Musiikkivalmentaja ja asiakas

Musiikkivalmennusta kirjastossa

Kirjastossa voit syventää musiikkitietämystäsi tietystä lajityypistä tai tutustua itsellesi kokonaan uuteen musiikkiin. Kun varaat musiikkivalmentajan, hän on pelkästään sinun käytössäsi. Joko olet kokeillut?

Kuulitko hyvän kappaleen ja haluaisit kuunnella lisää samankaltaista musiikkia? Haluatko, että sinulle suositellaan ihan uutta musiikkia? Tarvitsetko opiskelujasi varten tietoa tietystä säveltäjästä? Vai haluaisitko, että sinulle etsitään suosikkisäveltäjäsi tuntemattomampien teosten nuotteja?

Kaikkia näitä ja mitä tahansa muitakin musiikkiin liittyviä tilanteita varten käytössäsi on henkilökohtainen musiikkivalmentaja.

Musavalmentajan palveluja saa tällä hetkellä Sellon kirjastosta Espoossa. Helsingissä toiminta käynnistyy uudelleen vuonna 2019.

Musiikkivalmennusta antavat musiikkikirjastolaiset, joilla on laaja näkemys ja tietämys erilaisista musiikin lajeista.Tiedonjanon kohteella tai musiikin tyylillä ei ole väliä: musiikkivalmentajille on esitetty kysymyksiä kaikenlaisista musiikin lajeista klassisesta uusimpiin ilmiöihin.

Musiikkikysymyksiin vastaaminen ja aineiston etsiminen on musiikkikirjastolaisten työtä kaikissa kirjastoissa, mutta musiikkivalmennuksessa saat kirjaston asiantuntijan kokonaan itsesi käyttöön sovituksi ajaksi, ja hän myös poimii tapaamista varten runsaasti materiaalia kuunneltavaksi.

Kuuntelemista myös kotiin

Valmennuksen pituus riippuu aiheesta ja asiakkaan toiveista. Keskimäärin valmennus kestää noin tunnin. Sen aikana kuunnellaan näytteitä valmentajan valikoimista levyistä ja keskustellaan musiikista. Kuunneltavan musiikin voit myös lainata halutessasi itsellesi kotiin kuunneltavaksi.

Kun haluat musiikkivalmennukseen, ota yhteys Sellon kirjastoon. Kerro yhteydenotossasi mahdollisimman tarkasti, mistä aiheesta haluat valmennusta, jotta musiikkityylin parhaiten tunteva valmentaja voi valmistautua ja myös kerätä eri Helmet-kirjastoista tarvittavaa aineistoa tapaamiseen ja mahdollisesti kotiin lainattavaksi.

Varaa aika musiikkivalmennukseen:

Espoo, Sellon kirjasto: sähköposti: sellonkirjasto@espoo.fi, puh. (09) 8165 7615

Lue lisää:

Onko musatiedoissasi aukkoja? Varaa musavalmentaja Sellon kirjastosta

Teksti: Iina Soininen
Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto