Oletko valmis seikkailuun? Kirjaston kumppanina LUOMUS

Viikin kirjastolla on uusi yhteistyökumppani LUOMUS – Luonnontieteellinen keskusmuseo. Yhteistyö alkoi, kun pohdimme, mitä kaikkea luontoteemaisessa kirjastossa voisi tehdä. LUOMUS lähti innostuneesti mukaan ja haluammekin tarjota asiakkaille uusia elämyksiä.

Mikä LUOMUS?

LUOMUS on Luonnontieteellinen keskusmuseo, joka on osa Helsingin yliopistoa. Luomuksen tunnetuin yleisökohde on Luonnontieteellinen museo Kampissa ja sen lisäksi sillä on kasvitieteelliset puutarhat Kaisaniemessä ja Kumpulassa.

Luomus kuvaakin toimintaansa näin: ”Luomus on luonnon tutkija. Vaalimme ja tutkimme luonnontieteellisiä kansalliskokoelmia. Avaamme tiedettä yleisölle. Teemme työtä luonnon, ihmisen ja yhteiskunnan hyväksi. Luonnontieteellisessä museossa voi levähtää viidakon katveessa, kuunnella yöllisen savannin villejä ääniä, astua dinosaurusten aikakaudelta mammuttien tallaamille aroille ja nähdä Suomen eri vuodenaikojen ihmeet. Näitä hämmästelee sekä isot että pienet seikkailijat. Tervetuloa Luomukseen kaikki luonnonystävät!”

Ja mitä me sitten yhdessä tehdään?

Ihmetellään, oivalletaan ja innostutaan yhdessä! Viikin kirjastosta voi lainata Luomuksen pääsylippuja Luonnontieteelliseen museoon tai Kumpulan kasvitietelliseen puutarhaan: perhelippua (2 aikuista, 4 lasta) tai 1 hengen lippua. Lipun laina-aika on 7 vrk. Pääsylippuja ei voi varata etukäteen.

Lisäksi Luomuksen kanssa on suunnitteilla muun muassa retkiä, asiantuntijaluentoja ja erilaisia työpajoja. Ja toivottavasti keksitään paljon muutakin mukavaa yhdessä. Tule kirjastoon, nappaa liput matkaan ja hyppää uuteen seikkailuun!

Kuva: LUOMUS