Tietokoneita ja muuta tietotekniikkaa asiakaskäyttöön

Asiakkaiden käyttöön on yhteensä 16 asiakaspäätettä ja 4 kannettavaa asiakastietokonetta, 1 Helmet-pääte, jolla voi tehdä hakuja kirjaston kokoelmista sekä 6 tablettia. Yleensä koneita on satunnaiselle kävijälle vapaana, mutta jos haluat varmistaa koneen käyttöösi pidemmäksi aikaa, tee ajanvaraus puhelimitse 09 3108 5098 tai internetissä.

Tarjoamme perinteisten asiakaspäätteiden ohella neljä kannettavaa asiakastietokonetta, jotka lainataan kirjastokortilla. Voit valita työskentelypaikaksi lukusalin tai upottavan nojatuolin! Kannettavat tietokoneet sisältävät samat ominaisuudet kuin kiinteät asiakaspäätteet: voit esimerkiksi tulostaa normaalisti. Koneiden käyttöaika on kaksi tuntia kerrallaan. Tarkistamme henkilöllisyyden kannettavan tietokoneen luovutuksen yhteydessä.

Meillä on myös kuusi Hublet-tablettia, jotka lainataan kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Tableteilla voi surffailla netissä ja käyttää esimerkiksi e-palveluitamme. Aloitusnäytöltä löytyy sanoma- ja maakuntalehtiarkisto ePress, jossa voit jonottamatta lukea vaikkapa Helsingin Sanomat. Tabletin käyttöaika on 2 tuntia kerrallaan. Lopettaessasi palauta lainaamasi tabletti telakkaan. Tabletin selaushistoria tyhjenee automaattisesti.

Vuosaaren kirjastossa voit skannata, skannata dioja, kopioida ja tulostaa kopiokoneella tai tietokoneilla. Kopiointi maksaa 0,40 euroa / sivu. Tulostusjärjestelmä tarjoaa asiakkaille maksutta viisi ensimmäistä tulostetta kolmen kuukauden jaksoissa. Tämän jälkeen tulosteiden hinta on 0,40 euroa / sivu. Skannaaminen on maksutonta.


Lisäksi tarjolla on mm. seuraavia apuvälineitä tietokoneen käyttöön kirjastossa:

  • -näppäimistö kyrillisiä kirjaimia varten
    -arabiankielinen näppäimistö
  • -muistikortinlukija
    -USB-tikku
  • -lukulasit

Tietotekniikan asiakasopastukset

Koko Helmet-alueen kurssitarjonta näkyy Helmet-opastussivuilla. Vuosaaren kirjastossa tietotekniikan opastusta antavat Enter ry:n vapaaehtoiset vertaisopastajat. Ajan opastukseen voi varata kirjaston asiakaspalvelussa tai soittamalla 09 31085098.