Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Ilmastovieraana: Kia Aarnio ja Panu Pihkala

Vuosaaren kirjaston ilmastovieraiksi saapuvat keskiviikkona 6.4. Kia Aarnio ja Panu Pihkala.

Kia Aarnio on psykologian tohtori, tieto- ja oppikirjailija sekä ilmastoaktivisti, joka haluaa löytää psykologisia ratkaisuja ympäristökriiseihin. Hän on muun muassa ollut perustamassa Psykologien ilmastorintamaa ja työskennellyt Suomen luonnonsuojeluliitossa Irti turpeesta -kampanjatiedottajana.

Dos. Panu Pihkala on johtava suomalainen asiantuntija ympäristöahdistukseen liittyvässä monitieteellisessä tutkimuksessa. Hänen teoksensa Päin helvettiä? Ympäristöahdistus ja toivo (2017) herätti laajaa yhteiskunnallista keskustelua. Kansanvalistusseura myönsi Pihkalalle vuonna 2018 kansallisen Sivistyspalkinnon hänen ansioistaan ympäristöahdistuksen käsittelijänä. Pihkalan uusi tietokirja, Mieli maassa? Ympäristötunteet, ilmestyi lokakuussa 2019. 

Pihkala toimii asiantuntijana esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan hankkeessa Ympäristöahdistuksen mieli. Hän on laatinut Ilmastoahdistus-raportin Suomen Mielenterveysseuralle 2019. Pihkalan englanninkielinen akateeminen työ ympäristöahdistuksen määrittelyiden parissa on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta.

Haastattelemassa ovat Helsingin entinen kirjastopalvelujohtaja Tuula Haavisto sekä Nuoret ja ympäristötunteet -hankkeen koordinaattori Veera Visuri.

Tapahtuma on osa kevään 2022 Helmet-kirjastojen Ilmastovieraat-kiertuetta, jonka aikana keskustelemme kirjailijoiden ja aktivistien kanssa ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta kirjallisuuden avulla.  

Tapahtuma on kaikille avoin vallitsevien koronarajoitusten puitteissa. Tapahtuma striimataan myös Kirjasto Helsinki -facebook-sivulle.

Voimaa kirjallisuudesta 

Ilmastokriisistä, luontokadosta ja ekologisesta elämäntavasta julkaistaan yhä enemmän uusia kirjoja. Tieto lisää ymmärrystämme ja toimintakykyämme, ja kaunokirjallisuuden avulla voimme kuvitella mahdollisia tulevaisuuksia ja käsitellä ekokriisiin liittyviä tunteita ja ajatuksia.  

Useaan Helsingin kaupunginkirjastoon on perustettu ekohyllyt, joihin on koottu lainattavaksi laajasti erilaista ympäristöä ja ilmastoa käsittelevää kirjallisuutta, niin tieto- kuin kaunokirjallisuutta. Lisäksi Toivon kirjahyllyyn on koottu huolellisesti valikoituja teoksia, joissa toivo ja toiminta yhdistyvät. 

#ilmastovieraat #ekokirjasto

Panu Pihkalan kuva: Uzi Varon

Vuosaaren kirjasto

6.4.2022 klo 18.00 - 19.30

Viimeksi päivitetty 31.3.2022