Pasilan kirjastossa on nyt 30 000 cd-levyä

Kirjasto 10 sulki ovensa syyskuun 2018 lopussa, ja Kympin cd- ja lp-kokoelma siirrettiin Pasilan kirjastoon. Nyt Pasilassa on yksi pääkaupunkiseudun kirjastojen suurimmista äänitekokoelmista, ja pelkästään cd-levyjä on noin 30 000.

Kokoelma palasi syntysijoilleen: Pasilan kirjaston musiikkikokoelma muutti 2000-luvun alkupuolella ensin Pasilan asemalle ja myöhemmin Kirjasto Kymppiin, jossa se muodosti Kympin maineikkaan kokoelman perustan.

Pasilaan on helppo tulla kaikilla julkisilla kulkuneuvoilla. Helsingin keskustasta sinne pääsee kaikilla lähijunilla viidessä minuutissa. Pasilan kaupunginosien suunnittelu ja uudisrakentaminen tuovat pian alueelle runsaasti uusia asukkaita, ja rakenteilla olevaan suureen kauppakeskus Triplaan valmistuu musiikkimuseo Fame vuoden päästä.

Levyjen lisäksi tapahtumia ja näyttelyitä

Vaikka musiikin tarjonta ja jakaminen ovat pitkälti siirtyneet verkkoon, on tarjonta itse asiassa monipuolistunut. Musiikin kuunteleminen ja harrastaminen eivät katoa mihinkään. Vähitellen kirjaston toiminnot muuttuvat entistä enemmän siihen suuntaan, että asiakkaat voivat osallistua tekemällä itse.

Pasilan kirjastossa on jo nyt suosittuja musiikkitapahtumia ja -näyttelyitä, ja yhteistyö muiden musiikkitoimijoiden kanssa on ollut vilkasta. Tätä musiikkikirjastotoimintaa Pasilassa halutaan kehittää edelleen unohtamatta asiakkaiden arvostamaa perinteistä kirjastoa, jossa on runsaat ja monipuoliset kokoelmat.

Varaus tuo levyt lähikirjastoosi

Isoja musiikkikokoelmia on muissakin Helmet-kirjastoissa, muun muassa Sellossa Espoossa ja Tikkurilan kirjaston Saundiholvissa. Helmet-haun kautta kaikkien pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen musiikkikokoelmat ovat yhteisessä käytössä ja niitä voi varata mihin tahansa Helmet-kirjastoon.

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Katja Tähjä