Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Storia dAmore

Sirkkaliisa Virtanen, Storia d'AMORE

Galleria Kajavan vuoden avaa Sirkkaliisa Virtasen akvarellinäyttely Storia d'Amore.

"Maalaukseni ovat koloristisia, enimmäkseen abstrakteja akvarelli- ja akryylimustemaalauksia, joissa tunnelmat ja teemat vaihtelevat hiljaisesta ja herkästä värien hillittömään räjähdykseen. Olen maalannut akvarelliväreillä 20 vuotta ja todennut että akvarellit taipuvat todella monenlaiseen ilmaisuun ja tekniikkaan.  

Akvarelleilla maalatessani innostun kokeilemaan uusia tapoja saada väristä irti jotain erilaista ja enemmän. Käytän akvarelliteoksissani joskus monotypiatekniikkaa  ja/tai  yhdistelen akvarellia ja muita materiaaleja ja tekniikoita.  Värien, paperin ja veden joskus yllättävätkin reaktiot tekevät akvarellimaalaamisesta interaktiivista ja siksi myös niin kiinnostavaa.

Maalauksieni lähtökohtana on joku koettu elämys tai tunnetila, jossa maailman pienet tai isot ihmeet ovat jääneet mieleen pyörimään. Piirtelen niistä kiinnostavia tai tunteita herättäneitä yksityiskohtia  kuvapäiväkirjaani.  Yksityiskohdat pitävät  tarinat mielessä ja innostavat myöhemmin tarttumaan painavaan lumppupaperiin; kastelemaan paperia, kääntelemään ja taas kastelemaan. Rituaali, joka rauhoittaa mielen  ja virittää värin ensimmäiseen kosketukseen puhtaan paperin valkealla pinnalla.  

Alkuperäinen tarina saattaa unohtua kun vesi, märkä paperi ja väri tempaavat mukaansa; jokaisen värilammikko paperilla ohjaa seuraavaa ratkaisuani kunnes on aika pysähtyä, odottaa lopullista, hyväksyä se tai pestä pois ja alkaa alusta.  Teosta aloittaessa on usein vaikea tietää kuinka pitkälle matkalle on lähtenyt.  Joskus teos syntyy nopeasti, joskus teosta palaa vielä vuosienkin päästä jatkamaan.

Tämän näyttelyn nimi kertoo rakkaudestani väreihin ja paperiin. Niiden avulla koetut tunnetilat,  elämykset ja mielikuvat siirtyvät teoksiini."

Vallilan kirjasto

3.1.2020 klo 9.00 - 31.1.2020 klo 16.00

Viimeksi päivitetty 21.12.2019