Kuvassa kirjoja lapiossa lumella

Hauskaa tekemistä hiihtolomalle

Hiihtolomalla on vihdoin aikaa tehdä kaikkea hauskaa, mutta entä jos ideat loppuvat kesken? Mitä tehdä, jos hiihtäminen ei kiinnosta ja paras kaverikin on etelässä?

Hiihtoloma on pääkaupunkiseudulla viikolla 8. Mitä hiihtolomalla voi tehdä? Kokosimme muutaman vinkin lomalaisille.

Automatkalle äänikirjoja

Onko tiedossa pitkä automatka? Matka kuluu joutuisammin ja kaikilla on hauskaa, kun voi nauraa räkättää Risto Räppääjän parissa. Kirjastosta voi lainata äänikirjoja, ja niitä on saatavilla myös e-kirjoina.

Tutkittavaa kotisohvalle

Kun ilta hämärtyy, on mukava käpertyä sohvannurkkaan tutkimaan kirjoja. Oletko kiinnostunut hyönteisistä tai kiehtovatko sinua fantasiahirviöt? Haluatko ratkaista arvoituksia yhdessä Lassen ja Maijan kanssa vai lumoutua saduista? Kirjastosta löytyy luettavaa jokaiseen makuun.

Nuorille, jotka kaipaavat tekemistä

Jos kotona löhöily ei nappaa, niin nuorille löytyy ilmaista hiihtolomaohjelmaa Reaktori-tapahtumasta Helsingin Messukeskuksesta. Reaktorissa voi kierrellä eri pisteissä, ja vaikka tuunata, pelata, rakennella tai räpätä.

Pelailua ja yhdessäoloa

Pelaaminen on hauskaa ja vielä hauskempaa se on yhdessä kaverien kanssa! Kirjastosta voi lainata pelejä ja monessa kirjastossa on varattava pelikonsoli, jota voi tulla kirjastoon pelaamaan. Kannattaa kokeilla myös lautapelejä, joita on paljon erilaisia. Lautapelejäkin voi lainata ja varata.

Ulos luontoon, retkelle kirjastoon

Kun ruudun tuijottaminen ja kotona oleilu käy tylsäksi, on aika lähteä ulos tuulettumaan. Ulkoiluretken päätepisteeksi voi valita vaikka oman lähikirjaston. Joissakin kirjastoissa on myös hiihtolomatoimintaa. Tervetuloa!

Anna Kangasjärvi 
Viikin kirjasto