Esittelyssä kirjailija Ari Wahlsten ja etsivä Kit Karisma

Kerrostalo Vallilassa on kolkko. Neliskanttinen, tasakattoinen, valkoinen betonielementtinen toimistotalo. Mutta vuokra on halpa. Kolmannessa kerroksessa on huone. Käytävällä oven ulkopuolella on penkki ja siinä vierellä hyllykössä lehtiä. Jos joku joutuu odottamaan. Kun astut toimistoon, tapaat Kit Karisman. Hän on yksityisetsivä.

Karisma on miamilais-suomalainen, tummaihoinen ja lähes kovaksikeitetty. Hän rakastaa nyrkkeilyä, naisia, vanhoja tangoja savikiekoilta – ja tietenkin rikosten ratkaisemista. Hahmona Karisma on juuri sellainen, joka vie mukanaan. Omalaatuinen, viihdyttävä ja särmikäs. Ensimmäisen kerran hän esiintyi romaanissa Kuka pelkää mustaa miestä?

Tiistaina 4.10.2016 Vallilan kirjastossa julkistettiin Lumimies, toinen dekkari, jota Karisma kannattelee.

Näillä teoksillaan Ari Wahlsten, joka on aiemmin tunnettu rentturomaaneista Kosteiden mestojen balladi ja Jobikirja, lähtee komeille poluille. Kirjoissa nimittäin yhdistyy kaksi suurta rikosromaanien linjaa: amerikkalainen kovaksikeitetty dekkari ja brittiläishenkinen salapoliisitarina. Nykyaikaiseen kaupunkimaisemaan heijastuu ripaus jotain vanhanaikaista ja tutun oloista, klassista ja perinteikästä. Wahlsten kirjoittaa hyvää, sujuvaa ja koukuttavaa, omaperäisesti naurattavaa tarinaa. Karisma itsessään on mielikuvituksellinen, mutta myös sivuhenkilöt ovat värikkäitä.

Wahlsten on helsinkiläinen kirjailija, käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijä. Hän on kirjoittanut ja dramatisoinut lukuisia näytelmiä, suurimman osan niistä hän on myös itse ohjannut. Hän on kirjoittanut televisioon ja radioon sekä käsikirjoittanut elokuvia. Lapinlahden linnut -ryhmässä hän vaikutti 12 vuotta, niin kirjoittajana kuin laulajana. Ansioistaan Wahlsten on saanut ainakin Vuoden näytelmä –palkinnon ja neljä kulta/platinalevyä. Hän opettaa kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa sekä sketsiviihteen saloja kursseillaan ympäri Suomea.

Tutustu lisää kirjailijaan ja hänen teoksiinsa:

Kirjailijan esittely Kosmos-kustantamon sivuilla
Dekkari on juonikas?
Kuka pelkää mustaa miestä? –trailer