Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Laitteet

Energiankulutusmittarin voi lainata 1. kerroksen Palvelualueelta. Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata eikä uusia. Palautus aina siihen kirjastoon, josta lainattu.

2. kerroksesta voit lainata kannettavan tietokoneen, jota voit käyttää kirjaston tiloissa. Laina-aika 0,5-4 tuntia. Kannettavan tietokoneen lainaamiseen tarvitset voimassaolevan kirjastokortin.

Kopiokone sijaitsee 1. kerroksessa. Kopiointi maksaa 0,40 € / sivu (kaksipuolinen sivu 0,80 €).

Kävelysauvat lainattavissa 1. kerroksen Palvelualueelta. Laina-aika 2 viikkoa.

2. kerroksesta voit lainata kannettavan tietokoneen, jota voit käyttää kirjaston tiloissa. Laina-aika 0,5-4 tuntia. Kannettavan tietokoneen lainaamiseen tarvitset voimassaolevan kirjastokortin.

Nokkakärryt lainattavissa 1. kerroksen Palvelualueelta. Laina-aika 3 vrk, ei voi varata eikä uusia.

4. kerroksessa on ompelukone Singer 7469. Ompelukone sijaitsee Ompeluhuoneessa. Käyttöaika 4 h. Ompelukoneen voit varata käyttöösi https://varaamo.hel.fi/

Lue lisää

Paperisilppuri sijaitsee kellarikerroksessa (0. krs). 

Laina-aika 2 vk, ei voi varata eikä uusia. Talkoosetin (10 pihdit, roskapusseja) laina-aika 3 vrk, ei voi varata eikä uusia. Palautus aina siihen kirjastoon, josta lainattu.

Saumuri Bernina L450 on käytettävissä ajanvarauksella. Saumuri sijaitsee Ompeluhuoneessa 4. kerroksessa. Kirjastossa on mustaa ja valkoista lankaa, nuppineuloja ja muita perusompelutarvikkeita. Käytössäsi on myös silitysrauta ja -lauta. Tilan käyttö on maksutonta ja maksimivarausaika tilaan on 4 tuntia, jos myöhästyt yli 15 min, niin varaus vapautetaan muiden käyttöön.

Käyttöohje: http://bit.ly/saumuri_ohje

1. kerroksen kopiokoneella on mahdollisuus skannata asiakirjoja joko sähköpostiin tai muistitikulle. Kirjastosalista (2. krs) voi lainata skannerin, jota voi käyttää kirjastossa kaikissa Asko-asiakastietokoneissa. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin.

Kirjastosalista (2. krs) voit lainata käyttöösi Samsungin taulutietokoneen (Hublet), jota voit käyttää kirjaston tiloissa. Hubletit lainataan kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Asiakastietokoneet (2. krs) ovat varattavissa 0,5 - 2 tunniksi. Tietokoneet voi varata osoitteesta: https://varaus.lib.hel.fi/ 1. kerroksen aulassa on käytettävissä pistäytymiskoneita (max 30 min.) ilman ajanvarausta. Lisäksi Kirjastosalissa (2. krs) on 6 kannettavaa tietokonetta, joiden käyttöaika on 0,5-4 tuntia. Kannettavan tietokoneen lainaamiseen tarvitset voimassaolevan kirjastokortin. 

Lue lisää

Itsepalvelutulostus kirjaston 1. kerroksessa.

 

Palvelut

Asianajajapäivystyksessä saa maksutonta alkuneuvontaa kaikissa oikeudellisissa asioissa. Asianajaja kertoo, onko asiassa tarpeen hakea lisää asiantuntija-apua ja ohjaa tarvittaessa asiaan perehtyneen asianajajan tai oikean viranomaisen puoleen. Päivystyksessä käydyt keskustelut ovat aina luottamuksellisia.  Neuvonnan järjestää Helsingin asianajajayhdistys. Ajat vain ajanvarauksella puh. 09 310 85025. Ajan voi varata päivystystä edeltävän viikon torstaista klo 8.00 alkaen.

10-16

12-18

Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa lukivaikeuden, oppimisvaikeuden tai muun syyn vuoksi, kannattaa kokeilla CELIA-kirjaston verkkoasiakkuutta. CELIA-kirjaston tuottamat äänikirjat on tarkoitettu eri tavoin lukemisesteisille henkilöille. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan. Mikäli tarvitset pidemmän opastusajan varaa aika toolon_kirjasto@hel.fi tai puhelimitse 09 31085025. https://www.celia.fi/

Töölön kirjastosta saat maksutonta digiopastusta tiistaisin klo 13-15. Voit varata tunnin mittaisen opastusajan Varaamosta https://varaamo.hel.fi/
Opastajina toimivat Helsingin kaupunginkirjaston työntekijät. Voimme taata vain suomenkielisen opastuksen.
Mikäli sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä Töölön kirjaston asiakaspalveluun puh. (09) 310 85025.

Lue lisää

Enter ry:n henkilökohtaiset tietotekniikkaopastukset senioreille maanantaisin klo 11-13 (syyskuu-toukokuu). Tervetuloa kysymään neuvoja puhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen sekä sähköisten palveluiden käyttöön liittyen. Ei ajanvarausta.

HelMet e-kirjasto tarjoaa mm. digitaalisia sanoma- ja aikakauslehtiä, e-kirjoja, äänikirjoja sekä verkkokursseja maksutta asiakkaiden käyttöön. E-opas antaa henkilökohtaista opastusta kirjaston digitaalisten aineistojen käytössä. Varaa aikasi toolon_kirjasto@hel.fi tai puhelimitse 09 31085025.

Itsepalvelutulostus kirjaston 1. kerroksessa.

Koirat ovat tervetulleita kirjastoon.

Kassapalvelut ovat käytössä ma-to 10-20, pe 10-18, la 10-16 ja su 12-18

Lastenalueen puhelin 09 310 85825, sähköposti toolonkirjasto.lapset@hel.fi

Kassapalvelut ovat käytössä ma-to 10-20, pe 10-18, la 10-16 ja su 12-18

Kirjastossa on käytössä Helsingin kaupungin maksuton Stadinetti.

Lainattavia sekä kirjastossa pelattavia lautapelejä löytyy 1. kerroksesta.

Sanomalehdet ja uusimmat aikakauslehdet löytyvät kirjaston 4. kerroksesta. Vanhemmat aikakauslehdet löytyvät 1. kerroksesta.

CD- levyjä voi kuunnella 4. kerroksessa.

Humalistonkadun sivuovella on postiluukku, johon voi palauttaa materiaalia kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella. Aineiston palauttaminen palautusluukun kautta on omalla vastuullasi. Palautusluukun kautta palautetuista lainoista et saa kuittia, koska lainat eivät tätä kautta kirjaudu palautuneiksi kirjastojärjestelmään. Lainat kirjataan palautuneiksi vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Aineistosta kertyy myöhästymismaksuja palautusten kirjaamiseen saakka. Muistathan, että suurikokoinen materiaali ei luukusta mahdu.

● Digitaalinen piano - 4. kerroksen Rumpu- ja pianohuoneessa on Yamaha Clavinova digitaalinen piano, jota voi soittaa kuulokkeiden kanssa. Voit varata ajan 1-2 tunniksi kerrallaan https://varaamo.hel.fi/ ● Sähkörummut - 4. kerroksessa (Rumpu- ja pianohuone) on Yamaha DTX 432K-sähkörummut, joita voit soittaa kuulokkeiden kanssa. Voit varata ajan tunniksi kerrallaan https://varaamo.hel.fi/ ● Ukulele – Voit lainata 4. kerroksesta Diamond Head -sopraano-ukulelen kotiin 2 viikoksi. ● Kantele - Voit lainata 4. kerroksesta Salon 5-kielisen kanteleen kotiin 2 viikoksi. Mukana myös viritystappi.

Voit lainata 4. kerroksesta Diamond Head -sopraano-ukulelen kotiin 2 viikoksi.

Petankki, mölkky ja frisbee lainattavissa 1. kerroksen Palvelualueelta. Laina-aika yksi viikko.
 

Tilat

Kirjastossa on kaksi isoa kokoustilaa ja kolme pienempää ryhmätilaa. Katso tarkemmin https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Toolon_kirjasto/Juttuja_kirjastosta/Kirjaston_varattavat_tilat(161463)

Lue lisää
80-paikkainen hiljainen opintosali sijaitsee toisessa kerroksessa. Lukusalista on kaunis maisema Topeliuksen puistoon.

Ilmaiseen näyttelytilaamme kirjaston 2. kerrokseen voit tuoda taideteoksiasi esille kahdeksi viikoksi. Tällä hetkellä näyttelytila on täyteen varattu vuoden 2022 loppuun asti ja siksi uusia hakemuksia 2. kerroksen näyttelytilaan ei toistaiseksi oteta vastaan. Myös kirjaston Lastenalueen on näyttelyseinä varattavissa lapsille sopiville näyttelyille. Vapaita aikoja voi tiedustella osoitteesta toolon_kirjasto@hel.fi.

4. kerroksen Rumpu- ja pianohuoneessa on käytettävissä Yamaha Clavinova digitaalinen piano ja Yamaha DTX 432K-sähkörummut, joita voi soittaa kuulokkeiden kanssa. Meiltä saat käyttöösi rumpukapulat ja kuulokkeet sekä rumpuja että pianoa varten. Ajanvarauksen voi tehdä osoitteessa https://varaamo.hel.fi/ tai puhelimitse 09 310 85725. Maksimivarausaika tilaan on 2 tuntia, jos myöhästyt yli 15 min, niin varaus vapautetaan muiden käyttöön. HUOM! Soittohuone ei ole äänieristetty.

Lue lisää

Kirjastossa on kaksi isoa kokoustilaa ja kolme pienempää ryhmätilaa. Tarkemmat tiedot: https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Toolon_kirjasto/Juttuja_kirjastosta/Kirjaston_varattavat_tilat(161463)

Lue lisää

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-