Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Laitteet

Tulosteen hinta: yksipuolinen sivu 0,40 € / kpl, kaksipuolinen sivu 0,80 € / kpl. Viisi maksutonta tulostetta kolmen kuukauden välein.

A4- ja A3-koot. Kopion hinta: yksipuolinen sivu 0,40 € / kpl, kaksipuolinen sivu 0,80 € / kpl. 

Ei lisätietoa

Viikin kirjastossa on neljä asiakastietokonetta. Voit kirjautua asiakaskoneelle kirjastokorttisi numerolla tai matkapuhelinnumerollasi.

Lue lisää

A4- ja A3-koot. Kopion hinta: yksipuolinen sivu 0,40 € / kpl, kaksipuolinen sivu 0,80 € / kpl. 

Voit tallentaa skannatun tiedoston omalle muistitikullesi tai lähettää sen sähköpostiin. Skannaus on maksutonta.

Voit lainata kannettavan tietokoneen kirjaston palvelutiskiltä, kun kirjaston henkilökunta on paikalla. Lainaamiseen tarvitset sekä kirjastokortin että kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. 

Kannettava tietokone on käytettävissä vain kirjaston tiloissa ja se on varattavissa maks. kahdeksi tunniksi. Kannettavaa tietokonetta ei voi varata etukäteen.

Käytettävissä vain kirjaston tiloissa. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin tai kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Varaa aika 3D-tulostimelle Varaamosta. Tulosteet maksavat 0,70 € / kpl.

Helen Oy:n energia- ja tehomittari, jolla voit tarkkailla kotitalouslaitteesi sähkönkulutusta.

Mittaria käytetään vain sisätiloissa. 

Mittaria ei voi varata. Laina-aika 14 vrk. Lainaa ei voi uusia.

Viikin kirjastossa on kuusilokeroinen latauskaappi kännyköille. Kussakin lokerossa on kolme erilaista laturipäätä. 

Lokeron lukittuu ja aukeaa itse valitsemallasi pin-koodilla. Voit jättää kännykkäsi lukittavaan lokeroon latautumaan lyhyeksi ajaksi. 

Nintendo Switch ja Xbox X. Käytettävissä Hiidenkirnussa, kun henkilökunta on paikalla. Ei lainata.

Tulosteen hinta: yksipuolinen sivu 0,40 € / kpl, kaksipuolinen sivu 0,80 € / kpl. Viisi maksutonta tulostetta kolmen kuukauden välein.

 

Palvelut

Kirjaston asiakastietokoneilla voi tulostaa itsepalveluna yksi- ja kaksipuoleisia A4- ja A3-kokoisia mustavalko- ja väritulosteita. Tulosteen hinta: yksipuolinen sivu 0,40 € / kpl, kaksipuolinen sivu 0,80 € / kpl. Viisi maksutonta tulostetta kolmen kuukauden välein. 

Voit myös tulostaa (etänä) omilta mobiililaitteiltasi ja noutaa tulosteen Viikin kirjastosta. 

Lisätietoja itsepalvelutulostuksesta Viikin kirjastossa.

Ei lisätietoa

Katso tiedot Viikin kirjaston lukupiiritapaamisista Tapahtumat-sivulta.

Katso tiedot Viikin kirjaston Tapahtumat-sivulta.

Ei lisätietoa

Jos etsimääsi teosta ei ole hankittu Helmet-kirjastoon tai pääkaupunkiseudun tieteellisiin kirjastoihin, se voidaan tilata sinulle kaukolainaksi muualta. 

Lisätietoja ja kaukopalvelupyynnöt: Helmet-kirjastojen kaukopalvelu

Ei käteismaksumahdollisuutta.

Katso lisätiedot Viikin kirjaston Koulut ja päiväkodit -sivulta.

Viikin kirjastosta voi lainata ulkopelejä: petankki ja mölkky

Pelejä ei voi varata. Pelit tulee lainata ja palauttaa Viikin kirjastosta. Laina-aika 14 vrk. Lainaa ei voi uusia.

Henkilökunta opastaa tavallisimpien verkkopalveluiden sekä kirjaston e-aineistojen, asiakastietokoneiden ja monitoimikoneen käytössä.

Lisätietoja Helmet-kirjastojen digituesta.

Huom! Koronarajoitusten aikana emme anna lähi- tai laiteopastusta kirjastossa.

Ei kesälauantaisin.

Viikin kirjaston omatoimikäytön on tarkoitus alkaa syksyllä 2021. 

Omatoimikäytön aikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta tiloja valvotaan teknisesti muun muassa kameroin. Tällöin kirjastossa voi lainata, palauttaa, käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä, työskennellä tai kokoustaa. Langaton verkko on käytettävissä. Pääset sisään kirjastoon asettamalla kirjastokorttisi ovella olevan laitteen alle viivakoodi ylöspäin, näpyttele nelinumeroinen PIN-koodisi ja avaa ovi. Jos sinulla ei ole PIN-koodia, saat sen kirjaston henkilökunnalta asiakaspalveluaikoina. 

Valikoima lainattavia tai kirjastossa pelattavia lautapelejä kaiken ikäisille. 

Viikin kirjastoon (Infokeskus Koronaan) voivat tulla vain avustajakoirat.

Celian äänikirjapalvelua voivat käyttää henkilöt, joille lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta esimerkiksi lukivaikeuden, vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa Celian 40 000 äänikirjasta. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan.

Palautusautomaatti on käytössä kirjaston aukioloaikoina. Palautusluukku ei ole käytössä.
Viikin kirjastossa on kolme lainaus- ja palautusautomaattia: yksi sijaitsee Latokartanonkaaren sisäänkäynnillä ja kaksi Viikinkaaren sisäänkäynnillä.
Ei lisätietoa
Unicafe Korona
 

Tilat

Rauhallisessa tilassa sijaitsevat kaikki Viikin kirjaston aikakaus- ja sanomalehdet. Voit myös lainata aikakauslehtiä, lukuun ottamatta uusimpia numeroita.

Monitoimitila Elopellossa on suuri näyttö, konferenssikamera, langaton verkko, puheäänentoisto ja mahdollisuus pienimuotoisiin musiikkiesityksiin. Elopeltoon mahtuu maksimissaan 33 henkilöä. Lisätiedot Varaamosta.

Lastenalueen vieressä on kolme pyöreää pöytää, joiden ääressä kaikki voivat herkutella. Halutessasi voit lämmittää evääsi kirjaston mikroaaltouunissa. Otathan tarvittaessa mukaan omat astiasi, koska meillä ei ole astioita asiakaskäyttöön.

Hiidenkirnussa on näyttö, 5.1 äänentoisto, Nintendo Switch -pelikonsoli ja Xbox X -pelikonsoli. Hiidenkirnuun mahtuu maksimissaan 5 henkilöä. Tila on asiakkaiden käytettävissä, kun henkilökunta on paikalla. Lisätiedot ja varaus Varaamosta.

Ketunkolossa on vaivatonta järjestää pöydän ääressä tapahtuvaa harrastetoimintaa, vaikkapa lautapeli-iltoja tai askartelua. Ketunkolo soveltuu myös esimerkiksi ideointituokioihin ja muihin pienryhmäkokoontumisiin. Tilassa on näyttö, konferenssikamera ja langaton verkko. Ketunkoloon mahtuu maksimissaan 8 henkilöä. Lisätiedot ja varaukset Varaamosta.

Lastenhoitonurkkauksesta löydät vaunuparkin, pukemispenkin, mikroaaltouunin ja syöttötuolin. 

Lastenhoitoa helpottavat myös WC:n hoitotaso, potta ja seisomakoroke. 

Poukamassa on helppo viihtyä, rentoutua ja antaa ajatusten leijailla. Joskus Poukamassa laulavat linnut ja valaat, toisinaan siellä voi kuulla puron solinaa ja sateen kohinaa. Poukamaan mahtuu maksimissaan 6 henkilöä. Lisätiedot ja varaukset Varaamosta.

Purossa on kätevä pitää kokouksia ja työskennellä tai opiskella ryhmässä. Tilassa on suuri näyttö, konferenssikamera ja langaton verkko. Asiakaspalvelutiskiltä voit lainata langattoman kuvansiirtojärjestelmä ClickSharen, kun henkilökunta on paikalla. Puroon mahtuu maksimissaan 9 henkilöä.

Lisätiedot ja varaukset Varaamosta.

Viikin kirjastossa on kaksi tilaa, jotka sopivat erityisen hyvin kokoustilaksi: Puro (maks. 9 hlöä) ja Ketunkolo (maks. 8 hlöä). Lisätiedot ja varaukset Varaamosta.

Kirjaston asiakkaiden ja henkilökunnan rakastamaan Roomalaiseen puutarhaan on istutettu uudet kasvit. Tunnistatko pensasportulakan ja rönsyliljan? Entä sitruuna-, oliivi- ja laakeripuun? Tilassa on myös uudet kalusteet, jotka tekevät Roomalaisesta puutarhasta entistä viihtyisämmän. Tila on avoinna kirjaston asiakaspalveluaikoina.

Elopellossa on ihana satumaja, jossa voi esimerkiksi lukea, leikkiä ja lötkötellä.

Latokartanonkaaren sisäänkäynnillä lastenalueen läheisydessä on vaunuparkki, jossa voi säilyttää lastenvaunuja kirjastovierailun ajan. Vaunuparkissa on kaide, johon vaunut voi halutessaan lukita.

Löydä kirjastosi

Yhteystiedot

Viikinkaari 11

00790 Helsinki

viikin_kirjasto@hel.fi

09 3108 5071

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla