Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Laitteet

Varaa aika 3D-tulostimelle Varaamosta. Tulosteet maksavat 0,70 € / kpl.

Helen Oy:n energia- ja tehomittari, jolla voit tarkkailla kotitalouslaitteesi sähkönkulutusta. Mittaria käytetään vain sisätiloissa. Mittaria ei voi varata. Laina-aika 14 vrk. Lainaa ei voi uusia.

Voit lainata kannettavan tietokoneen kirjaston palvelutiskiltä, kun kirjaston henkilökunta on paikalla. Lainaamiseen tarvitset sekä kirjastokortin että kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. 

Kannettava tietokone on käytettävissä vain kirjaston tiloissa ja se on varattavissa maks. kahdeksi tunniksi. Kannettavaa tietokonetta ei voi varata etukäteen.

Monitoimikoneella voit kopioida itsepalveluna A4-ja A3-kokoisia mustavalko- tai värikopioita. Hinta 0,40 € / kpl. 

Monitoimikoneella voit kopioida itsepalveluna A4-kokoisia ja A3-kokoisia mustavalko- ja värikopioita. Hinta 0,40 € / kpl. 

Ei lisätietoa

Viikin kirjastossa on kuusilokeroinen latauskaappi kännyköille. Kussakin lokerossa on kolme erilaista laturipäätä. 

Lokero lukittuu ja aukeaa itse valitsemallasi PIN-koodilla. Voit jättää kännykkäsi lukittavaan lokeroon latautumaan lyhyeksi ajaksi. 

Ei lisätietoa

Nintendo Switch, Xbox X ja PlayStation 5. Käytettävissä Hiidenkirnussa, kun henkilökunta on paikalla. Ei lainata.

Palautusautomaatti on käytössä kirjaston aukioloaikoina. Palautusluukku ei ole käytössä.

Voit tallentaa skannatun tiedoston omalle muistitikullesi tai lähettää sen sähköpostiin. Skannaus on maksutonta.

Viikin kirjastossa on asiakkaitten käyttöön neljä asiakastietokonetta ja yksi kannettava. 

Lue lisää

Tulosteen hinta 0,40 € / kpl. 

Tulosteen hinta 0,40 € / kpl. 

Käytettävissä vain kirjaston tiloissa. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin tai kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

 

Palvelut

Ei kesälauantaisin.

Celian äänikirjapalvelua voivat käyttää henkilöt, joille lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta esimerkiksi lukivaikeuden, vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa Celian 40 000 äänikirjasta. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan.

Henkilökunta opastaa tavallisimpien verkkopalveluiden sekä kirjaston e-aineistojen, asiakastietokoneiden ja monitoimikoneen käytössä.

Lisätietoja Helmet-kirjastojen digituesta.

 

Viikin kirjastossa on kolme lainaus- ja palautusautomaattia: yksi sijaitsee Latokartanonkaaren sisäänkäynnillä ja kaksi Viikinkaaren sisäänkäynnillä.

Voit tulostaa itsepalveluna yksi- ja kaksipuoleisia A4- ja A3-kokoisia mustavalko- ja väritulosteita. Tulosteen hinta 0,40 € / kpl.  

Voit myös tulostaa (etänä) omilta mobiililaitteiltasi ja noutaa tulosteen Viikin kirjastosta. 

Lisätietoja itsepalvelutulostuksesta Viikin kirjastossa:

https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Viikin_kirjasto/Juttuja_kirjastosta/Tulostaminen_ja_tietokoneiden_kaytto_muu(245304)

Jos etsimääsi teosta ei ole hankittu Helmet-kirjastoon tai pääkaupunkiseudun tieteellisiin kirjastoihin, se voidaan tilata sinulle kaukolainaksi muualta. 

Lisätietoja ja kaukopalvelupyynnöt: Helmet-kirjastojen kaukopalvelu

Kirjastosta voit lainata aikuisten ja lasten kiikareita. Laina-aika 7 vrk.

Viikin kirjastoon (Infokeskus Koronaan) voivat tulla vain avustajakoirat.

Ei käteismaksumahdollisuutta.

Katso lisätiedot Viikin kirjaston Koulut ja päiväkodit -sivulta.

Ei lisätietoa

Katso tiedot Viikin kirjaston lukupiiritapaamisista Tapahtumat-sivulta.

Omatoimikäytön aikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta tiloja valvotaan teknisesti muun muassa kameroin. Tällöin kirjastossa voi lainata, palauttaa, käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä, työskennellä tai kokoustaa. Langaton verkko on käytettävissä. Pääset sisään kirjastoon asettamalla kirjastokorttisi ovella olevan laitteen alle viivakoodi ylöspäin, näpyttele nelinumeroinen PIN-koodisi ja avaa ovi. Jos sinulla ei ole PIN-koodia, saat sen kirjaston henkilökunnalta asiakaspalveluaikoina. 

Kaipaatko pikaisia lukuvinkkejä kirjallisuuden nälkään? Vaivaako lukujumi, eikä luettavaa löydy kirjaston hyllypaljoudesta? Tai haluatko saada kirjavinkkejä, koska kirjavinkkejä on kiva saada?

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa näppärää ja nopeaa kirjavinkkausta kaikille. Valitse mieleisesi lomake ja valitse lomakkeista sanat (5 kpl) lukutoiveiden mukaisesti. Saat henkilökunnan tekemät kirjavinkit (5 kpl) suoraan sähköpostiisi. Lomakkeita on eri teemaisia. Voit myös valita useamman kielen, joilla haluat kirjavinkkejä.

Lomakkeet: 

Yleinen kaunokirjallisuus

Toiset todellisuudet

Rikoskirjallisuus

Rakkausromaanit

Kirjastosta voit lainata pääsylippuja luomukseen eli Luonnontieteelliseen keskusmuseoon. Lippuja on 2 kpl kimppalippuja (2 aikuista ja 4 lasta) ja 1 kpl yhden hengen pääsylippu. Laina-aika 7 vrk. Lippuja ei voi varata.

Kirjastosta voit lainata ergonomisen retkirepun, joka sisältää riippumaton, nuotiolettupannun, kompassin ja istuinalustan. Laina-aika 7 vrk.

Sateenkaarihylly parantaa LGBTQIA*-aiheisen aineiston löydettävyyttä ja yhdenvertaisuutta kirjastossa. Kirjaston työntekijät valitsevat sateenkaarihyllyyn aikuisten, nuorten ja lasten aineistoa, jossa kuvataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää sekä sateenkaarikulttuuria pääosin positiivisen representaation kautta. Homo- ja transfobinen aineisto ei kuulu sateenkaarihyllyyn. Sateenkaarihyllyjä on useissa Helmet-kirjastoissa, ja kaikki niiden aineisto on varattavissa ja lainattavissa Helmet-käyttösääntöjen mukaisesti. Helsingin kaupunginkirjaston sateenkaarihyllyihin sijoitetun aineiston löydät Helmet-tietokannasta haulla "sateenkaarihylly".

Katso tiedot Viikin kirjaston Tapahtumat-sivulta.

Ei lisätietoa
 

Tilat

Monitoimitila Elopellossa on suuri näyttö, konferenssikamera, langaton verkko, puheäänentoisto ja mahdollisuus pienimuotoisiin musiikkiesityksiin. Elopeltoon mahtuu maksimissaan 33 henkilöä. Lisätiedot Varaamosta.

Lastenalueen vieressä on kolme pyöreää pöytää, joiden ääressä kaikki voivat herkutella. Halutessasi voit lämmittää evääsi kirjaston mikroaaltouunissa. Otathan tarvittaessa mukaan omat astiasi, koska meillä ei ole astioita asiakaskäyttöön.

Hiidenkirnussa on näyttö, 5.1 äänentoisto, Nintendo Switch -pelikonsoli ja Xbox X -pelikonsoli. Hiidenkirnuun mahtuu maksimissaan 5 henkilöä. Tila on asiakkaiden käytettävissä, kun henkilökunta on paikalla. Lisätiedot ja varaus Varaamosta.

Ketunkolossa on vaivatonta järjestää pöydän ääressä tapahtuvaa harrastetoimintaa, vaikkapa lautapeli-iltoja tai askartelua. Ketunkolo soveltuu myös esimerkiksi ideointituokioihin ja muihin pienryhmäkokoontumisiin. Tilassa on näyttö, konferenssikamera ja langaton verkko. Ketunkoloon mahtuu maksimissaan 8 henkilöä. Lisätiedot ja varaukset Varaamosta.

Lastenhoitonurkkauksesta löydät vaunuparkin, pukemispenkin, mikroaaltouunin ja syöttötuolin. 

Lastenhoitoa helpottavat myös WC:n hoitotaso, potta ja seisomakoroke. 

Rauhallisessa tilassa sijaitsevat kaikki Viikin kirjaston aikakaus- ja sanomalehdet. Voit myös lainata aikakauslehtiä, lukuun ottamatta uusimpia numeroita.

Poukamassa on helppo viihtyä, rentoutua ja antaa ajatusten leijailla. Joskus Poukamassa laulavat linnut ja valaat, toisinaan siellä voi kuulla puron solinaa ja sateen kohinaa. Poukamaan mahtuu maksimissaan 6 henkilöä. Lisätiedot ja varaukset Varaamosta.

Purossa on kätevä pitää kokouksia ja työskennellä tai opiskella ryhmässä. Tilassa on suuri näyttö, konferenssikamera ja langaton verkko. Asiakaspalvelutiskiltä voit lainata langattoman kuvansiirtojärjestelmä ClickSharen, kun henkilökunta on paikalla. Puroon mahtuu maksimissaan 9 henkilöä.

Lisätiedot ja varaukset Varaamosta.

Kirjaston asiakkaiden ja henkilökunnan rakastamaan Roomalaiseen puutarhaan on istutettu uudet kasvit. Tunnistatko pensasportulakan ja rönsyliljan? Entä sitruuna-, oliivi- ja laakeripuun? Tilassa on myös uudet kalusteet, jotka tekevät Roomalaisesta puutarhasta entistä viihtyisämmän. Tila on avoinna kirjaston asiakaspalveluaikoina.

Latokartanonkaaren sisäänkäynnillä lastenalueen läheisydessä on vaunuparkki, jossa voi säilyttää lastenvaunuja kirjastovierailun ajan. Vaunuparkissa on kaide, johon vaunut voi halutessaan lukita.

 

Kokoelmat

Valikoima lainattavia tai kirjastossa pelattavia lautapelejä kaiken ikäisille. 

Löydä kirjastosi

Yhteystiedot

Viikinkaari 11

00790 Helsinki

viikin_kirjasto@hel.fi

09 3108 5071

Avoinna

-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla