Tarraleikkuri

Vuosaaren kirjaston verstaslaitteet

Vinyylileikkuri ja lämpöprässi

Vinyylileikkurilla voit leikata joko kuvioita lämpösiirtokalvosta kangaspainatuksiin tai tavallisia tarroja erilaisista tarramateriaaleista. Tarrat soveltuvat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Vinyylistä leikatut kuvat painetaan kankaalle lämpöprässin avulla.

Materiaali maksaa 1,20 euroa / 10 cm (pituus). Tarrarullan leveys on 58 cm, vinyylirullan 45 cm. Valittavana on useita värivaihtoehtoja!

3D-printteri

3D-printterillä voit tulostaa kolmiulotteisesta mallista PLA-muovilla esineitä. Tulostaminen on hidasta, joten työhön kannattaa varata hyvin aikaa.

Materiaali maksaa 0,70 euroa / tuloste. Maksimikoko on 20 x 20cm. Asiakas voi tulostaa viikossa yhden tulosteen.

Digitointiasema (tulossa syksyllä 2020)

Kirjasto tarjoaa mahdollisuuden digitoida vanhoja VHS-, tai C-kasettinauhoja joko tiedostoiksi tai DVD-levylle. Tallentaminen kestää yhtä pitkään kuin tallenne itse, joten varaa digitointiin tarvittava määrä aikaa.

Digitointi tiedostolle on ilmaista, mutta vaatii asiakkaalta muistitikun, ulkoisen kovalevyn tai pilvitallennuksen käyttöä. Digitointi DVD:lle maksaa 1€/DVD-levy

Ilmoitamme kun digitointiasema tulee asiakkaiden varattavaksi!

Ompelukone

Kirjaston asiakkaiden käytössä on myös Bernina 1008 -mallin ompelukone. Otathan omat lankasi mukaan.

Laitteiden varaaminen

Voit varata laitteet käyttöösi Varaamossa, puhelimitse numerossa 09 31085098 tai paikan päällä kirjastossa. Mikäli tarvitset opastusta, ota yhteyttä henkilökuntaan.

Tervetuloa kokeilemaan!

Vuosaaren kirjaston verstaslaitteet ja Covid-19: Toivomme asiakkailta omatoimisuutta verstaslaitteiden käytössä ja THL:n ajankohtaisten ohjeiden noudattamista, jotta kaikkien asiointi olisi mahdollisimman turvallista.