Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Tiina Lehikoinen

Etätapahtuma - kirjailijavieraana Tiina Lehikoinen

Helsingin kaupunginkirjaston vieraana kirjailija Tiina Lehikoinen, jonka novellikokoelma Kukkien kapina (Like, 2020) on kokoelma absurdeja tulkintoja perinteisistä kertomuksista sekä aivan uusia, iloisesti nyrjähtäneitä tarinoita kaikille satujen ystäville. Haastattelijana informaatikko Niina Holm.

Tapahtuma on katsottavissa livenä helsinkikanava.fi -sivulla torstaina 28.5. klo 13 . Tallenteen voi myöhemmin katsoa samalta sivulta: https://www.helsinkikanava.fi

Koko tuleva ohjelmisto: http://helmet.fi/kirjastohelsinkilive
Menneiden tapahtumien taltioinnit: 
https://www.helsinkikanava.fi/fi_FI/web/helsinkikanava/folder?groupItemId=39419587

Voiko loppu olla ensinkään onnellinen, kun Prinsessa Ruususen tarina kerrotaan uudelleen vallankumoushenkisen ja piikikkään ruusun näkökulmasta? Entä mitä tapahtuu sydänsuruissa vellovalle miehelle, joka ottaa suden hahmon? Kukkien kapinan teksteissä kaikuu Daniil Harmsin ja Angela Carterin perintö täysin omalakisella twistillä.

Tiina Lehikoinen (s. 1982) on kuusi kiittävän vastaanoton saanutta runokokoelmaa julkaissut kirjailija ja kuvataiteilija. Hänen ensimmäinen novellikokoelmansa Yksityisiä tragedioita (Like 2017) keräsi ilmestyessään innostuneen vastaanoton. Lehikoinen on päätoimittanut runouslehti Tuli&Savua sekä verkkolehti Noesista ja kuuluu Osuuskunta Poesiaan. Lisäksi häneltä on julkaistu sarjakuvaa ja hän on esiintynyt erilaisissa poikkitaiteellisissa projekteissa. Koulutukseltaan hän on sekä filosofian että taiteen maisteri.


Lehikoisen teokset Helmet-kirjastoissa: 
https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__SLehikoinen%2C%20Tiina%2C__Orightresult?lang=fin&suite=cobalt

kuva: Toni Härkönen

***


Helsingin kaupunginkirjasto tuottaa kirjallisuuteen liittyviä, hyödyllisiä ja hauskoja sisältöjä helsinkikanavalle.

https://www.helsinkikanava.fi/fi_FI/info 

Helsinki-kanava tarjoaa verkkolähetyksiä ja julkaisee tallenteita muun muassa Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksista, Helsingin kaupunginorkesterin konserteista ja Pormestarin asukasilloista. Kanavalla julkaistaan myös kaupunkilaisten omia "Kaupunkilaisten videot"-videoita.

Helsinki-kanava (Keskustakirjasto Oodi)

28.5.2020 klo 13.00 - 13.30

Helsingin kaupunginkirjasto

Viimeksi päivitetty 25.5.2020