Päiväkotiyhteistyö

Uudistettu Viikin kirjasto avataan syksyllä 2021. Epidemiatilanne voi kuitenkin vaikuttaa palveluiden saatavuuteen. 

Päiväkotien yhteyshenkilö Viikin kirjastossa:
Anna Kangasjärvi
anna.kangasjarvi(ät)hel.fiSatutuokiot (30 min.)

Järjestämme satutuokioita Viikin kirjastossa ja etänä marraskuusta lähtien. Tuokiot on suunnattu 3–6-vuotiaille lapsille. Lähetämme alueen päiväkodeille sähköpostitse kutsun tuokioihin. Huomioittehan, että kirjaston tapahtumiin tulee ilmoittautua kultus.fi-sivuston kautta.
 

Joulusatutuokiot (30 min.)

Järjestämme joulusatutuokioita Viikin kirjastossa ja etänä joulukuussa. Tuokiot on suunnattu 3–6-vuotiaille lapsille. Lähetämme alueen päiväkodeille sähköpostitse kutsun tuokioihin. Huomioittehan, että kirjaston tapahtumiin tulee ilmoittautua kultus.fi-sivuston kautta.


Kirjakassit pienille lapsille (alle kouluikäiset)

Viikin Pop-up Kirjaston Kirjakassi-palvelussa kirjaston henkilökunta valitsee valmiiksi kassillisen aineistoa päiväkodin toivomusten mukaisesti. Kirjakassin aineisto lainataan aina päiväkodin tai päiväkotiryhmän kirjastokortilla. Jos päiväkodilla ei ole vielä kirjastokorttia, kortti voidaan tehdä Viikin Pop-up Kirjastossa arkisin klo 11–18. Muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi, koska päiväkotiryhmän kortti linkitetään ryhmänohjaajan henkilökohtaiseen kirjastokorttiin. Kirjakassi tilataan lomakkeella: Viikin kirjaston Kirjakassit -lomake.


Mediasatutuokiot eskareille keväällä 2022 (45 min.)

Tiedotamme tuokioista päiväkoteja erikseen sähköpostitse.


Itsenäinen kirjaston hyödyntäminen

Omatoimiset kirjastovierailut

Remonttivuonna kirjastopalveluja tarjoaa pieni Viikin Pop-up Kirjasto, johon ei valitettavasti mahdu koululuokkia. Pop-up Kirjastossa on kuitenkin pieni kokoelma lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja sieltä voi noutaa varaukset.

Uudistettu Viikin kirjasto avataan syksyllä 2021. Koronarajoitusten vuoksi on tärkeää, että luokat varaavat ajan myös omatoimisiin kirjastokäynteihin. Varauksia otetaan vastaan kirjaston avautumisen jälkeen: Viikin kirjasto, p. 09 3108 5071.
 

Tilojen varaaminen

Viikin kirjaston avautumisen jälkeen voit varata kirjaston tiloja ryhmän omaan käyttöön osoitteessa varaamo.hel.fi/.


Satudiplomi

Lukeminen yhdessä on hauskaa, ja lisäintoa siihen voi saada ryhmän yhteisellä Satudiplomilla.


Kirjastokortti

Voit hankkia päiväkotiryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä Viikin Pop-up Kirjastossa arkisin klo 11–18. Muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.
 

Kirjaston materiaalipankki päiväkodeille

Materiaalipankista löydät ideoita ja sisältöjä mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Keskustakirjasto Oodin palvelut päiväkodeille

Lasten ja nuorten Oodi

https://www.oodihelsinki.fi/