Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Suvilahti DIY Sampo, Hartti Aholan valokuvia skeittiparkista

Uusin näyttelyni on jatkoa aiemmalle Suvilahti DIY Talkoot-näyttelylle vuodelta 2014. Kuva skeittareista piirtyy Parkin ylläpidon, skedeilyn ja heidän omien juttujensa kautta. Kalasataman uudisrakentaminen ahdistaa ja kuukausien festarisuma estää Parkin käyttöä köyhdyttäen Suvilahden vapaakaupunki-aluetta. Muodostuu ostareiden jäsentämä kaupunki.

Arkkitehdit on valjastettu tuottamaan tehokkuutta. Juhani Pallasmaan Maailmassaolon Taide-kirjoituskokoelma arkkitehtuurista ja taiteesta, (Painatuskeskus/Kuvataideakatemia 1993),on visiona ohitettu. Autottomuus ja pystysuuntainen kasvu on pikemminkin alusta bisneksenteolle, globaalille rahastamiselle, Yksi osoitus tytäryhtiöiden Suomesta.

Suvilahti Diy Park’n talkoot synnytti omatoimisuuden ja joidenkin urakoitsijatahojen tuen kautta edelleen toimivia pienfirmoja sekä kokosi yhteen skeittiparkkien suunnittelijoita.

Jos näyttelyni saa yhdenkin päättäjän uskomaan ja antavan mahdollisuuden parikymppisille rakentaa tulevaisuuttaan, edes autotalliurakoitsijanmuodossa, niin ilahdun muutoksesta.

Kuvaajanmieleni hamuaa yhteiskunnallisten muutosten ymmärrystä. Onko emotionaalisten tunteiden kuolettaminen ymmärrettävissä. Pitäisikö sana me kirjoittaa muotoon me too.
Tai arvottaa se < "Sampo".

Halussani puolustaa edes jossain määrin toimeentulevaa paikallista Suomea, näen samaa kuin Meksikon Pueblo-intiaanien tahdossa puolustaa matriarkaalista kulttuuriaan,  emotionaalisuuden arvottamaa yhteisöään, Kiwa-asukastalojaan kuin toimeentulonsa reviirejään, kuin 80-luvulla tuhottujen, kaikille avoimien osuuskuntatoiminnan arvoihin samaistumista.

Voisimmeko lainata jo olemassa hyviä käytäntöjä uudemmasta ajasta? Ehkäpä naapurista, tai muista itämeren länsivaltioista, tai edes vuokrata sivistyneitä, oman humaanisen kirjallisen ajattelunsa kautta näyttöjä antaneita yhteiskuntapoliitikkoja. Edes autotallillisen verran.

Hartti Ahola  03.03-2019
hartti.ahola@kolumbus.fi

Vallilan kirjasto

3.4.2019 klo 10.00 - 30.4.2019 klo 18.00

Viimeksi päivitetty 13.3.2019