Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Palvelut

Asianajajapäivystyksessä saa maksutonta alkuneuvontaa kaikissa oikeudellisissa asioissa. Asianajaja kertoo, onko asiassa tarpeen hakea lisää asiantuntija-apua ja ohjaa tarvittaessa asiaan perehtyneen asianajajan tai oikean viranomaisen puoleen. Päivystyksessä käydyt keskustelut ovat aina luottamuksellisia.  Neuvonnan järjestää Helsingin asianajajayhdistys. 
Asianajajapäivystys joka toinen maanantai klo 17-19.30 (syyskuu-toukokuu). Ajat vain ajanvarauksella puh. 09 310 85025. Ajan voi varata päivystystä edeltävän viikon torstaista klo 8.00 alkaen.

10-16

12-18

Celia-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjaston 40 000 äänikirjasta, CD-kerhoasiakkaana saat kuukausittain kotiisi kirjoja kuunneltavaksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan.  Mikäli tarvitset pidemmän opastusajan varaa aika toolon_kirjasto@hel.fi tai puhelimitse 09 31085025.

Lue lisää

Töölön kirjastosta saat maksutonta digiopastusta tiistaisin klo 13-15. Voit varata tunnin mittaisen opastusajan Varaamosta https://varaamo.hel.fi/
Opastajina toimivat Helsingin kaupunginkirjaston työntekijät. Voimme taata vain suomenkielisen opastuksen. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä Töölön kirjaston asiakaspalveluun puh. 09 310 85025.

Lue lisää

Enter ry:n henkilökohtaiset tietotekniikkaopastukset senioreille maanantaisin klo 11-13 (syyskuu-toukokuu). Tervetuloa kysymään neuvoja puhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen sekä sähköisten palveluiden käyttöön liittyen. Ei ajanvarausta.

HelMet e-kirjasto tarjoaa mm. digitaalisia sanoma- ja aikakauslehtiä, e-kirjoja, äänikirjoja sekä verkkokursseja maksutta asiakkaiden käyttöön. E-opas antaa henkilökohtaista opastusta kirjaston digitaalisten aineistojen käytössä. Ajanvaraus kirjastosta tai puhelimitse 09 310 85025.   

Lue lisää

Itsepalvelutulostus kirjaston 1. kerroksessa.
Asiakastietokoneilla voi tulostaa itsepalveluna A4 -kokoisia mustavalko- tai väritulosteita. Hinta 0,40 € / yksipuoleinen arkki, 0,80 € / kaksipuoleinen arkki. Viisi maksutonta tulostetta kolmen kuukauden välein. Papercut-itsepalvelu- ja mobiilitulostus myös asiakkaan omalta laitteelta. 

Jos etsimääsi teosta ei ole hankittu Helmet-kirjastoon tai pääkaupunkiseudun tieteellisiin kirjastoihin, se voidaan tilata sinulle kaukolainaksi muualta. 

Lue lisää

Koirat ovat tervetulleita kirjastoon.

Kaikki yleisimmät maksukortit käyvät. Myös lähimaksumahdollisuus. 
Kassapalvelut ovat käytössä ma-to 10-20, pe 10-16, la 10-16 ja su 12-18

Kirjavinkkaukset, kirjastoesittelyt ja muut erityispalvelut tulee sopia erikseen ottamalla kirjastoon yhteyttä.  Lastenalueen puhelin 09 310 85825, sähköposti toolonkirjasto.lapset@hel.fi

Lue lisää

Kassapalvelut ovat käytössä ma-to 10-20, pe 10-16, la 10-16 ja su 12-18

Mahdollisuus lainata ja palauttaa aineistoa itse automaatilla. 

Asiakkailla on käytettävissään maksuton langaton verkko.

Valikoima lainattavia tai kirjastossa pelattavia lautapelejä kaikenikäisille kirjaston 1. kerroksessa. 

Sanomalehdet ja uusimmat aikakauslehdet löytyvät kirjaston 4. kerroksesta. Vanhemmat aikakauslehdet löytyvät 1. kerroksesta.

CD- levyjä voi kuunnella 4. kerroksessa.
Voit kuunnella kirjaston musiikkikokoelmaa omilla kuulokkeillasi tai lainaamalla kuulokkeet.

Humalistonkadun sivuovella on postiluukku, johon voi palauttaa materiaalia kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella. Aineiston palauttaminen palautusluukun kautta on omalla vastuullasi. Palautusluukun kautta palautetuista lainoista et saa kuittia, koska lainat eivät tätä kautta kirjaudu palautuneiksi kirjastojärjestelmään. Lainat kirjataan palautuneiksi vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Aineistosta kertyy myöhästymismaksuja palautusten kirjaamiseen saakka. Muistathan, että suurikokoinen materiaali ei luukusta mahdu.

● Digitaalinen piano - 4. kerroksen Rumpu- ja pianohuoneessa on Yamaha Clavinova digitaalinen piano, jota voi soittaa kuulokkeiden kanssa. Voit varata ajan 1-2 tunniksi kerrallaan https://varaamo.hel.fi/ ● Sähkörummut - 4. kerroksessa (Rumpu- ja pianohuone) on Yamaha DTX 432K-sähkörummut, joita voit soittaa kuulokkeiden kanssa. Voit varata ajan tunniksi kerrallaan https://varaamo.hel.fi/ ● Ukulele – Voit lainata 4. kerroksesta Diamond Head -sopraano-ukulelen kotiin 2 viikoksi. ● Kantele - Voit lainata 4. kerroksesta Salon 5-kielisen kanteleen kotiin 2 viikoksi. Mukana myös viritystappi.

Lue lisää

Voit lainata 4. kerroksesta Diamond Head -sopraano-ukulelen kotiin 2 viikoksi.

Petankki, mölkky ja frisbee lainattavissa 1. kerroksen Palvelualueelta. Laina-aika yksi viikko.
Ajantasaiset tiedot Helmet-kirjaston kokoelmissa olevista esineistä löydät Helmet-hausta: Esineet Helmet-haussa.

 

Laitteet

Kirjastossa voi lukea lehdenlukutabletilla kotimaisia sanomalehtiä sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina versioina. Katso tarkemmat tiedot kirjaston digilehtipalvelusta: https://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Lehdet

Lue lisää

Energiankulutusmittarin voi lainata 1. kerroksen Palvelualueelta. Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata eikä uusia. Palautus aina siihen kirjastoon, josta lainattu.

Yli 15-vuotias voi lainata kirjastossa käytettävän kannettavan tietokoneen kirjastokortilla ja henkilöllisyystodistuksella. Laina-aika on enimmillään 4 tuntia (vaihtelee kirjastoittain, 0,5–4 h). Kannettavia ei voi varata etukäteen. 

Kopiokone sijaitsee 1. kerroksessa. Mustavalko- tai värikopioita itsepalveluna, A4- tai A3-kokoisia. Yksipuoleinen kopio 0,40 € /arkki, kaksipuoleinen 0,80 €/arkki. Kopiokoneella on myös mahdollista skannata sähköpostiin tai muistitikulle.

Kävelysauvat lainattavissa 1. kerroksen Palvelualueelta. Laina-aika 2 viikkoa. Talvella lainattavissa valikoima talvisia ulkoiluvälineitä kuten liukureita. 

Lukittava latauskaappi kännyköille. 

Nahan rei'itin (reikäpihdit) löytyy 4. kerroksen Ompeluhuoneesta.
Ompeluhuoneen voit varata käyttöösi https://varaamo.hel.fi/

Lue lisää

Nokkakärryt lainattavissa 1. kerroksen Palvelualueelta. Laina-aika 3 vrk, ei voi varata eikä uusia.

4. kerroksessa on ompelukone Singer 7469. Ompelukone sijaitsee Ompeluhuoneessa. Käyttöaika 4 h. Kirjastossa on mustaa ja valkoista lankaa, nuppineuloja ja muita perusompelutarvikkeita. Käytössäsi on myös silitysrauta ja -lauta sekä sekä nahan rei'itin (reikäpihdit).
Ompelukoneen voit varata käyttöösi https://varaamo.hel.fi/

Lue lisää

Paperisilppuri sijaitsee kellarikerroksessa (0. krs). 

Laina-aika 2 vk, ei voi varata eikä uusia. Talkoosetin (10 pihdit, roskapusseja) laina-aika 3 vrk, ei voi varata eikä uusia. Palautus aina siihen kirjastoon, josta lainattu.

Saumuri Bernina L450 on käytettävissä ajanvarauksella. Saumuri sijaitsee Ompeluhuoneessa 4. kerroksessa. Kirjastossa on mustaa ja valkoista lankaa, nuppineuloja ja muita perusompelutarvikkeita. Käytössäsi on myös silitysrauta ja -lauta sekä nahan rei'itin (reikäpihdit). Tilan käyttö on maksutonta ja maksimivarausaika tilaan on 4 tuntia, jos myöhästyt yli 15 min, niin varaus vapautetaan muiden käyttöön. Saumurin voit varata käyttöösi https://varaamo.hel.fi/

Käyttöohje: http://bit.ly/saumuri_ohje

Lue lisää

1. kerroksen kopiokoneella on mahdollisuus skannata asiakirjoja joko sähköpostiin tai muistitikulle. Kirjastosalista (2. krs) voi lainata skannerin, jota voi käyttää kirjastossa kaikissa Asko-asiakastietokoneissa. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin.

Kirjastosalista (2. krs) voit lainata käyttöösi Samsungin taulutietokoneen (Hublet), jota voit käyttää kirjaston tiloissa. Hubletit lainataan kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Asiakastietokoneet (2. krs) ovat varattavissa 0,5 - 2 tunniksi. Tietokoneet voi varata osoitteesta: https://varaus.lib.hel.fi/ 1. kerroksen aulassa on käytettävissä pistäytymiskoneita (max 30 min.) ilman ajanvarausta. Lisäksi Kirjastosalissa (2. krs) on 6 kannettavaa tietokonetta, joiden käyttöaika on 0,5-4 tuntia. Kannettavan tietokoneen lainaamiseen tarvitset voimassaolevan kirjastokortin. 

Lue lisää

Itsepalvelutulostus kirjaston 1. kerroksessa.
Asiakastietokoneilla voi tulostaa itsepalveluna A4/A3 -kokoisia mustavalko- tai väritulosteita. Hinta 0,40 € / yksipuoleinen arkki, 0,80 € / kaksipuoleinen arkki. Viisi maksutonta tulostetta kolmen kuukauden välein. Papercut-itsepalvelu- ja mobiilitulostus myös asiakkaan omalta laitteelta. 

 

Tilat

Kirjaston 4. kerroksen Stage soveltuu parhaiten akustisten konserttien ja lisäksi muiden esi­tysten järjestä­miseen. Tiedustelut ja varaukset toolon_kirjasto@hel.fi.

Lue lisää

Kirjastossa on kaksi isoa kokoustilaa ja kolme pienempää ryhmätilaa.

Lue lisää

Hiljainen opintosali soveltuu lukemiseen ja rauhalliseen yksintyöskentelyyn. Tilassa on langaton verkko. 80-paikkainen hiljainen opintosali sijaitsee toisessa kerroksessa. Lukusalista on kaunis maisema Topeliuksen puistoon.

Kirjaston Lastenalueen näyttelyseinä on varattavissa lapsille sopiville näyttelyille. Vapaita aikoja voi tiedustella osoitteesta toolonkirjasto.lapset@hel.fi.

4. kerroksen Rumpu- ja pianohuoneessa on käytettävissä Yamaha Clavinova digitaalinen piano ja Yamaha DTX 432K-sähkörummut, joita voi soittaa kuulokkeiden kanssa. Meiltä saat käyttöösi rumpukapulat ja kuulokkeet sekä rumpuja että pianoa varten. Ajanvarauksen voi tehdä osoitteessa https://varaamo.hel.fi/ tai puhelimitse 09 310 85725. Maksimivarausaika tilaan on 2 tuntia, jos myöhästyt yli 15 min, niin varaus vapautetaan muiden käyttöön. HUOM! Soittohuone ei ole äänieristetty.

Lue lisää

Kirjastossa on kaksi isoa kokoustilaa ja kolme pienempää ryhmätilaa. 

Lue lisää

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla