Päiväkotiyhteistyö

Olet lämpimästi tervetullut päiväkotiryhmäsi kanssa kirjastoon! Kirjastot ympäri Helsinkiä tarjoavat monipuolisia palveluita alle kouluikäisille lapsille. Tältä sivulta löydät lisätietoa Vuosaaren kirjaston palveluista.

Päiväkotien yhteyshenkilö Vuosaaren kirjastossa:

Terhi Lauronen
terhi.lauronen(at)hel.fi
0931085098 (kirjaston puhelinnumero)

Vuosaaren kirjaston palvelut päiväkodeille

Jussi Ollilan satutuokiot
Maailma on täynnä herkullisia, hurjia ja kummallisia tarinoita! Vapaa pääsy, ryhmille pakolliset ennakkoilmoittautumiset: vuotalo.fi/fi/taidekasvatus

Satutuokiot 
Satutuokioissa tutustutaan satuihin ja tarinoihin yhdessä. Tuokiot on suunnattu 3–6-vuotiaille lapsille. Tiedotamme tuokioista päiväkoteja erikseen sähköpostitse.

Satuesitykset 
Järjestämme vuosittain 1–3 satuesitystä Vuosaaren kirjastossa. Tiedotamme esityksistä päiväkoteja erikseen sähköpostitse.

Mediasatutuokiot 
Mediasatutuokioissa seikkaillaan tarinoiden maailmassa BeeBot-robottien, lisätyn todellisuuden, e-kirjojen ja pelaamisen välityksellä. Tiedotamme tuokioista päiväkoteja erikseen sähköpostitse. Mediasatutuokioiden materiaalit löydät täältä.

Mediakasvatuspeli Onni-poika mediamestariksi
Kutsumme vuosittain alueemme eskariryhmät tuokioon, jossa harjoitellaan mediataitoja vuorovaikutteisen Onni-poika mediamestariksi -pelin avulla. Tiedotamme tuokioista erikseen sähköpostitse.

Tutustumiskäynnit 
Mitä Vuosaaren kirjaston lastenosastolta löytyy? Mikä on kirjastokortti? Miten lainataan ja palautetaan kirjoja? Järjestämme ryhmille ohjattuja käyntejä kirjastoon tarpeen mukaan. Ota yhteyttä: emilia.a.kamarainen(at)hel.fi

Kirjapaketit ja kirjavinkkaus päiväkotiryhmille
Kaipaatteko kirjoja jostain tietystä aihepiiristä? Tutkitteko jotain ilmiötä, josta tahtoisitte tietää lisää? Voitte pyytää meitä keräämään teille kirjapaketin tietystä aiheesta. Saatavilla on myös kirjavinkkausta päiväkotiryhmille, jolloin kirjaston työntekijä esittelee valitsemansa kirjat lapsiryhmälle.

Ehdota yhteistyötä! 
Osallistumme Vuosaaren kirjastossa mielellämme erilaisiin projekteihin ja toteutamme päiväkotien toiveita mahdollisuuksien mukaan. Ole siis rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on kehittämisideoita tai toiveita tietynlaisesta yhteistyöstä. Otathan kuitenkin yhteyttä hyvissä ajoin – kirjastossamme tapahtuu paljon, joten viime tipassa esitettyjä toiveita emme ehdi toteuttaa.

Itsenäinen kirjaston hyödyntäminen ryhmän kanssa

Ohjattujen käyntien lisäksi ryhmät ovat tervetulleita hyödyntämään kirjastoa omatoimisesti.

Kirjastojen itsepalveluajat
Päiväkotiryhmät ovat aina tervetulleita kirjastoon. Huomioithan, että Vuosaaren kirjastossa on käytössä itsepalveluaika aamuisin klo 8–10, jolloin asiakaspalvelu on rajoitettua. Mikäli tarvitsette henkilökunnan apua itsepalveluaikoina, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon.

Kirjastokortti
Voit hankkia päiväkotiryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi. 

Satudiplomi
Lukeminen yhdessä on hauskaa, ja lisäintoa siihen voi saada ryhmän yhteisellä Satudiplomilla.

Kirjaston materiaalipankki kouluille ja päiväkodeille
Materiaalipankista löydät ideoita ja sisältöjä mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.
 

Covid19-pandemian vaikutukset palveluihin

Noudatamme kirjastoissa hallituksen antamia suosituksia tapahtumien ja päiväkotiyhteistyön osalta. Pandemiatilanteen pahentuessa päiväkotien ohjelmaa saatetaan joutua perumaan, mutta tällöin olemme aina suoraan yhteydessä mukaan ilmoittautuneisiin ryhmiin. Poikkeusolosuhteissa tiedotamme toimintatavoista myös sivulla helmet.fi/kouluyhteistyohelsinki ja kunkin kirjaston kotisivuilla Koulut ja päiväkodit -osiossa.