Galleria Kajava - ohjeita näyttelyn hakijalle

Helsingin kaupunginkirjaston monista näyttelytiloista kenties paras on Vallilan kirjaston Galleria Kajava. Kirjaston monitoimisalissa on ollut näyttelytoimintaa jo vuodesta 1991 ja tila nimettiin Galleria Kajavaksi vuonna 2008. Gallerian toiminta-ajatus on tarjota monipuolisia arjen taidekokemuksia asiakkaillemme ja ilmainen galleriatila kenelle tahansa halukkaalle. Galleria on avoinna niin ammattitaiteilijoille kuin alan opiskelijoille, yhdistyksille ja harrastajillekin. Näyttelytoiminnasta ei peritä tilavuokraa eikä välityspalkkiota mahdollisista myynneistä. Tila on ja tulee pysymään ilmaisena.

45 neliömetrin tilassa on kaksi ripustusseinää (8,5m ja 5m) jotka on varustettu kätevällä ripustusjärjestelmällä. Lisäksi gallerian käytössä on kaksi liikuteltavaa vitriiniä (l:85 cm, s:58 cm, k: 28 cm) sekä runsaasti pöytätasoja veistoksia tai muita kolmiulotteisia töitä varten. Galleria avustaa näyttelyn järjestelyissä markkinoinnin, työkalujen ja lyhytaikaisen varastoinnin osalta.

Galleria-aikoihin on jatkuva haku. Hakemuksen voi jättää joko fyysisenä kappaleena kirjastolle tai galleriavastaavan sähköpostiin. Kunkin vuoden 31.8. mennessä saapuneet hakemukset osallistuvat seuraavan vuoden hakuun. Hakemukseen kannattaa liittää lyhyt, alustava kuvaus näyttelystä, teoskuvia tietoineen sekä CV. Saapuneet hakemukset käsitellään määräpäivän jälkeen pidettävässä galleriakokouksessa johon osallistuu kirjaston johtaja, ammattitaiteilijajäsen sekä kirjaston galleriavastaava. Kaikille osallistuneille ilmoitetaan tuloksesta. Fyysiset hakemukset arkistoidaan kahden vuoden ajaksi, jona aikana ne voi halutessaan saada takaisin.

Galleriaa koskevat kysymykset voi esittää galleriavastaavalle sähköpostitse tai soittamalla. Myös henkilökohtainen käynti on mahdollista järjestää sopimuksen mukaan.

Galleriavastaava
Antti Elomaa
antti.elomaa@hel.fi
09-31085055
Galleria Kajava Art Gallery Vallila Free Gallery Vallila library
Vallilan kirjasto ilmainen taidegalleria Kajava Vallila