viikossa. Tiloja voi varata Varaamo-palvelusta.

Tikkurilan kirjastotalossa sijaitseva Lummesali on Vantaan musiikkiopiston käytössä oleva konserttisali. Sali on ensisijaisesti musiikkiopiston opetuksen ja konserttitoiminnan käytössä. 

Musiikkiosaston soittohuoneessa voi soittaa omilla tai kirjaston soittimilla. Asiakkaiden käytettävissä on piano, joka on tarkoitettu henkilökohtaiseen harjoitteluun. Kirjaston pianoa ei saa käyttää soittotuntien antamiseen. Käytettävissä ovat myös sähkörummut, sekä teräskielinen että nylonkielinen akustinen kitara, sähkökitara ja kitaravahvistin sekä sähköbasso ja bassovahvistin. Soittimia ei lainata kirjaston ulkopuolelle. Tilassa on käytettävissä lisäksi Singa Pro -karaoke. Varaukset Varaamo-palvelusta tai musiikkiosaston asiakaspalvelusta (p. 043 825 0963). Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä.

Varustelu äänen tallennukseen ja editointiin. Omatoimiseen käyttöön. Mahdollisuus soittaa omia tai lainattavia soittimia. Käytettävissä kaikki Rockway-verkkokurssit. Varaukset Varaamo-palvelusta. Henkilökunta auttaa tarvittaessa (p. 043 825 0963). Ikäraja tilan varaamiseen on 15 vuotta. Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä. 
 

Studion varustelu:
- PC-pöytäkone 
- Roland Studio-Capture -ulkoinen äänikortti
- Röde NT1-A -mikrofoni
- Bayerdynamics TG-153 stereopari -mikrofoni

- Yamaha HS80M -kaiuttimet
 

Ohjelmistot:
- Cubase 11 pro
- Adobe Creative Cloud -ohjelmistot 
- Ableton Live
- FL-studio
- Reason
 

Soittimet:
- Ableton Push
- MIDi-koskettimet
- Tokai-sähkökitara ja -basso (lainataan erikseen)
- Sähköpiano (siirrettävissä studioon tarvittaessa)

Lue lisää studiosta

Aikuistenosastolla on neljä työhuonetta: Tahti, Tempo, Akku ja Kenno. Tahdin ja Temmon voi varata enintään neljäksi tunniksi ja Akun ja Kennon enintään kuudeksi tunniksi Varaamo-palvelusta. Asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 824 8307). Huoneiden käyttöön tarvitset kirjastokortin.

Kokoustila Voltissa on käytettävissä iso näyttö, johon voi kiinnittää tietokoneen. Asiakaspalvelutiskiltä voi lainata kirjastokortilla videoneuvottelupaketin, joka sisältää näytön kaukosäätimen, HDMI-johdon adaptereilla, webkameran ja mikrofoni-kaiuttimen. Varaukset Varaamo-palvelusta. Lisätietoa aikuistenosaston asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

 

Laitteet

Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II -filmi-, valokuva-, dia- ja asiakirjaskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Varaukset Varaamo-palvelusta tai aikuistenosaston asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307). Tilan käyttöön tarvitsee kirjastokortin.

Voit lainata kirjastokortilla kannettavan tietokoneen, jota voi käyttää kirjaston tiloissa.

Tarvitset tulostamiseen ja kopiointiin kirjastokortin. Kirjastokortin avulla voit helposti rekisteröityä tulostusjärjestelmään. Rekisteröinti tarvitsee tehdä vain kerran, ja se on voimassa toistaiseksi. Henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa.

Voit ottaa 20 kpl mustavalkoista tai 2 kpl värillistä tulostetta tai kopiota päivässä. Tulostaminen ja kopiointi on maksutonta. 

Tulostus tapahtuu kirjaston tietokoneilta. Tulostaminen omasta laitteesta ei ole mahdollista. 

Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II -filmi-, valokuva-, dia- ja asiakirjaskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Varaukset Varaamo-palvelusta tai asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307). Tilan käyttöön tarvitsee kirjastokortin.

Aikuistenosastolla voi skannata monitoimikoneella tai pienemmällä pöytäskannerilla. Skannaamiseen tarvitsee kirjastokortin.

Työhuone Akussa on A3-kokoinen skanneri. Lisäksi aikuistenosaston Digipaja Dynamossa on A4-kokoinen skanneri, jolla voi skannata dioja ja negatiiveja. Työhuone Akun ja Digipaja Dynamon voi varata Varaamo-palvelusta. Huoneiden käyttöön tarvitsee kirjastokortin.

Hublet-telineestä voi lainata tabletin, jolla voi mm. käyttää nettiä tai lukea lehtiä sähköisessä muodossa 2 tunnin ajan. Lainaaminen onnistuu kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tablettia voi käyttää vain kirjaston tiloissa, eikä sitä voi lainata kotiin.

Kirjastossa on maksuttomia asiakaskoneita, joiden käyttöön tarvitsee kirjastokortin. Koneita ei voi varata etukäteen.

Aikuistenosastolla on myös varattavia työhuoneita. Varaukset Varaamo-palvelusta. Asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 824 8307). 

Ohjelmat ja oheislaitteet: 
- Windows 10 -käyttöjärjestelmä 
- Microsoft Office -ohjelmat 

Kaikkiin koneisiin on mahdollista kytkeä USB-porttiin esimerkiksi oma muistitikku tai kamera. Koneille ei voi asentaa omia ohjelmia tai ajureita.

Tarvitset tulostamiseen ja kopiointiin kirjastokortin. Kirjastokortin avulla voit helposti rekisteröityä tulostusjärjestelmään. Rekisteröinti tarvitsee tehdä vain kerran, ja se on voimassa toistaiseksi. Henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa.

Voit ottaa 20 kpl mustavalkoista tai 2 kpl värillistä tulostetta tai kopiota päivässä. Tulostaminen ja kopiointi on maksutonta. 

Tulostus tapahtuu kirjaston tietokoneilta. Tulostaminen omasta laitteesta ei ole mahdollista. 

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla
-
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla