Syksy on saapunut Vantaan kirjastoihin

Syksy on saapunut kirjastoon. Erilaiset lasten tapahtumat ja satuhetket ovat alkaneet kirjastoissa, myös ajat löytyvät kunkin kirjaston Helmet sivuilta.

Alta löytyy muutamia tapahtumia, joita on kirjastossa:

Pikkuli laululeikki- show on monessa Vantaan kirjastoissa lauantaina 23.9.2023. Ohjelma perustuu Metsämarja Aittokosken kirjoihin.

Pikkuli, oppii tunteita

Kirjassa käydään läpi erilaisia tunteita, samalla opitaan tunnistamaan ja nimeämään tunteet. Soveltuu eri-ikäisille lapsille.

Pikkuli; Pidä metsä siistinä

Kirja esittelee Aurinkonummen metsäjuhlaa. Eläimet huomaavat metsän olevan täynnä roskia. Ensin on siivottava ennen, kun juhlat voivat alkaa. Juhlien jälkeen metsässä on samanlainen siivo. Mitä tehdään?

Pikkuli ; Tahtoo majan

Kotona ei ole rauhaa lukea niin Pikkuli ajatteli rakentavansa majan ulos. Yksin ei ole kivaa rakentaa niin metsän eläimet tulivat auttamaan rakentamaan majaa. Maja valmistuin niin Pikkuli ajoin kaikki pois majasta ja sanoin tämä minun majani. Lopuksi oli liian yksinäistä niin Pikkuli ymmärsi, että ystävyys on enemmän kuin itsekkyys.

SUPERTÄHTI JA KOLMAS PUU VASEMMALTA

Tiistaina 10.10.2023 Lumossa on lasten konsertti Supertähti ja kolmas puu vasemmalta. Muiden kirjastojen aikataulut löytyvät helmet.fi sivulta.

Supertähti-klovni tippuu tähtitaivaalta tuntemattomaan metsään ja löytää puurivistöstä laulavan Puun. Kaksikko lähtee etsimään Puun puuttuvaa etunimeä katsojien ja metsästä löytyvien runojen avulla. Matkan varrella kaksikko kohtaa metsän ihmeitä ja Tähdelle aiemmin tuntemattomia kirjaimia ja tavuja. Löytääkö Puu nimensä ja oppiiko Supertähti lukemaan? SUPERTÄHTI JA KOLMAS PUU VASEMMALTA on Kirsi Kunnaksen runoihin perustuva klovnin ja muusikon esitys lukemaan opettelemisesta ja ystävyydestä. Esitys kannustaa tarinoiden ja lukemisen pariin leikin, musiikin ja klovnerian kautta Esitys on suunnattu 5-7-vuotiaille, mutta sopii hyvin myös eri-ikäisille lapsille.

Työryhmä: Hanna Bergström, Minttu-Maaria Makkonen, Ines Masanti ja Helmi Mattila

teksti: Anneli Outinen, Lumon kirjasto