Kesäkisan lomakkeita sikinsokin

Lue ja piirrä -kesäkisan palkinnot on arvottu

Lasten Lue ja piirrä -kesäkisassa luettiin kirjoja ja piirrettiin sarjakuvia. Kaikkien sarjakuvansa palauttaneiden kesken arvottiin leffalippuja. Liput on nyt arvottu ja voittajille ilmoitettu. Iso kiitos kaikille osallistuneille hienoista, kekseliäistä ja hauskoista sarjakuvista!

Kirjastoihin palautui yhteensä 325 osallistumislomaketta. Jokaisessa lomakkeessa oli kolme sarjakuvaa kolmesta eri kirjasta. Se tekee yhteensä 975 kesän aikana luettua kirjaa! Lomakkeissa kysyttiin myös muita kesän aikana luettuja kirjoja ja melkein jokainen vastaaja oli täyttänyt kohtaan useampia kirjoja. Luettujen kirjojen määrä on siis melkoinen.

Kirjoja luettiin yksin ja yhdessä esimerkiksi vanhempien kanssa. Kesän aikana lukulistalla oli monenlaista kirjallisuutta. Kisassa näkyi paljon suosittuja kirjasarjoja kuten Risto Räppääjiä, Supermarsuja, Harry Pottereita ja Ella-kirjoja. Näiden lisäksi luettiin muun muassa Chris Riddelin Ottilia-kirjoja, jotka ovatkin mainioita kirjoja sarjakuvapiirroksiin, sillä ne suorastaan pursuilevat upeita kuvia. Tämän vuoden kirjauutuuksista luettiin etenkin Jessica Townsendin Morriganin koetuksia. Kaunokirjojen lisäksi sarjakuva-aiheita haettiin myös kuvakirjoista ja sarjakuvista.

Osassa kirjastoista on koottu näyttelyitä palautetuista sarjakuvista.

Ensi kesää odotellessa!

Teksti ja kuva: Annu Peltoniemi