Celian äänikirjat lukemisen tukena

Tuntuuko lukeminen sinusta hankalalta? Ei hätää - onneksi tarinoita voi myös kuunnella! Äänikirja on mainio tapa lukea, jos painetun kirjan seuraaminen on hankalaa.

Celia on verkossa toimiva kirjasto, jossa on tuhansia lasten- ja nuortenkirjoja äänikirjoina. Celiasta löytyy jopa koulujen oppikirjoja. Äänikirjat löytyvät Celianetistä, ja niitä voi kuunnella joko tietokoneelta tai omalta älylaitteelta, johon on ladattu Pratsam Reader -sovellus.

Celian äänikirjojen kuuntelemiseen tarvitset Celia-tunnukset. Voit saada tunnukset, jos sinun on vaikeaa lukea tavallisia kirjoja esimerkiksi lukihäiriön, oppimisvaikeuden tai keskittymisvaikeuden vuoksi. Tunnukset voit saada omasta koulustasi tai kirjastosta. Kysy siis opettajaltasi, voitko liittyä äänikirjojen käyttäjäksi koulun kautta. Tai katso kartalta, missä on lähin Celian palvelua tarjoava kirjasto ja tule meille kysymään lisää: https://www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/.

Jos et voi saada celian tunnuksia, löytyy sekä CD-äänikirjoja että e-äänikirjoja laaja valikoima myös Helmet-kirjastoista.

P.S. Lue tästä juttu Sannista, joka on Celia-äänikirjojen suurkuluttaja! Jos puolestaan haluat tietää lisää Celiasta, käy sivuilla www.celia.fi.

Teksti: Celia ja Piia Bågman, Kallion kirjasto
Kuva: Pixabay / Foundry