encore venäjäksi 1

Helmet-haku nyt myös venäjäksi


Kesäkuussa 2018 on julkaistu Helmet-aineistohaun venäjänkielinen versio. Kirjaston kirjojen, lehtien, musiikin ja elokuvien tietoja – mitä teoksia on ja missä kirjastoissa pääkaupunkiseudulla - voi hakea nyt myös venäjän kielellä. Muut hakukielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Venäjänkielisessä Helmet-haussa voi tehdä hakuja sekä latinalaisilla että kyrillisillä merkeillä. Kieliversiosta toiseen on aina helppoa siirtyä valitsemalla kieliasetuksissa joko SuomiSvenska, English tai Русский.

Helmet-kirjastoissa on yli 15 000 venäjänkielistä kirjaa ja muuta aineistoa sekä lapsille että aikuisille. Venäjänkielisiä teoksia voi varata maksutta sekä toiseen kirjastoon pääkaupunkiseudulla että kaukolainana muualle Suomeen.

Sellon kirjastossa on toiminut vuodesta 2013 alkaen erillisrahoituksella Venäjänkielinen kirjasto. Kohderyhmänä Venäjänkielisen kirjaston palveluille ovat seudun venäjänkieliset asukkaat, toisena kielenään venäjää puhuvat henkilöt sekä suomenkieliset, jotka harrastavat ja opiskelevat venäjän kieltä.

Venäjänkielisiä asuu pääkaupunkiseudulla noin 30 000. Venäjänkieliset ovat myös koko maassa huomattava ryhmä, lähes 80 000 henkeä.


Tutustu palveluihimme:

Электронный каталог Helmet на русском - Helmet-haku venäjäksi

Venäjänkielisen kirjaston kaukopalvelu

Venäjänkielinen kirjasto