Itsepalvelutulostus Viikin kirjastossa

Viikin kirjastossa on käytössä itsepalvelutulostus. Voit käyttää tulostamiseen kirjaston asiakastietokonetta tai omaa laitettasi, esimerkiksi älypuhelintasi tai tietokonettasi.

Voit tulostaa maksutta 5 yksipuolista sivua 3 kuukauden aikana (tammi–maaliskuu, huhti–kesäkuu, heinä–syyskuu, loka–joulukuu).

Lisätulosteet maksavat 0,40 € / yksipuolinen sivu ja 0,80 € / kaksipuolinen sivu. Voit ladata tulostussaldoa kirjaston asiakaspalvelupisteellä.

Tulostus omalla laitteella, tulosteen nouto kirjastosta

Voit (etä)tulostaa omalta laitteeltasi PDF- ja kuvatiedostoja.

Kun tulostat omalta laitteeltasi, sinun täytyy ensimmäisellä kerralla rekisteröityä PaperCut-palveluun.

1) Mene osoitteeseen https://print.lib.hel.fi/user

2) Klikkaa ”Rekisteröidy” ja täytä rekisteröitymislomake. Huom! Ota itsellesi talteen valitsemasi käyttäjänimi ja salasana. Tarvitset niitä voidaksesi käyttää (etä)tulostuspalvelua. Klikkaa ”Tallenna”.

3) Saat sähköpostiisi linkin, jonka avulla pääset vahvistamaan tilisi. Käytä vahvistukseen juuri valitsemaasi käyttäjätunnusta ja salasanaa.

4) Tästä eteenpäin voit aina lähettää tulostettavat tiedostosi osoitteeseen print.helkir@gmail.com

5) Saat vahvistusviestin tulosteen saapumisesta tulostusjonoon. Sinulla on 24 tuntia aikaa noutaa tulosteesi kirjastosta.

6) Kirjastossa kirjaudu monitoimilaitteelle käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jotka loit rekisteröityessäsi PaperCut-palveluun. 

7) Valitse tiedostot, jotka haluat tulostaa. Klikkaa ”Print”.

Tulostus kirjaston asiakastietokoneella

1) Kirjaudu sisään asiakastietokoneelle kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodillasi tai puhelinnumerollasi. Jos haluat kirjautua sisään puhelinnumerollasi, valitse aloitusnäytöltä SMS-välilehti. Kun olet syöttänyt kirjautumiskenttään puhelinnumerosi, saat tekstiviestillä numerokoodin.

2) Laita haluamasi tiedostot tulostumaan. 

3) Kirjaudu monitoimilaitteelle samoilla tunnuksilla kuin äsken asiakastietokoneelle eli kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodillasi tai puhelinnumerollasi ja tekstiviestitse saamallasi numerokoodilla. 

4) Valitse tiedostot, jotka haluat tulostaa. Klikkaa ”Print”.

Kuva: Peter Oláh, Pixabay.