Kesäpäivä Helsingissä

Kesällä on tosi kiva tehdä erilaisia retkiä ja seikkailla. Tule mukaan, tänään vietetään hauska päivä Helsingissä!

Helsingin monet menopelit 

Helsinkiin ja Helsingissä voi matkustaa monenlaisilla kulkuvälineillä. Jos et ole aiemmin istunut metron tai raitiovaunun kyydissä ja sinua vähän jännittää, voit tutustua jo kotona Pieneen metrokirjaan ja Juna- ja ratikkakirjaan. Näissä tietokirjoissa on paljon kuvia vanhoista ja uusista vaunuista ja vetureista. Halutessasi voit tutkia myös raitiovaunujen ja metrojen reittikarttoja.

Tai kiinnostavatko sinua enemmän pyörät kuin raiteet? Silloin sinun kannattaa lainata kirjastosta Junior Linja-autokirja ja leikkiä Helsingin keskustassa "bussien bongausta" eli katsella tarkasti ympärillesi, näetkö kirjassa esiteltyjä linja-autoja. Linja-autolla voi liikkua moniin eri paikkoihin, mutta joihinkin Helsingin nähtävyyksiin kannattaa matkustaa bussilla, jossa ei ole pyöriä. Mikä ihmeen bussi se sellainen on? Tietysti vesibussi! Vesibussilla eli lautalla on mukava matkustaa esimerkiksi Korkeasaareen ja Suomenlinnaan. Matkan aikana voit ihailla upeita merimaisemia ja ohi lipuvia suuren suuria laivoja. Suuria laivoja esittelee, hassua kyllä, Pieni laivakirja.   

Jos et malta istua muiden kyydissä, pääset itse ajamaan ja opettelemaan liikennesääntöjä Lasten liikennekaupungissa. Turvallista matkaa!

Helsinkiin tutustuminen kierrellen

Helsingissä on paljon nähtävää ja koettavaa. Monet kiinnostavat paikat näkee kiertelemällä ympäri Helsinkiä. Helsinki-kierros on hauska tehdä yhdessä kirjojen kanssa. Tässä muutama esimerkki:

Oma Helsinki-loma on mukava aloittaa Mimin ja Watin seurassa. Heidän kanssaan pääset polskimaan Uimastadionille, kieppumaan Linnanmäen laitteisiin ja kiipeilemään Suomenlinnaan.  

Oletko kuullut Unelmasta Mäykkysestä? Hän on pii-ii-tkä mäyräkoira, joka tykkää matkustaa raitiovaunulla ja esitellä lempikohteitaan Helsingissä. Unelma & Helsinki -kirjan kanssa näet yli kymmenen erilaista kohdetta.

Entä Tatu ja Patu, ovatko he sinun tuttujasi? Kun lautta jättää Tatun ja Patun rannalle, veljekset keksivät soutaa Korkeasaareen...vesimeloneilla! Jos haluat tutustua Helsingin nähtävyyksiin todella vauhdikkaassa seurassa, ota matkaoppaaksesi Tatu ja Patu Helsingissä. Vauhtia tarjoavat myös Miina ja Manu pääkaupungissa.

Hieman erilaisesta näkökulmasta Helsinkiin tutustuvat kaksoset Arttu ja Kerttu ja heidän paras ystävänsä Erikoiskoira Affe. Kolmikko pääsee yhdessä boheemin Pirkko-tädin kanssa kiertelemään ulkoilmakirppikselle ja syömään lounasravintolaan. Helsinki-päivänsä aikana he näkevät ja tapaavat monenlaisia ihmisiä, myös varkaan ja poliiseja.

Karkausyön ratikkamatkan päähenkilö on Ratikka, joka liitää ja kiitää pitkin Helsingin värikkäitä katuja ja kujia. Tämä huisin hienon kuvakirja tutustuttaa sinut Helsingin eri kaupunginosiin.

Superhauskan kesäpäivän päätteeksi sinun tekee varmasti mieli huutaa: “Hurraa Helsinki!” Arvaa mitä, tuo huudahdus on myös kirjan nimi. Hurraa Helsinki! on tarina lapsiperheen Helsinki-päivästä ja samalla se kertoo suomalaisen muotoilun taustoja ja yksityiskohtia. Samat kuvat ilman tekstiä löydät katselukirjasta MiniHelsinki.
 

Täällä on kiva viettää koko päivä

Jos Helsinki-kierros saisi pääsi liian pyörälle, haluaisit ehkä mieluummin viettää koko päivän yhdessä paikassa. Miltä kuulostaisi päivä Korkeasaaressa, Linnamäellä tai museossa?

Päivä Korkeasaaressa on tietopaketti eläintarhan asukeista eli eläimistä, työntekijöistä ja eläintarhan arjesta. Pääset tutustumaan Korkeasaareen yhdessä Jaden ja Jannen ja heidän isoäitinsä kanssa. Oppainanne toimivat eläintarhan työntekijät Meeri ja Turo.

Päivä Linnanmäellä on jännittävä tietokirja: sen kansien välissä pyörii karuselli, huristaa vuoristorata, puksuttaa kummitusjuna ja kasvaa omenapuu. Kieputusta, linkousta ja huvipuistotietoa hurjastelijoille on luvassa myös Housuvaaran huvipuistossa. Ja kun haluat nauraa, kurkkaa, kuinka huristavat Virtaset huvipuistossa.

Päivä Kansallismuseossa on rauhallinen vaihtoehto vauhdikkaalle päivälle Linnanmäellä. Tutustumiskierros Kansallismuseoon alkaa suurelta karhuveistokselta, joka on vartioinut museota yli 100 vuotta. Karhu toimii myös oppaanasi museossa, jossa voit nähdä muun muassa ihan oikean ritarihaarniskan, miekan ja kilven. Mikäli museot ovat sinun lemppareitasi, sinun kannattaa sukeltaa myös Museoseikkailuun ja Museomysteeriin.

Oikein hauskaa kesäpäivää Helsingissä!

P.S. Lisää ideoita kesäpäivän kohteiksi voi hakea kirjoista Lasten kanssa Helsingissä : 100 parasta menovinkkiä pääkaupunkiseudulla ja Lasten Helsinki : Snadien stadi : Retkiopas lapsiperheille.

Kuva: Milla Bergström.