Pääkaupunkiseudun kirjastoilla on omia blogeja, joista voit etsiä lukuvinkkejä ja kirjasuosituksia tai tutustua kirjastojen toimintaan.

Kirjastojen blogit

Pääkaupunkiseudun kirjastoilla on omia blogeja, joista voit etsiä lukuvinkkejä ja kirjasuosituksia tai tutustua kirjastojen toimintaan.


Kirjallisuudesta

Espoon fantasia
Espoon kaupunginkirjaston fantasiaryhmäläiset ovat fantasia- ja tieteiskirjallisuuteen erikoistuneita asiantuntijoita. Blogissa he avaavat työtään niin asiakkaille kuin kirjastokollegoille. He puhuvat työkseen kirjoista, joten täällä on pinoittain kirjavinkkejä. Espoon fantasia on osa Espoon kaupunginkirjaston Kirjava satama -blogisivustoa.

Haluan ymmärtää! Tuula Haaviston tietokirjablogi
Haavisto haluaa tehdä tietokirjallisuutta tunnetuksi maailmassa, jossa paljon puhutaan kaunokirjallisuudesta. Hän vinkkaa tietokirjoja kirjastoissa ja vetää tietokirjallisuuden lukupiiriä Itäkeskuksessa. Piirin keskustelut innoittavat kirjoittamaan.

Lukijalta lukijalle
Espoon kaupunginkirjasto kokoaa yhteen juttuja kirjoittajille ja lukijoille. Täällä on E-lehti nimeltä ”Kirjoitan”, joka on omistettu kirjoittamisesta kiinnostuneille. ”Lukijalta lukijalle” on paikka hyville kirjoille sekä muihin kirjoihin liittyville aiheille. Kirjoittamisestakin puhutaan. ”Betalukija-palvelussa” lukemisen ammattilaiset lukevat kirjastotyönsä ohessa harrastajakirjoittajien tekstejä ja antavat niistä palautetta. Lukijalta lukijalle on osa Espoon kaupunginkirjaston Kirjava satama -blogisivustoa.

Kirjastoelämää Itäkeskuksen kirjastossa
Kirjastolaiset kertovat asioista, tapahtumista ja elämästä itäisen Helsingin suuressa ja vilkkaassa kirjastossa. Myös kirjaston lukupiiriläiset kirjoittavat säännöllisesti ajatuksia yhdessä luetuista kirjoista. Tämä blogi onkin hyvä aitta ammentaa lukuvinkkejä. Löydät kirjallisuusjutut otsikoiden alta, jotka alkavat: Lukupiiriläinen bloggaa.

Lukupiiri.net. Kirjastojen lukupiirejä
Blogi kokoaa yhteen Vantaan kirjastoissa toimivien lukupiirien kuulumisia. Jutuissa esitellään kokoontumisten tulevia kirjoja ja kerrotaan, mitä piiriläiset ovat kirjoista miettineet.

Suosittelija-blogi
Vantaan kaupunginkirjaston hankinta- ja luettelointiosaston henkilökunta avaa pääasiassa uutuuskirjoja. Blogi liittyy Suosittelija-verkkopalveluun, joka antaa automaattisia lukuvinkkejä. Täällä vinkit ovat kirjastolaisten valitsemia. He tarjoavat monipuolista, innostavaa ja hyödyllistä luettavaa ajankohtaisista aiheista, niin lapsille kuin aikuisille.

Ääresblogi. Luovia romahduksia
Helsinkiläinen kirjoittaja, kirjastolainen ja kirjallisuuden harrastaja pohtii teksteissä uusia kirjallisuuden muotoja ja uudenlaisia tapoja lukea. Erityisesti hän luotaa digitaalista kirjallisuutta. Kirjoittaminen itsessäänkin on täällä läsnä.


Kirjallisuudesta lapsille ja nuorille, kirjastotyöstä lasten ja nuorten kanssa

Lukuterapiakoira Börjen elämää
Espoolainen lukukoira Börje tekee, miettii ja kertoo napakasti. Kohteena ovat kirjaston ilmiöt sekä koiran (työ)elämä. Sivulle on koottu kirjastoon liittyviä linkkejä kirja- ja koira-asioista.

My
Espoolaista lastenkirjastotyötä avaava blogi on nimetty Pikku Myyn mukaan. Täällä puhutaan erityisesti lukemisesta, lukemiseen innostamisesta ja lukutaidosta. Löydät myös työkalupakkeja lasten kanssa työskentelyyn.

Pedantti
Pedantti on suunnattu lähinnä kirjastoammattilaisille. Se kokoaa yhteen pedagogisten palveluiden materiaaleja ja toimii kirjastolaisten tukena heidän työssään. Blogia koordinoi Vantaan kaupungin kirjaston pedagoginen yksikkö, mutta tekstejä ja materiaaleja tuottavat monet vantaalaiset kirjastolaiset. Avoimessa verkossa olevaa aineistoa voivat hyödyntää myös opettajat ja kasvattajat. Blogi tiedottaa ajankohtaisista tapahtumista ja ilmiöistä.


Kirjastomaailmasta

Kirjava satama. Espoon kaupunginkirjasto kokeilee ja katsoo tulevaisuuteen
Kirjastolaiset luotaavat kirjastoilmiöitä kahdessa blogiosiossa, Kirjaston toiminta ja tulevaisuus ja Designing tomorrow together. Jälkimmäinen on kokonaan englanniksi ja suunnattu kansainvälisille yhteistyökumppaneille.

Kallion kirjasto
Kalliolaiset kirjoittavat erityisesti tapahtumista ja arjesta vanhassa kauniissa kirjastossa, joka on kiinteä osa rouheaa kaupunginosaansa. Täällä on paljon kuvia.

Lainausmerkki.fi
Helsingin kaupunginkirjaston kehittämistoimisto kertoo kirjaston hankkeista ja ideoista. Teksteissä pohditaan kokemuksia ja tuloksia.