Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Laitteet

Kirjastossa voi lukea lehdenlukutabletilla kotimaisia sanomalehtiä sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina versioina. 

Katso tarkemmat tiedot kirjaston digilehtipalvelusta: https://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Lehdet

 

2 kpl

Kopioiden hinta 0,40 € / sivu

Kuormapyörän voi lainata käyttöönsä yhdeksi aukiolopäiväksi, pyörän voi hakea kirjaston avauduttua ja palautettava ennen sulkemista. Pyörä varataan Vallilan kirjastosta etukäteen. Pyörällä voi kuljettaa tavaraa jopa sadan kilon (100kg) verran. Pyörään saa laitettua penkin mihin pääsee lapsi istumaan. Istuimessa myös turvavyö. Lisävarusteina kuomu ja pumppu. Pyörää lainattaessa mukana pitää olla henkilöllisyystodistus ja pyörästä tehdään lainasopimus.

Voit lainata käyttöösi kannettavan tietokoneen, jota voit käyttää missä tahansa kirjaston sisällä. Käyttöaika maksimissaan 4 tuntia. Tarvitset kirjastokortin.

Lukittava latauskaappi kännyköille. 

Monitoimilaitteella voi skannata, tulostaa ja kopioida ilman ajanvarausta. 

Vallilan kirjasto tarjoaa  nokkakärryä asiakkaiden lainakäyttöön viikon laina-ajalla. Kärryt ovat tukevaa mallia ilmatäytteisillä pyörillä. Lainaus ja palautus vain Vallilan kirjastosta.

Kirjasto tarjoaa pulkkia ja liukureita talvisia leikkejä varten.

Kahdeksan asiakastietokonetta, joita ei voi varata etukäteen, käyttöaika 15 min - 4 h.
Viisi pöytäkonetta 60 minuutin käyttöajalla, yksi pöytäkone 15 minuutin käyttöajalla.
Kaksi kirjastokortilla lainattavaa kannettavaa konetta 4 tunnin käyttöajalla.

Palvelu tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden noutaa omat tulosteet itsepalveluna ja tulostaa omilta laitteilta sekä ASKO-työasemilta. Voit rekisteröidä itsellesi tulostustilin osoitteessa asiakastulostus.hel.fi

Lue lisää

Palvelu tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden noutaa omat tulosteet itsepalveluna ja tulostaa omilta laitteilta sekä ASKO-työasemilta. Voit rekisteröidä itsellesi tulostustilin osoitteessa asiakastulostus.hel.fi

Lue lisää
 

Palvelut

Ei lisätietoa

Celia-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjaston 40 000 äänikirjasta, CD-kerhoasiakkaana saat kuukausittain kotiisi kirjoja kuunneltavaksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan. Ota yhteyttä kirjastoon varataksesi rekisteröintiajan.

Lisätietoja: Celia.fi

Mahdollisuus lainata ja palauttaa aineisto itse automaatilla.

Automaatista saa kahvia, teetä ja kaakaota. 1€/kuppi Maksu myös pankkikortilla.

Onko sinulla tarpeettomia kirjoja? Hyllyyn voi tuoda ja siitä voi ottaa vapaasti kirjoja, lehtiä, elokuvia ja cd-levyjä.

Ei lisätietoa

Vallilan kirjasto toivottaa tarharyhmät- ja koululuokat tervetulleiksi vierailulle! Käyntiin kuuluu kirjaston peruspalveluiden käyttö eli palauttaminen, lainaaminen ja tiloissa hengailu. Kirjavinkkaukset, satutunnit, kirjastoesittelyt ja muut erityispalvelut tulee sopia erikseen ottamalla kirjastoon yhteyttä.
Kysy muista lastenryhmäpalveluista tästä.

Asiakkailla on käytettävissään langaton WLAN Internet-yhteys Stadinetti.

Viisi näyttelyvitriiniä, joissa voi järjestää pienimuotoisia näyttelyitä. Vitriineitä on kahta kokoa.

Korkea vitriini x 3, ei siirrettävissä, L: 75, S:59: K; 52

Matala vitriini x 2, siirrettävissä, L:85, S:57, K:28

Näyttelysi voi olla mitä vain vitriiniin sopivaa - taidetta, käsitöitä, kokoelmia tai kiinnostavia esineitä.
Ota yhteyttä näyttelyvastaavaan: Antti Elomaa, antti.elomaa@hel.fi

Kaipaatko pikaisia lukuvinkkejä kirjallisuuden nälkään? Vaivaako lukujumi, eikä luettavaa löydy kirjaston hyllypaljoudesta? Haluatko saada kirjavinkkejä, koska kirjavinkkejä on kiva saada?

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa näppärää ja nopeaa kirjavinkkausta kaikille. Valitse mieleisesi lomake ja valitse lomakkeista sanat lukutoiveiden mukaisesti. Saat henkilökunnan tekemät kirjavinkit suoraan sähköpostiisi. Lomakkeita on eri teemaisia. Voit myös valita useamman kielen, joilla haluat kirjavinkkejä.

Lomakkeet: 

Yleinen kaunokirjallisuus

Toiset todellisuudet

Rikoskirjallisuus

Rakkausromaanit

Sateenkaarihylly parantaa LGBTQIA*-aiheisen aineiston löydettävyyttä ja yhdenvertaisuutta kirjastossa. Kirjaston työntekijät valitsevat sateenkaarihyllyyn aikuisten, nuorten ja lasten aineistoa, jossa kuvataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää sekä sateenkaarikulttuuria pääosin positiivisen representaation kautta. Homo- ja transfobinen aineisto ei kuulu sateenkaarihyllyyn. Sateenkaarihyllyjä on useissa Helmet-kirjastoissa, ja kaikki niiden aineisto on varattavissa ja lainattavissa Helmet-käyttösääntöjen mukaisesti. Helsingin kaupunginkirjaston sateenkaarihyllyihin sijoitetun aineiston löydät Helmet-tietokannasta haulla "sateenkaarihylly".

 

Tilat

Kirjaston Viljo Kajava-sali tarjoaa monipuolista tilaa työskentelyyn ja tapahtumiin. 45 m2 kokoinen tila toimii taidegalleriana sekä vapaana työskentely- ja oleilutilana. Tilaa on mahdollista käyttää myös tapahtumiin ja kokouksiin. Kajava-salissa on mm.: langaton verkko, dataprojektori, videotykki, äänentoisto ja valkokangas. Näiden lisäksi saliin voidaan järjestää istumapaikkoja 20-25 hengen tarpeisiin Tiedustelut tapahtumien ja kokousten järjestämisestä kirjastonjohtaja Harri Sahavirralle: harri.sahavirta@hel.fi

Kirjaston Viljo Kajava-salissa toimiva Galleria Kajava esittelee kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyjä laajalla skaalalla. Tila on gallerian lisäksi avoinna työskentelyä, lukemista ja rauhoittumista varten. Lisäksi siellä on mahdollista järjestää tapahtumia ja tilaisuuksia. Galleriassa on kaksi pitkää ripustusseinää (8,5 m ja 5 m) omalla kiskoripustusjärjestelmällä. Lisäksi käytössä on kaksi liikuteltavaa vitriiniä. Näyttelyhaku galleriaan on jatkuvasti auki kenelle tahansa kiinnostuneelle. Lisätietoja antaa galleriavastaava Antti Elomaa, antti.elomaa@hel.fi

Max 4 henkeä, varattava etukäteen, max. 4 tuntia kerrallaan. Lisätietoja ja varaukset Varaamosta

Lue lisää

Avointen työtilojen lisäksi Vallila tarjoaa kolme varattavaa työpöytäpaikkaa koko päivän kestävää työskentelyä varten. Paikkaan kuuluu työpöytä akustoiduilla seinillä, hyvä työtuoli, sähköpistoke, verkkoyhteys sekä lukittava laatikko. Varaukset osoitteesta varaamo.hel.fi.

Lue lisää

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla