Itsenäisyyspäivä

Oi, mikä ihana ilta! Itsenäisyyspäivän viettoa Vallilan kirjastossa

Vallilan kirjastossa vietettiin rentoa itsenäisyyspäivää yhdessä asiakkaiden kanssa Linnan juhlia katsellen kahvi- ja teekupposten äärellä. Led-kynttilöiden loistossa hämärä kirjasto tuntui tavallista tunnelmallisemmalta kuun loistaessa kirkkaalta taivaalta.

Idea yhteiseen iltaan tuli Facebook-mainoksesta, jossa Pyhäjoen kunnankirjasto kutsui asiakkaat katsomaan Linnan juhlia yhdessä – kuitenkin ilman pukupakkoa. Päätimme napata mahtavan idean Vallilaan ja kokeilla, kutsuuko yhteinen Linnan juhlien katsomo ihmisiä kirjastoon.

Miten kävi? Illan aikana Vallilan kirjastossa vieraili yli 80 henkilöä. Osa kävi lainaamassa ja palauttamassa aineistoa, osa lukemassa lehtiä, mutta suurin joukko istahti katsomaan juhlahumua hetkeksi jos toiseksikin. Vierailijoiden joukossa oli lapsiperheitä, nuorisoa, eläkeläisiä, kaveriporukoita, yksin saapuneita, oikeastaan kansan koko kirjo. Moni tuli Vallilan kirjastoon ensimmäistä kertaa pidemmän matkan takaa.

Kaikki kiittelivät tapahtumaa kovasti. Toivottiin, että vastaavia yhteisöllisiä tapahtumia järjestettäisiin useamminkin. Yleisin kommentti oli ”ihanaa, kun kirjasto järjestää tällaista”.  

Kun suljimme ovet kello 22, kahvi- ja teepannut olivat tyhjiä ja pipareista enää muruset jäljellä. Tunnelma kirjastossa oli ollut lämmin ja Linnan juhlat olivat saaneet katsojat nauramaan ja liikuttumaan. Ilta oli kaikin puolin onnistunut juhlavuoden teemaan sopiva tempaus – Yhdessä