Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Romania

Studia Danubia –luentosarja

Studia Danubia on Suomi-Romania-Seuran yhteistyössä muiden Tonavan maiden ystävyysseurojen kanssa järjestämä Tonavan alueen maiden kulttuuria, historiaa ja nykypäivää käsittelevä sarja.

Torstaina 26.3. klo 18
Ohrid – Balkanin Jerusalem, Rovasti TM Johannes Karhusaari


Pohjois-Makedonian Ohrid, antiikin Lihonidos, -sijaitsee samannimisen järven rannalla. Nimestä Ohrid on ensimmäinen merkintä vuodelta 879. Se on vanha Illyrialainen kaupunki ja tärkeä etappi Via Egnatian varrella, joka yhdisti Adrian ja Egean meret. Kaupungissa oli jo kolmannella vuosisadalla piispanistuin.

Yhdeksännellä vuosisadalla siellä vaikuttivat Kirilloksen ja Methodioksen oppilaat Kliment ja Naum. Pyhän Klimentin toiminta teki Ohridista Balkanin merkittävimmän slaavien kulttuurikeskuksen. Klimentin yliopistossa oli 900-luvulla 3500 opiskelijaa. Ohrid oli merkittävä bysanttilaisen taiteen keskus ja makedonialaisen kulttuurin sekä kirkollisen elämän keskus. Ohridissa on kaksikymmentäseitsemän kirkkoa, varhaiskristillisiä kirkon raunioita ja kastekappeleita.

Rovasti TM Johannes Karhusaari on eläkkeellä oleva Ilomantsin ort.srk:n kirkkoherra sekä kirkkotaiteen ja –arkkitehtuurin tutkija UEF.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy!
Tervetuloa!

Suomi-Romania-Seura ry

Töölön kirjasto

Mika Waltari -sali, 4. krs (Töölön kirjasto)

26.3.2020 klo 18:00 - 20:00

Viimeksi päivitetty 8.1.2020