Suuri muutos Vallilan tietokirjahyllyillä

Olet kenties huomannut viimeisten viikkojen aikana, että Vallilan kirjaston tietokirjahyllyillä on tehty suurta muutosprojektia. Aiemmin Vallilan kirjaston tietokirjat luokiteltiin teemoittain ja eri tavalla kuin muualla Helsingissä. Nyt olemme siirtyneet käyttämään samaa luokitusjärjestelmää muiden kirjastojen kanssa. Tällä valmistaudumme kaupunginkirjastojen kokoelmien ”kelluttamiseen”.  Tulevassa järjestelmässä kirjastoilla ei ole enää omia kokoelmia, vaan kaikki kaupunginkirjaston aineisto ”kelluu”.

Kellutuksen myötä emme enää turhaan kuljettele aineistoa kirjastojen välillä, vaan Vallilaan palautettu aineisto jää Vallilaan lainattavaksi. Järjestelmä seuraa alueen lainausprofiilia ja muokkaa kokoelmaa asiakkaiden lainausten ja palautusten mukaan. Näin tulevaisuudessa Vallilan kirjaston kokoelmasta löytyy entistä enemmän juuri vallilalaisia kiinnostavia tuoreita teoksia.

Miten löydän teokset uudesta hyllyjärjestyksestä?

Haluamasi kirjat löytyvät jatkossa Helsingin hyllyluokituksen mukaisesti. Luokitus alkaa numerosta 000 ja päättyy numeroon 999. Numerot itsessään eivät kenties kerro teosta etsivälle paljoakaan ja siksi olemme panostaneet hyviin opasteisiin. Hyllyjen päädyistä löydät opasteet, joissa kerrotaan paitsi hyllyluokan numero myös hyllyn aihe ja teema. Kaunokirjallisuuden hyllyt pysyvät ennallaan eli tutut genret (esim. novellit, jännitys, scifi) löytyvät jatkossakin entisiltä paikoiltaan. Sama koskee myös vieraskielistä kaunokirjallisuutta sekä sarjakuvia.

Toivomme, että teokset löytyvät kokoelmastamme yhtä helposti kuin aina ennenkin. Autamme ja neuvomme tarvittaessa mielellämme!

Kiitämme asiakkaita kärsivällisyydestä ja otamme ilomielin vastaan palautetta Facebookissa, Helmetissä ja kasvotusten!