Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Silta sanattomaan -äänitilaveistos

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) tilasi alkuvuonna 2022 taiteilija Sanna Saastamoinen-Barrois'lta videoteoksen, jonka kuratoi Anna Moilanen ja kuvasi Jeremy Barrois. Yhteistyö jatkuu nyt Saastamoinen-Barrois'n Silta sanattomaan -äänitilaveistoksena. Julkisessa tilassa kuka tahansa voi istahtaa, levähtää ja sukeltaa kuulokkeiden kautta barokkimusiikin sanattomalle lennolle.

Silta sanattomaan -äänitilaveistos on 6.–16.10.2022 järjestettävän Helsinki Early Music Festivalin ennakkotapahtuma.

Tule ja koe teos Itäkeskuksen kirjastossa 16.9.-16.10. kirjaston aukioloaikoina!

Suomalainen barokkiorkesteri - FiBO - Silta sanattomaan - äänitilaveistos

* * * * * *

Taiteilija kertoo teoksen taustasta:

"Olemme eläneet kaksi vuotta hiljaisuutta ja tukahdutettuja tunteita. Tunteet kuten säveletkin kuitenkin elävät sisällämme ja voivat saada aikaan pakahduttavan suuren sisäisen tanssin. On olo, että kaikki se haluaa ulos elämään, sulkemaan silmät ja lentämään. Musiikki, silta sanattomaan, antaa tilan ja siivet sielun lennolle.

Ajatelin tätä vuosi sitten, kun FiBO tilasi minulta videoteoksen. 

Sukelsin barokkiin ja sen pakahduttavaan ja parantavaan voimaan tutkimaan katsojaa, kuulijaa, kokijaa, jolle soittaja antaa lahjan, yhden kappaleen soitettuna katsojan edessä.

Ennen kuin soittaja aloitti kappaleen soittamisen, pyysin muusikkoa ja kuuntelijaa katsomaan 2 minuutin ajan puhumatta toisiaan silmiin, antamaan mahdollisuuden sielujen kohdata, ja vasta sen jälkeen muusikko antoi lahjan, elävänä soitetun kappaleen, kuulijalle.

Silta sanattomaan -äänitilaveistos koostuu ruudusta, jolla pyörivät nämä ohjaamani kuusi kolmen minuutin Tule. Tunne -barokkiperformanssia, sekä tuolista, katsojasta, kanssakulkijoista ja julkisesta tilasta, jossa veistos on.

Silta sanattomaan -äänitilaveistos on jatkumo, joka käsittelee katsojaa julkisessa tilassa ja samalla antaa yhteiskunnan kulkijalle hetken sukelluksen sävelten sanattomaan lentoon."
 

Kuva: Pysäytyskuva Silta sanattomaan -äänitilaveistoksesta.

Itäkeskuksen kirjasto

23.9.2022 klo 8.00 - 20.00

Viimeksi päivitetty 16.9.2022

Kysy musiikista