Kirjastojen blogit

Pääkaupunkiseudun kirjastoilla on omia blogeja, joista voit etsiä lukuvinkkejä ja kirjasuosituksia tai tutustua kirjastojen toimintaan.

Kirjallisuudesta

Espoon fantasia
Espoon kaupunginkirjaston fantasiaryhmäläiset ovat fantasia- ja tieteiskirjallisuuteen erikoistuneita asiantuntijoita. Blogissa he avaavat työtään niin asiakkaille kuin kirjastokollegoille. He puhuvat työkseen kirjoista, joten täällä on pinoittain kirjavinkkejä. Espoon fantasia on osa Espoon kaupunginkirjaston Kirjava satama -blogisivustoa.

Lukijalta lukijalle
Espoon kaupunginkirjasto kokoaa yhteen juttuja kirjoittajille ja lukijoille. Lukijalta lukijalle on paikka hyville kirjoille sekä muihin kirjoihin liittyville aiheille. Kirjoittamisestakin puhutaan. Betalukija-palvelussa lukemisen ammattilaiset lukevat kirjastotyönsä ohessa harrastajakirjoittajien tekstejä ja antavat niistä palautetta. Lukijalta lukijalle on osa Espoon kaupunginkirjaston Kirjava satama -blogisivustoa.

Lukupiiri.net - Kirjastojen lukupiirejä
Blogi kokoaa yhteen Vantaan kirjastoissa toimivien lukupiirien kuulumisia. Jutuissa esitellään kokoontumisten tulevia kirjoja ja kerrotaan, mitä piiriläiset ovat kirjoista miettineet.

Suosittelija-blogi
Vantaan kaupunginkirjaston ylläpitämässä blogissa suositellaan kirjoja ja erilaisia verkkoaineistoja ajankohtaisista aiheista.

Tarinoiden lumo - Kirjallisuusterapiaa Vantaan kirjastoissa
Blogista löydät kirjallisuusterapeuttisia lukusuosituksia, erilaisia kirjoituksia aiheesta sekä tietoa Vantaan kirjastoissa järjestettävistä kirjallisuusterapeuttisista kirjoitus- ja lukupiireistä.

Tiksin runoklubi
Tikkurilan kirjastossa kokoontuvan Runoklubin blogissa kerrotaan tulevista ja menneistä runotapahtumista sekä julkaistaan osallistujien runoja.

Kirjastomaailmasta

Kirjava satama. Espoon kaupunginkirjasto kokeilee ja katsoo tulevaisuuteen
Kirjastolaiset luotaavat kirjastoilmiöitä kahdessa blogiosiossa, Kirjaston toiminta ja tulevaisuus ja Designing tomorrow together. Jälkimmäinen on kokonaan englanninkielinen ja suunnattu kansainvälisille yhteistyökumppaneille. Muitakin vieraita kieliä voi esiintyä.