Tietokone

Tietokoneopastusta Vuosaaren kirjastossa

Tietotekniikan asiakasopastukset

Oletko hankkinut hienon kannettavan tietokoneen tai mobiililaitteen, mutta jotkut sen toiminnoista ovat jääneet mysteereiksi? Onko sinulla nopea laajakaistayhteys, mutta Internetissä liikkuminen kangertelee? Vai käytätkö tietokonetta kirjastossa ja haluaisit saada opetusta ihan perusteista alkaen?
Eipä hätää; nyt voit saada kysymyksiin vastauksia Vuosaaren kirjastossa. Järjestämme kurssimuotoista opastusta työväenopiston tiloissa ja tarjoamme myös henkilökohtaista opastusta yksittäisiin ongelma-asioihin. Opastukseen kuuluvat mm. tietokoneen perustoiminnot (hiiri, näppäimistö), mobiililaitteet, internetin peruskäyttö, tiedonhaku, netti-TV, sähköposti ja Facebook.

Kurssitarjonta näkyy HelMet-opastussivuilla, joilta voi ilmoittautua kursselle tai kirjastossa paikan päällä. Pienempiin ongelmiin voi varata tunnin mittaisen henkilökohtaisen opastuksen. Myös muiden pääkaupunkiseudun kirjastojen opastustarjonta on opastukset-sivulta.

Tietokoneita ja muuta tietotekniikkaa asiakaskäyttöön

Asiakkaiden käyttöön on yhteensä 23 asiakaspäätettä ja 4 kannettavaa asiakastietokonetta, 1 Helmet-pääte sekä 9 tablettia. Yleensä koneita on satunnaiselle kävijälle vapaana, mutta jos haluat varmistaa koneen käyttöösi pidemmäksi aikaa, tee ajanvaraus puhelimitse 09 3108 5098 tai internetissä.

Meillä voit myös skannata, skannata dioja, kopioida ja tulostaa kopiokoneella tai tietokoneilla. Skannaus on ilmaista, mutta paperille tulostaminen ja kopiointi maksaa 0,40 euroa / sivu.
Lisäksi tarjolla on mm. seuraavia apuvälineitä tietokoneen käyttöön kirjastossa:

  • -näppäimistö kyrillisiä kirjaimia varten
    -arabiankielinen näppäimistö
  • -muistikortinlukija
    -USB-tikku
  • -lukulasit

Tervetuloa työskentelemään!