Kirjaston kesänuoren kirjavinkkaus koulun alun merkeissä!

Alakouluikäisenä, kun on juuri oppinut lukemaan kiinnostaa lukeminen paljon. Olin itsenkin reipas lukija, joten ajattelin suositella pari kirjaa lempikirjasarjoistani.

Kuin koin Banaani -kirjat liian helpoksi, Risto Räppääjä - kirjat kiinnittivät huomioni ja innostuin kirjasarjasta heti. Jo elokuvista tuttu Risto Räppääjä, oli kirjoissa yhtä viihdyttävä ja luinkin kirjasarjan moneen kertaan. Ehdottomasti lempikirjojani olivat Risto Räppääjä ja viimeinen tuutti, jossa Risto matkustaa keksijäätelötuuttien perässä Höljäkkään asti hakemaan Euroopan viimeiset kappaleet, sekä Risto Räppääjä ja Hilpuri Tilli, jossa Rauha -täti päätyy Riston ja Nellin kouluun opettajaksi.

Muut suosittelemani kirjasarjat jatkuvat koulu ja kaverit -teemoissa, sillä Supermarsu -kirjasarja käsittelee Emilia -nimisen koululaisen supersankarisalaisuutta, sekä ystävyyttä hänen parhaan kaverin Simon kanssa. Suosittelemani kirjat ovat  Supermarsu ja kutistuva koulu, jossa kouluun saapunut uusi rehtori herättää epäilystä Emiliassa ja Simossa. Sen lisäksi toinen suosikkini on Supermarsu pelastaa silakat , jossa Itämeren pelastustarina alkaa silakkapurkeissa olevista silakoista.

Viimeinen vinkkaukseni pyörii vielä kouluaiheessa. Ella ja kaverit luokkaretkellä on suosikkikirjani Ella ja kaverit -kirjasarjasta. Ekaluokkalainen Ella pääsee luokkansa kanssa hieman kaoottiselle luokkaretkelle, sillä jo retken alussa luokan opettaja unohtaa kassinsa... sekä kassissa olevat rahat.

Itäkeskuksen kirjaston kesänuori, Sedricia Mandunga