Poika näyttää tekemäänsä piirustusta.

Lapsille oma näyttelytila Kirjasto Kymppiin

Kirjasto Kympin lastenosastolle avataan lapsille tarkoitettu taidenäyttelykokonaisuus. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen julkinen ja maksuton lapsille suunnattu näyttelytila, jossa on mahdollisuus järjestää myös avajaiset tarjoiluineen vaikkapa omalle perheelle ja ystäville.

Kirjasto tarjoaa näyttelytilan ja auttaa ripustuksessa, sekä vastaa tiedottamisesta ja auttaa avajaisten järjestämisessä.  Järjestämällä oman näyttelyn lapsi on aktiivinen kulttuurin tekijä ja saa samalla merkityksellisen kokemuksen osallisuudesta. Näyttelyn voi järjestää joko yksittäinen lapsi tai lapsiryhmä.

Tilan voi varata ottamalla yhteyttä osoitteeseen kirjasto10@hel.fi. Näyttelytila on varattavissa kolmeksi viikoksi kerrallaan.

Ensimmäinen taiteilija: Leo Pesonen

Lasten näyttelytoiminnan avaa helsinkiläinen kakkosluokkalainen Leo Pesonen. Taiteilijan humoristisissa piirroksissa esiintyy mm. animaatiohahmoja, kasveja, ihmisiä ja tietokoneita.

Leo piirtää, koska se on mukavaa ja hauskaa. Joskus Leon kuvissa on huumoria, mutta hänen mukaansa on enemmän katsojasta kiinni, kuinka tämä kuvan näkee:

”Taide on sellaista, että muutkin tykkää siitä, että muutkin välittää siitä – ettei ole tylsä kuva.”

Leo odottaa ensimmäistä näyttelyään innokkaasti.

”Vähän jännittää, miten näyttely menee, ja senkin vuoksi, etten ole ennen tehnyt näyttelyitä. Koulukin jännitti ensin, kun siellä ei ollut vielä käynyt, mutta ei se jännitä enää.”

Leon näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 14.11.2017 klo 17.30. Tervetuloa!

Teksti: Hanna Hopea
Kuva: Kirjasto 10