Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Star Wars -päivän etätapahtuma

Tähtien sodan fanien aloittamaa ja tuotantoyhtiön hyväksymää Star Wars -päivää 4.5. (May the fourth be with you) on vietetty kirjastoissa jo vuosia. Tänä keväänä tapahtuma järjestetään jälleen vain virtuaalisesti, koska tapahtumien järjestäminen kirjastojen tiloissa ei ole tällä hetkellä mahdollista.

Etäohjelmamme sisältää kilpailuja, aineistovinkkejä, virtuaalisen pulmapelin sekä paljon mukavaa katsottavaa ja osallistuttavaa. Sisältöjä löytyy kaikenikäisille lapsista varttuneempiin faneihin.

Tapahtuman ohjelmaa ja sisältöjä on saatavilla myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Tältä sivulta löydät:

 • Star Wars -aineistovinkkejä
 • Star Wars -aiheisten kirjoitus- ja pukukilpailujen tulokset
 • Star Wars -teemaista tekemistä eri ikäisille
 • Tapahtumapäivänä paljon ohjelmaa roolipeleistä musiikkiin ja vaikeasta tietovisasta katsojia osallistavaan pelistriimiin.
 

Suorat linkit ohjelmiin ja osallistumisohjeet peleihin ja muuhun puuhaan on nyt julkaistu tällä sivulla. Videosisällöt ovat katsottavissa ja pelit pelattavissa vähintään sunnuntaihin 9.5.2021 saakka. 

  
 

AINEISTOVINKKEJÄ

Selaa ja varaa maksutta Star Wars -aiheista aineistoa noudettavaksi lähikirjastostasi:

  > Kurkkaa Star Wars -sarjakuvien parhaimmiston tuoreet esittelyt!

sarjakuvien kansikuvia

KILPAILUT

Luo oma Jedisoturisi! -kirjoituskilpailu 14.4.-28.4.
Hei sinä Star Wars fani! Nyt on aika herätellä mielikuvitusnystyrät ja luoda oma Jedisoturi! Mitkä ovat soturisi voimat? Ketä vastaan hän taistelee? Kerro meille tarina soturistasi, sillä paras Jedisoturin tarina palkitaan. Kilpailun osallistumisaika oli 14.4.-28.4. Kiitos kaikille osallistujille. 

 > Voittaja on valittu! Tutustu kirjoituskilpailun parhaimmistoon ja voittajaan TÄÄLLÄ.

Tähtien välinen pikapukukilpailu 14.4.-28.4.
Tee Star Wars kaappicosplay eli rakenna kotoa löytyvistä esineistä ja asioista Star Wars -hahmon asu ja valokuvaa asu jonkun päällä. Valmiiden ja virallisten hahmoasujen käyttäminen on kilpailussa kielletty eli asu pitää koota itse. Osallistuminen tapahtui lähettämällä asukuva ja nimesi/nimimerkki 28.4. mennessä. 
Huom! Osallistumalla kilpailuun eli lähettämällä kuvan, annat Helmet-kirjastoille luvan julkaista kuvasi ja nimesi/nimimerkkisi Star Wars -pikapukukilpailun finalistien galleriassa. 
Voit lisäksi jakaa kuvasi omassa somessa ja käyttää #SWhelmet #SWpukukilpailu 

 > Pukukilpailun voittajan ja kunniamaininnan ansainneet kuvat on julkaistu ja pääset katsomaan niitä TÄÄLTÄ.

  

TEKEMISTÄ

Puuhatehtäviä lapsille 

Jedioppilaan seikkailu -peli 
Voimaan ja jedien oppeihin pääsee tutustumaan Helmet-kirjastojen pulmapelissä. Peli sisältää pohdintaa vaativia pulmia galaksin useassa kolkassa ja vain pelaamalla selviää millainen sinun matkasi Voiman kanssa voisi olla. Peli sopii lukutaitoisille. Peli on pelattavissa koko kesän. Siispä rohkeasti matkaan! Aloita peli: 

 1. mene osoitteeseen play.seppo.io  
 2. valitse menu-valikosta kieleksi suomi 
 3. valitse osallistuvasi “pelaajana” 
 4. syötä pelikoodi: FA54B1

Salainen sith-temppeli -pakopeli
Pidätkö ongelmanratkaisusta? Star Wars -teemaisen virtuaalisen pakohuonepelin voi pelata yksin tai ryhmänä. Kaikki tehtävät ovat mahdollisia ihmisaivoille, mutta mikäli osaat käsitellä Voimaa, siitä voi olla etua! Peli ei edellytä jedimestari-tason tietämystä. Pakopeli on pelattavissa koko viikon (9.5. saakka). Pääset pakopeliin tästä linkistä.

 

OHJELMAA TAPAHTUMAPÄIVÄNÄ 4.5.

Klo 10-24 Star Wars -visa mestareille, padawanit älkööt vaivautuko! 
Visainen triviapeli Tähtien sota -faneille. Testaa, kuinka hyvin loppujen lopuksi tunnet elokuvat ja niiden taustat. Parhaat tietäjät palkitaan! Peli on saatavilla myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.
 > Visaan osallistuminen on nyt päättynyt, kiitos kaikille osallistujille! Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 
Klo 15-16 Galaksien sanataituruutta ja musiikkia 
Vantaan kaupunginkirjasto järjestää YouTube-livestreamin, jossa tehdään yhdessä katsojien kanssa sanailutehtäviä ja kirjoitetaan biisi, joka lopulta huipentuu avaruudelliseksi sävelmäksi Tikkurilan kirjaston musajedisoturin käsissä. Tervetuloa leikittelemään sanoilla ja musiikilla Star Warsin hengessä! (Tämän ohjelman tallenne ei ole saatavilla teknisistä syistä johtuen.)

  
Klo 16-17 Soturikissat instalive avaruusteemalla – Miau the force be with you

Tikkurilan kirjaston suosittu Soturikissat-instalive vierailee Entressen kirjastossa! Star Wars-päivän kunniaksi teemana on kissat ja avaruus – mitä ihmettä se voi tarkoittaa? No ainakin toinen toistaan villimpiä avaruuskissameemejä, avaruus- ja kissa-aiheista vinkkausta sekä kosmista tunnelmaa Entressen Jukeboksin tähtipölyssä. 
 > Katso tallenne Tikkurilan kirjaston IGTV:stä

  
Klo 17-18 
Joonas Suotamo: ROAR! - Elämäni wookieena
Millaista on istua Millennium Falconin ohjaimissa Han Solon rinnalla? Entä miten wookieet käyvät vessassa? Tuoreimmissa Star Wars -elokuvissa Chewbaccaa näyttelevä Joonas Suotamo on toimittaja Hippo Taatilan jututettavana Oodin Facebookissa 4.5. klo 17 alkaen. Haastattelun tallenne löytyy tästä linkistä: Joonas Suotamo: Roar! – Elämäni wookieena (Facebook)
 > Suotamon ja Taatilan kirja Roar! – Elämäni Wookieena ilmestyi helmikuussa 2021 Johnny Knigan kustantamana ja se on varattavissa ja lainattavissa Helmet-kirjastoista.

  
Klo 18-20 Star Wars: The Old Republic -pelistriimi

Star Wars: The Old Republic on BioWaren kehittämä ja EAn & LucasArtsin julkaisema massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli (MMORPG), joka julkaistiin vuonna 2011. Star Warsin maailmaan kauan ennen elokuvien aikaa sijoittuva K16-peli, joka on maksutta pelattavissa tietokoneen kautta. BioWare tunnetaan monitahoisista ja mukaansatempaavista roolipeleistä eikä SWTOR tee poikkeusta. Pelissä on kahdeksan eri hahmoluokkaa, joista jokaisella on huikea omanlaisensa tarina. Pelissä pelaajan valinnat tehtävissä määrittelevät kalliistuuko pelaaja tasavallan vai imperiumin puolelle - kummalle puolelle voimaa pelaaja sitoutuu?

Tervetuloa tutustumaan peliin Espoon kaupunginkirjaston järjestämän pelistriimin kautta. Yleisö pääsee osallistumaan pelissä tehtäviin valintoihin ja päätöksiin. Katso striimin tallenne tästä linkistä!
Huom! 
Emme suosittele pelistriimiä alle 16v. katsojille pelin ikärajan takia.

  
Klo 18-22 Star Wars –roolipelit

Oodin oneshot-roolipelikerho juhlistaa Star Wars -päivää peräti kolmen etäpelin voimin. Pelit ilmoitetaan ja niihin ilmoittaudutaan 20.4. alkaen kommentoimalla pelin ilmoitusta kerhon omassa FB-ryhmässä. Jos Star Wars-aiheinen etäroolipelaaminen siis kiinnostaa, kannattaa liittyä ryhmään jo nyt ja seurata pelien ilmoittelua ahkerasti, jos haluat varmistaa paikkasi SW-pelissä. 

Kaikki Star Wars-päivän etäroolipelit pelataan "Roolipelit"-discordissa. Tarkempia ohjeita ja pelikohtaiset suositusikärajat lisätään ryhmään pelien ilmoittamisen yhteydessä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan eli aiempaa roolipelikokemusta ei vaadita. 

Pelien nimet ja niissä käytettävät roolipelijärjestelmät: 

 • Varjo Tarkintownin yllä (FFG Star Wars)
 • Päällikkö Chirpan kidnappaus (SW5e)
 • Uusi pimeä toivo (Astraterra)  

Lisätietoa Oodin oneshot-roolipelikerhosta löydät osoitteesta: helmet.fi/roolipelikerho

Palautteesi on tärkeää!

Annathan meille palautetta Star Wars -päivän etätapahtumasta lomakkeella, jotta voimme järjestää tulevaisuudessa vielä parempia tapahtumia. Samalla lomakkeella voit myös ilmoittautua mukaan suunnittelemaan tulevia tapahtumia kanssamme!

 > Siirry palautelomakkeelle

star wars palautekuva

Internet (Entressen kirjasto, Arabianrannan kirjasto, Etelä-Haagan kirjasto, Hakunilan kirjasto, Haukilahden kirjasto, Herttoniemen kirjasto, Hiekkaharjun kirjasto, Itäkeskuksen kirjasto, Jakomäen kirjasto, Kalajärven kirjasto, Kallion kirjasto, Kannelmäen kirjasto, Karhusuon kirjasto, Töölön kirjasto, Vallilan kirjasto, Viherlaakson kirjasto, Viikin kirjasto, Vuosaaren kirjasto, Saunalahden kirjasto, Venäjänkielinen kirjasto, Kirjastoauto Espoo, Kirjastoauto Helsinki, Kirjastoauto Vantaa, Jätkäsaaren kirjasto, Suurpellon kirjasto, Keskustakirjasto Oodi, Otaniemen kirjasto, Mosaiikin kirjasto, Kauklahden kirjasto, Kauniaisten kirjasto, Ison Omenan kirjasto, Koivukylän kirjasto, Kontulan kirjasto, Käpylän kirjasto, Laajalahden kirjasto, Laajasalon kirjasto, Laaksolahden kirjasto, Lauttasaaren kirjasto, Lumon kirjasto, Länsimäen kirjasto, Malmin kirjasto, Malminkartanon kirjasto, Martinlaakson kirjasto, Maunulan kirjasto, Monikielinen kirjasto, Munkkiniemen kirjasto, Myllypuron kirjasto, Myyrmäen kirjasto, Nöykkiön kirjasto, Oulunkylän kirjasto, Paloheinän kirjasto, Pasilan kirjasto, Pikku Huopalahden lastenkirjasto, Pitäjänmäen kirjasto, Pohjois-Haagan kirjasto, Pointin kirjasto, Puistolan kirjasto, Pukinmäen kirjasto, Pähkinärinteen kirjasto, Rikhardinkadun kirjasto, Roihuvuoren kirjasto, Sakarinmäen lastenkirjasto, Sellon kirjasto, Suomenlinnan kirjasto, Suutarilan kirjasto, Tapanilan kirjasto, Tapiolan kirjasto, Tapulikaupungin kirjasto, Tikkurilan kirjasto)

4.5.2021 klo 10.00

Helmet-kirjastot

Viimeksi päivitetty 5.5.2021