Kirjavinkkejä 3-4-luokkalaisille

Cristal Snow: Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku

Pippurinsiemen kokoinen keijuipana Penni Pähkinänsydän närkästyy, kun hänen naapuriinsa muuttaa kesäksi kaikkitietävä keijupoika Markka Meritähti. Penni julistaa ystäviensä kanssa sodan sietämätöntä pojankloppia vastaan, ja he alkavat leipoa kadotuskakkua tämän pään menoksi. Kun kakku lopulta valmistuu, Pennin on aika pysähtyä miettimään, miksi hän lopulta haluaakaan kadottaa läheiseksi muuttuneen pojan.

Harriet Muncaster: Isadora Kuu -sarja 

Isadoran äiti on keiju, isä vampyyri, ja hän itse on vähän kumpaakin. Isadora rakastaa yötä, lepakoita ja mustaa tutuaan, mutta hän rakastaa myös auringon paistetta, taikasauvaansa ja Pinkki- pupuaan. Pinkki on Isadoran paras ystävä, sillä Isadoran äiti loihti Pinkin eläväksi.

Sarjan ensimmäisessä osassa Isadora menee kouluun. Toisessa osassa Isadora retkeillee.

Anu Holopainen: Nuku, nuku leluseni

IIK!-sarjan neljäs osa pelottelee alakouluikäisiä lukijoita Stephen Kingin hengessä. Sussa, Saku ja Siiri retkeilevät ja Siirin syöttäessä lintuja myös kettu päättää napata välipalaa. Urhea Siiri saa naakan pois ketun hampaista, mutta lintuparka on jo kuollut. Lapset päättävät haudata naakan, mutta naakka tekee yllättävän paluun haudan takaa. Saku ja Sussa kauhistuvat, mutta Siiri saa idean haudata lelujaan samaan paikkaan. Kohta ovat Muru-haliapina, Pöpö-pehmonorsu ja Tipsu-yksisarvinen tulossa levittämään kauhua elävien keskuuteen. Ne on pysäytettävä, mutta miten?

Hannele Huovi: Viikinkipoika Turn Hurjapää

Turn Hurjapää on vahva ja utelias viikinkipoika, jonka isä on viikinkikuningas Sigmund Sisupussi. Turn käy Jotunheimissa, jättiläisten maassa, seikkailee luonnossa ja pääsee ensimmäiselle purjehdukselle viikinkilaivassa kauas meren taakse. Tarinassa on aineksia saduista, kertomaperinteestä ja viikinkisaagoista ja tarinassa kukkii suvaitsevaisuus, huumori, seikkailu ja ilo. 

Siri Kolu: Villitalon valitsemat

Jatkoa kirjalle Villitalo.
Juuri kun Tomtom kavereineen on tottunut elämään talossa, jolla on jalat allaan, heitä odottaa uusi yllätys. Rapinalinnan kyytiin pyrkii Dunia, joka sanoo tulevansa toisesta villitalosta ja olevansa villitaloratsastaja.Villitaloja on siis muitakin ja niitä ohjastavat ratsastajat, joilla on kyky kommunikoida talon kanssa. Tomtom ymmärtää olevansa villitaloratsastaja niin kuin Duniakin. Tomtomin on hypättävä talon kyydistä. Mitä jos hän ei pääsekään palaamaan?