Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Kinokahvit

Tervetuloa aamupäiväelokuviin Viikin kirjastoon! Kirjasto tarjoaa näytöksen jälkeen pullakahvit ja elokuvasta voi jäädä keskustelemaan yhdessä muiden kävijöiden kanssa. 

Tiistaina 30.8. klo 10 elokuvana on Whiplash. 

Mitä tapahtuu, kun narsistinen ja sekopäinen opettaja kohtaa lahjakkaan oppilaan? Mestarillinen Whiplash vie katsojan jazzin maailmaan.

19-vuotias jazz-rumpali Andrew (Miles Teller) aloittaa opiskelun Yhdysvaltain parhaassa musiikkikoulussa. Hän pääsee mestarin, Terence Fletcherin (J. K. Simmons) big bandiin kakkosrumpaliksi. Bändi harjoittelee muun muassa Duke Ellingtonin legendaarista  Caravania ja Hank Levyn haastavaa Whiplash-kappaletta.

Fletcher on kuin painajainen. Hän kehuu ja kannustaa, ja seuraavassa hetkessä nöyryyttää, huutaa ja heittää tavaroilla. Simmons on roolissaan vakuuttava ja katsoja saakin katsella vallan väärinkäyttöä pala kurkussa.

Teller loistaa myös roolissaan rumpaliopiskelijana, ja hänen rumpujen soittoaan katsoo ja kuuntelee kuin lumottuna. Teller nimittäin soittaa elokuvassa itse ja sitä ei voi kuin hämmästellä.

Andrew opiskelee New York Schaffer Conservatoryssa, jollaista ei oikeasti ole. Kuitenkin selvä vertailukohta on Juilliard, jossa luokkakohtaukset elokuvaan on kuvattu.

Elokuva voi kuulostaa asetelmaltaan liiankin kuluneelta, mutta kun sen katsoo, ymmärtää, miksi se on kaikki palkintonsa ansainnut. Kohtauksissa on uskomattomia jännitteitä ja loistavat näyttelijät saavat tarinan sellaiseen lentoon, että elokuvan jälkeen ei tiedä, mikä on päällimmäinen tunne.

Elokuvan loppu on yllättävä ja hämmentävä, herättää paljon keskustelua ja tulkintoja.

(Kesto: 106 min)

Syksyn 2022 elokuvat:

Ti 30.8. klo 10 Whiplash
Ti 27.9. klo 10 Takaikkuna
Ti 25.10. klo 10 Kaunis mieli
Ti 29.11. klo 10 Pikku naisia

Vapaa pääsy.

Viikin kirjasto, Elopelto (Viikin kirjasto)

30.8.2022 klo 10.00 - 13.00

Viimeksi päivitetty 8.7.2022