Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Kinokahvit

Tervetuloa aamupäiväelokuviin Viikin kirjastoon! Kirjasto tarjoaa näytöksen jälkeen pullakahvit ja elokuvasta voi jäädä keskustelemaan yhdessä muiden kävijöiden kanssa. 

Tiistaina 27.9. klo 10 elokuvana on Takaikkuna. 

"Takaikkunasta on sanottu, että se on Alfred Hitchcockin täydellisin, täyteläisin ja täyttävin elokuva. Eikä se ole vain trilleri, vaan siihen on hienosti nidottu viehkoa erotiikkaa tihkuva rakkaustarina, hykerryttävää huumoria ja lukuisiin sivujuoniin piilotettu oivaltava näkemys siitä, mikä tekee meistä ihmisiä.

Ja kaikki tämä yhden huoneen ja talolavasteen puitteissa, sillä Takaikkunassahan kaikki tapahtumat kerrotaan yhden ihmisen näkökulmasta ja hänen asunnostaan käsin, eikä sieltä poistuta kuin kerran aivan elokuvan lopulla. Asunnon takaikkunasta muodostuu näin eräänlainen valkokangas tai kuvaruutu, josta katsoja seuraa tapahtumia elokuvateatterin tuolista tai kotisohvalta käsin aivan samalla tavoin kuin pyörätuolissa istuva päähenkilö – ja myös aivan yhtä voimattomana.

Tämä päähenkilö on James Stewartin esittämä valokuvaaja Jeff, joka jalkansa loukattuaan joutuu istumaan omassa asunnossaan. Vaikka seuraa tuovat tyylikäs rakastettu (Grace Kelly) ja sanavalmis taloudenhoitaja (Thelma Ritter), alkaa valokuvaaja aikaa tappaakseen kytätä vastapäisen talon asukkaita. Pian hän epäilee erään naapurin (Raymond Barr) murhanneen vaimonsa, mutta kukaan muu ei oikein usko Jeffin olettamuksia."

(teksti yle.fi)

Kesto: 1h 52min

Syksyn 2022 elokuvat:

Ti 30.8. klo 10 Whiplash
Ti 27.9. klo 10 Takaikkuna
Ti 25.10. klo 10 Kaunis mieli
Ti 29.11. klo 10 Pikku naisia

Vapaa pääsy.

Elopelto (Viikin kirjasto)

27.9.2022 klo 10.00 - 13.00

Viimeksi päivitetty 7.7.2022