Kirjaston Lukuvalmentaja

Kirjaston lukuvalmentajat auttavat sinua löytämään hyvää lukemista. He tekevät sinulle henkilökohtaisen listan tarpeisiisi sopivista kirjoista. 

Palvelu on toistaiseksi tauolla kirjaston rajoitettujen palveluiden vuoksi. 

Kenelle palvelu sopii?

Kaikille, lähtötasosta tai kirjallisuuden harrastuneisuudesta riippumatta. Lukuvalmentajat vinkkaavat pääosin aikuisten kirjallisuutta: lapsille ja nuorille (ja muille lasten- ja nuortenkirjallisuudesta kiinnostuneille) on oma Lukuvalmentaja Junior -palvelunsa.

Miksi palvelua kannattaa kokeilla?

Lukuvalmennus sopii sinulle, jos et keksi tai ehdi etsiä itsellesi luettavaa, haluat laajentaa lempikirjallisuutesi lajituntemusta tai vaikkapa tutustua johonkin ihan uuteen kirjallisuuden lajiin.

Keitä lukuvalmentajat ovat?

He ovat kirjallisuuteen perehtyneitä kirjastoammattilaisia.

Miten palvelu toimii?

Täytä verkossa kyselylomake, jossa kysymme lukutottumuksistasi, tai lähetä sähköpostitse toiveesi lukuvalmentajalle.

Valmentaja ottaa sinuun yhteyttä ja kartoittaa tarvittaessa toivettasi tarkemmin. Tämän jälkeen hän laatii sinulle listan ja kuvailut tarpeisiisi sopivista kirjoista. Saat listan kuvauksineen sähköpostiviestinä.

Lukuvalmentajan kanssa on myös mahdollista sopia erikseen tapaaminen, jossa Lukuvalmentaja esittelee sinulle valitsemiaan teoksia. Mikäli toivot henkilökohtaista tapaamista, ota yhteyttä sähköpostitse.

Miten otan yhteyttä lukuvalmentajaan?

Palvelu on toistaiseksi tauolla. 

 * * *

"Kokeilin eilen Kallion kirjaston Lukuvalmentaja-palvelua. Wau-elämys!" -Maria Rantamaula

"Voin suositella lukuvalmentajan palvelua erittäin lämpimästi. Itse halusin tutustua kotimaiseen kirjallisuuteen, jota on julkaistu ennen 2000-lukua. Sain paljon hyviä vinkkejä ja ne kaksi suositeltua, jotka ehdin jo lukea, ovat sopineet kuin nenä päähän." -Linnea / Kujerruksia