Musiikkimedia Nuorgam

Kiitos 2011–2013

Nuorgam oli vuosina 2011–2013 internetissä toiminut musiikkimedia, jota julkaisi musiikkiyhdistys Helsingin Nuorgam ry. Sivustoa tekivät vapaaehtoistyönä musiikkijournalistit ja musiikkikirjoittamisesta kiinnostuneet ihmiset. Nuorgamilla ei ollut aiheissaan yhtenäistä linjaa, vaan sivustolla käsiteltiin periaatteessa kaikkea musiikkiin liittyvää kirjoittajien kiinnostuksen niin salliessa.

Sivustolla oli noin 30 vakituista avustajaa, jonka lisäksi Nuorgamiin kirjoittivat lukuisat vierailevat kirjoittajat. Sivustolle oli maaliskuussa 2013 kirjoittanut 109 eri henkilöä. Vierailevien kirjoittajien joukossa muun muassa Veikko Halmetoja, Ville Kormilainen, Tommy Lindgren, Antti Nylén, ja Nick Triani.

Nuorgam valittiin vuoden verkkomediaksi Musiikki & Median palkintogaalassa lokakuussa 2012.

Nuorgamin juttusarjat, kuten tietyn vuoden popklassikot, ilmestyivät usein listamuodossa. Sivustolla julkaistiin kirjoitusten lisäksi myös viikoittaisia teemojen ympärille kasattuja soittolistoja.

Nuorgamin tyylinäyte Leonard Cohenin diskografia-artikkelin muodossa.

Vuonna 2013 Nuorgam keräsi yhteisörahoituksella varoja painetun lehden julkaisemiseen. Lehteä ilmestyi vain yksi numero tuhannen kappaleen painoksena.

Lokakuussa 2013 Nuorgam ilmoitti lopettavansa toimintansa 30. marraskuuta 2013. Sivustolla oli tällöin yhteensä noin 3500 julkaistua artikkelia.

nrgm.fi.png

Kiitos 2014–

Musiikkimedia Nuorgam ja Helsingin kaupunginkirjasto solmivat keväällä 2014 yhteistyösopimuksen, jonka ansiosta nrgm.fi:n sisältö säilyy edelleen musiikinystävien saatavilla. Nuorgamin sisältö ja serverin ylläpito lahjoitettiin Helsingin kaupunginkirjastolle. Tämä oli ensimmäinen kerta Helsingin kaupunginkirjaston historiassa, kun se otti vastaan digitaalista sisältöä.

Verkkosivusto nrgm.fi:n säilyttämisestä vastaa jatkossa Helsingin kaupunginkirjasto. Sivustolle ei tuoteta uutta sisältöä, mutta kaikki siellä julkaistu materiaali säilyy vapaasti käytettävissä. Kirjastolla on käytössään nrgm.fi:n runsas arkisto, josta löytyy tietoa sekä asiakkaiden että henkilökunnan hyödynnettäväksi: muun muassa yhtyeiden diskografioiden esittelyä ja pop-kappaleiden analyysejä, soittolistoja ja valokuvia. Sivustolla esitellään lukuisia eri vuosikymmenillä vaikuttaneita yhtyeitä ja artisteja.

– Siellä on tuhansia artikkeleita ysäripopista blackmetalliin ja kansanmusiikkiin. Kaikki sisältö on tuotettu vapaaehtoistyönä musiikin harrastajien toimesta, "rakkaudesta lajiin", kertoo Nuorgamin vastaava toimittaja Matti Markkola.

2018–

Toukokuussa 2018 Nuorgam jatkaa toimintaansa siitä, mihin se viimeksi lopetti. Kuukauden ajan musiikkimedia julkaisee Nuorgamin nettisivuilla musiikkiaiheisia artikkeleita. Nuorgam lopettaa toimintansa uudelleen 31.5.2018.

www.nrgm.fi