Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Éva Fahidin kaksi elämää

Sillä joka on selvinnyt hengissä Auschwitz-Birkenausta, on kaksi elämää. Elämä ennen Auschwitzia ja toinen elämä sen jälkeen. 

Éva Fahidi, 2004

(Fil.lis.) Tuuli Huovila esittelee kääntämäänsä unkarinjuutalaisen Éva Fahídin, s. 1925 Debrecenissä, muistelmateosta Anima Rerum – Katkaistu nuoruus.

Kirjoittaja viittaa ensimmäisellä elämällänsä on lapsuus- ja nuoruusvuosiinsa varakkaassa perhepiirissä Debrecenissä ja sen ympäristössä Itä-Unkarin maisemissa alkukesään 1944 saakka. Jälkimmäinen elämä alkoi lokakuussa 1945 paluusta Debreceniin, jossa entisestä olivat kertomassa vain naapurien tuomat esineet.

Sittemmin hän on ollut mm. Unkarin ulkomaankaupan palveluksessa. Hän sanoo olevansa Auschwitz-Aktivisti ja toimii mm. Buchenwaldin vangit -säätiön neuvottelukunnassa. Lisäksi hänelle on myönnetty Saksan Liittotasavallan korkea tunnustusmitali sekä nimetty hesseniläisen Stadtallendorfin kunniakansalaiseksi.

Éva Fahídi on suostunut kirjoittamaan muistojaan vasta 80-vuotiaana ensin saksaksi saksalaisten pyynnöstä pakkotyöstä ammustehtaassa 2004 ja sen jälkeen unkariksi omaisten ja ystävien toivomuksesta elämästään lapsuusvuosien perhepiiristä nykypäiviin 2005

Tilaisuus on avoin kaikille, tervetuloa!

Tilaisuuden järjestää Bukovinan perilliset ry

Töölön kirjasto

Kerhohuone 0. krs (Töölön kirjasto)

28.9.2022 klo 18.00 - 19.30

Viimeksi päivitetty 15.9.2022