Helmet-kirjastot osallistuvat lukemisesteisten kirjaston Celian Kerro, kerro kirjani -kampanjaan

Celia-kirjaston valtakunnallisen kampanjan tarkoitus on kertoa Celian äänikirjapalvelusta ja jakaa tietoa siitä, miten Celia ja muut kirjastot tukevat lukemisen ongelmissa. Kampanjassa ovat mukana kaikki Helsingin ja Vantaan kirjastot. Espoosta kampanjaan osallistuvat Entressen, Ison Omenan, Lippulaivan, Sellon ja Tapiolan kirjastot. 

Tervetuloa kysymään Celian äänikirjapalvelusta ja asiakkaaksi rekisteröitymisestä sekä saamaan apua ja neuvoja palvelun käytössä.

Henkilökunta on valmistautunut kertomaan asiakkaille Celiasta. Kirjastojen vakituiset työntekijät rekisteröivät Celian asiakkaiksi asiakkuuteen oikeutettuja henkilöitä.

Lisätietoa kampanjasta Celian sivuilta

Celia-kirjaston asiakkuuden voivat saada lukemisesteiset eli kaikki henkilöt, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa lukivaikeuden tai jonkin vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi. Tällaisia vammoja ja sairauksia voivat olla näkövamma, oppimisvaikeudet, keskittymishäiriö tai lihastaudit. Alaikäinen tarvitsee vanhemmiltaan suostumuksen asiakkuuteen. Asiakkaaksi voi rekisteröityä suuressa osassa Helmet-kirjastoja.

Tarkista Celian sivuilta oma tai läheisesi oikeus palveluihin

Celia mukana Helmet-kirjastojen ekaluokkalaiskampanjassa

Lähes samaan aikaan Celia-kampanjan kanssa, 12.9., alkaa Helmet-kirjastojen vuosittainen ekaluokkalaiskampanja. Helmet-kirjastot antavat yhteistyössä kustantajien kanssa kaikille pääkaupunkiseudun ekaluokkalaisille kirjalahjan. Ekaluokkalainen, jolla on lukemiseste, voi saada kampanjakirjan käyttöönsä Celiasta äänikirjana, kun hänelle tehdään kirjastossa Celia-tunnukset.

Millainen on Celian tarjonta?

Celiasta voi lainata kirjoja maksutta monenlaisessa saavutettavassa muodossa, muun muassa äänikirjoina ja pistekirjoituksena. Äänikirjoja on Celia-asiakkaiden käytössä yli 50 000. 

Vuosittain Celia tuottaa saavutettavaan muotoon eli muun muassa ääni- ja pistekirjoiksi noin 30 prosenttia kaikesta Suomessa julkaistusta kauno- ja tietokirjallisuudesta. Kauno- ja tietokirjallisuuden lisäksi Celia valmistaa oppikirjoja saavutettavassa muodossa peruskouluun, lukioon ja ammatillisiin opintoihin sekä kurssikirjoja korkeakouluihin.

Lue Celian kirjaston blogista Malmin kirjastossa työskentelevän erikoiskirjastovirkailija Iris Kärner-Kupiaisen kokemuksista Celian hyödyntämisestä asiakkaiden kanssa.

Celia-kirjaston omat verkkosivut