Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Tammen juhlaseminaari: kaunokirjallisuuden suuret naiset

Kustannusosakeyhtiö Tammen 75-vuotisjuhlaseminaari
KAUNOKIRJALLISUUDEN SUURET NAISET

Tammen 75-vuotisjuhlapäivää vietetään Kaunokirjallisuuden suuret naiset -juhlaseminaarilla sunnuntaina 6.5.2018 klo 13-16 Töölön kirjaston Mika Waltari –salissa.

Tapahtumaa luotsaa kirjailija, taidehistorioitsija Anna Kortelainen ja keskustelemassa ovat kirjailijat Kaari Utrio, Märta Tikkanen, Saara Turunen, Anna Kortelainen, Kristiina Vuori ja Essi Kummu.

Juhlaseminaarin aiheina ovat historiallinen romaani ja omaelämäkerrallinen kirjoittaminen.

KLO 13 – 15
-Tammen juhlaseminaarin avaussanat: Tarja Halonen

-Historiallinen romaani: Kaari Utrio, Kristiina Vuori, Anna Kortelainen
Miksi historiallinen romaani kiehtoo sukupolvesta toiseen? Millainen on hyvä historiallinen romaani? Miten tärkeää on historiallinen oikeellisuus?

Kaari Utrio on lajityypin uranuurtaja Suomessa 50-vuotisella kirjailijataipaleellaan ja hänen esikoisteoksensa Kirstin on juuri ilmestynyt uusintapainoksena kirjailijan esipuheen kera. Kristiina Vuori debytoi seitsemän vuotta sitten romaanillaan Näkijän tytär, ja on sen jälkeen valloittanut lukijoita kuudella keskiaikaan sijoittuvalla romaanillaan, uusimpana suomalaiselle legendalle pohjautuva Elinan surma. Anna Kortelainen on paitsi taidehistorioitsija, myös kirjoittanut kaksi viime vuosisadalle sijoittuvaa historiavetoista romaania Ei kenenkään maassa ja Siemen.

-Omaelämäkerrallinen kirjoittaminen: Märta Tikkanen, Saara Turunen, Essi Kummu, Anna Kortelainen
Mikä on kirjailijan omien kokemusten anti luovassa työssä? Mitä kaikkea kirjailija miettii muokatessaan todellisuuspohjaisia tapahtumia fiktiiviseksi romaaniksi? Miten kirjailijan oloista päähenkilöä tulee tulkita?

Märta Tikkanen, Saara Turunen ja Essi Kummu pohtivat Anna Kortelaisen johdolla autofiktiota, kirjailijan omasta elämästä aineksia ottavaa kaunokirjallisuutta. Märta Tikkasen klassikkoteoksen Vuosisadan rakkaustarina julkaisemisesta on kulunut 40 vuotta. Saara Turusen toinen romaani Sivuhenkilö kertoo nuoren taiteilijan esikoisteoksen vastaanottoon liittyvistä kokemuksista. Essi Kummun viimeisin romaani Hyvästi pojat taas kertoo kirjailijasta, joka prosessoi omaa työtään ja kokee ihmissuhteissaan perustavanlaatuisen myllerryksen.

KLO 15 – 16
-Vapaata keskustelua, kahvitarjoilu

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!
Esiintyvien kirjailijoiden kirjat ovat tilaisuuden aikana myynnissä juhlahintaan.

Kustannusosakeyhtiö Tammi

Töölön kirjasto

Mika Waltari -sali, 4. krs (Töölön kirjasto)

6.5.2018 klo 13.00 - 16.00

Viimeksi päivitetty 4.5.2018