Viikin kirjaston tilat

Tervetuloa uudistettuun Viikin kirjastoon, jossa luonto näkyy kaikkialla!

Lastenalue 

Lastenalueen mintunvihreillä hyllyillä sinua odottavat dinosaurukset ja prinsessat, Pipsa Possut ja Harry Potterit! Vauvat ja taaperot voivat nautiskella lastenalueen tunnelmasta eläinkuvioisella matolla ja kiipeilysohvalla. Isommat lapset voivat tutkia, mitä kaikkea jännittävää löytyy kurkistuslaatikostamme. Lastenalueelle ovat tervetulleita myös päiväkotiryhmät ja koululuokat.  

Lastenhoitonurkkaus 

Lastenhoitonurkkauksesta löydät vaunuparkin, pukemispenkin, mikroaaltouunin ja syöttötuolin. Lastenhoitoa helpottavat myös WC:n hoitotaso, potta ja seisomakoroke. 

Eväidensyöntialue 

Lastenalueen vieressä on kolme pyöreää pöytää, joiden ääressä kaikki voivat herkutella. Halutessasi voit lämmittää evääsi kirjaston mikroaaltouunissa, ja käytettävissä on myös vedenkeitin. Otathan tarvittaessa mukaan omat astiasi, koska meillä ei ole astioita asiakaskäyttöön. 

Elopelto 

Elopellossa on melkein aina menoa ja meininkiä! Täällä järjestämme erilaisia tapahtumia, kuten tarinatuokioita, konsertteja ja kirjailijavierailuja. Myös kirjaston asiakkailla ja yhteistyökumppaneilla on mahdollisuus järjestää Elopellossa tapahtumia, kunhan ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Kun Elopelto ei ole varattu tapahtumille, siellä voit esimerkiksi leikkiä, tasapainoilla kiipeilyportailla, tunnelmoida satumajassa, rupatella ystävien kesken tai oleilla muuten vain. Tilassa on suuri näyttö, konferenssikamera, langaton verkko, puheäänentoisto ja mahdollisuus pienimuotoisiin musiikkiesityksiin. Elopeltoon mahtuu maksimissaan 33 henkilöä. Tilavaraustiedustelut: Hakemus Elopellon käytöstä tapahtumassa.

Hiidenkirnu 

Hiidenkirnussa on hauska pelata konsolipelejä ja shakkia, lukea ja laskea, tehdä etätöitä ja opiskella, keskustella itsekseen ja ystävän kanssa. Tilassa on näyttö, 5.1 äänentoisto, Nintendo Switch -pelikonsoli, Xbox Series X -pelikonsoli ja PlayStation5. Hiidenkirnun voi varata vähintään 1 henkilö, ja tilaan mahtuu maksimissaan 5 henkilöä. Tila on asiakkaiden käytettävissä, kun henkilökunta on paikalla. Lisätiedot ja Hiidenkirnun varaus: varaamo.hel.fi.

Puro 

Purossa on kätevä pitää kokouksia ja työskennellä tai opiskella ryhmässä. Tilassa on suuri näyttö, konferenssikamera ja langaton verkko. Asiakaspalvelutiskiltä voit lainata langattoman kuvansiirtojärjestelmä ClickSharen, kun henkilökunta on paikalla. Puron voi varata vähintään 2 henkilölle, ja tilaan mahtuu maksimissaan 9 henkilöä. Lisätiedot ja Puron varaus: varaamo.hel.fi

Poukama 

Poukamassa on helppo viihtyä, rentoutua ja antaa ajatusten leijailla. Joskus Poukamassa laulavat linnut ja valaat, toisinaan siellä voi kuulla puron solinaa ja sateen kohinaa. Poukaman voi varata vähintään 2 henkilölle, ja tilaan mahtuu maksimissaan 6 henkilöä. Lisätiedot ja Poukaman varaus: varaamo.hel.fi

Ketunkolo 

Ketunkolossa on vaivatonta järjestää pöydän ääressä tapahtuvaa harrastetoimintaa, vaikkapa lautapeli-iltoja tai askartelua. Ketunkolo soveltuu myös esimerkiksi ideointituokioihin ja muihin pienryhmäkokoontumisiin. Tilassa on näyttö, konferenssikamera ja langaton verkko. Ketunkolon voi varata vähintään 1 henkilölle, ja tilaan mahtuu maksimissaan 8 henkilöä. Lisätiedot ja Ketunkolon varaus: varaamo.hel.fi

Nuorten kokoelmat 

Nuortenaineistot on sijoitettu ihanan Roomalaisen puutarhamme sisäänkäynnin läheisyyteen. Täältä löydät fantasiaa ja scifiä, jännitystä ja kauhua, realistisia tarinoita ja tietokirjoja sekä mangaa.

Oleskelualue 

Kirjastosalin keskellä on oleskelualue sohvineen ja pöytineen. Tässäkin voit istahtaa selailemaan kirjoja ja lukemaan päivän uutiset tai pysähtyä katselemaan kaunista kirjastotilaa, jota elävöittävät Kirsti Maulan upeat luontokuvitukset.   

Rauhallinen lukutila ja lehdet 

Mistä on rauhallinen lukutila tehty? Lämpimistä sävyistä, mukavista istuimista ja Studio Viivin toteuttamasta häikäisevän kauniista kukkainstallaatiosta. Rauhallisessa lukutilassa sijaitsevat kaikki Viikin kirjaston aikakaus- ja sanomalehdet. 

Roomalainen puutarha 

Viikin kirjaston asiakkaiden ja henkilökunnan rakastamaan Roomalaiseen puutarhaan on istutettu uudet kasvit. Tunnistatko pensasportulakan ja rönsyliljan? Entä sitruuna-, oliivi- ja laakeripuun? Tilassa on myös uudet kalusteet, jotka tekevät Roomalaisesta puutarhasta entistä viihtyisämmän. Täällä voisikin lukea sarjakuvia tai juoda iltapäiväkahvit! 

Koneet ja laitteet 

Asiakkaiden käytettävissä on neljä pöytätietokonetta ja yksi kannettava tietokone. Monitoimikoneella voit tulostaa, kopioida ja skannata. E-lehtien lukulaitteella voit lukea kotimaisia sanomalehtiä. Pöytätietokoneet, monitoimikone, e-lehtien lukulaite ja 3D-tulostin on sijoitettu Ketunkolon läheisyyteen. Kannettava tietokone on lainattavissa asiakaspalvelupisteeltä. 3D-tulostimen varaus: varaamo.hel.fi.

Asiakaspalvelupisteet 

Viikin kirjastossa on kaksi asiakaspalvelupistettä. Pääasiallinen asiakaspalvelupisteemme sijaitsee Poukaman läheisyydessä. Jaamme suuren palvelutiskin muun muassa yliopiston kirjaston ja vahtimestareiden kanssa. Kaupunginkirjaston puolen tunnistat vekkuleista leppäkertuista. Pienempi asiakaspalvelupisteemme on lastenalueella. Täällä henkilökunta ei päivystä koko ajan, vaan tulemme paikalle tarvittaessa ja tilanteen niin salliessa.

Kuva: Helsingin kaupunki / Milla Bergström ©