Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Etäsatutunti

Keskiviikkoisin klo 9

Tervetuloa satujen kiehtovaan maailmaan! Luvassa on alle kouluikäisille suunnattuja erilaisia satutunteja sekä esityksiä. Liittymisohje sekä tarkemmat sisällöt löytyvät alempaa. Ohjelma täydentyy kevään mittaan. 

Liittymisohje

Tarvitset: 
- tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin
- internet-yhteyden

Keskusteluun osallistumista varten voit käyttää laitteesi mikrofonia ja halutessasi myös kameraa.

Tule mukaan tietokoneella:

 1. klikkaa liittymislinkkiä.
   
 2. tule mukaan selaimella: valitse "Jatka tällä selaimella".
  Jos haluat, voit  ladata Teams-sovelluksen. Se on ilmainen.
  Jos haluat ladata sovelluksen, valitse "Lataa Windows-sovellus".
  Lataaminen kestää monta minuuttia.
   
 3. Kun Teams kysyy, saako se käyttää mikrofonia ja kameraa, voit halutessasi sallia sen. Oman kameran tai mikrofonin käyttö ei ole välttämätöntä.


Tule mukaan kännykällä:

 1. klikkaa liittymislinkkiä.
 2. lataa Teams-sovellus.

Ohjelma:

Helmikuu

17.2. Sanna Tahvanaisen & Lena Frölander-Ulfin kuvakirja Kurre Keikari ja popcornit  on hilpeä tarina turhamaisuudesta, ahneudesta, ystävyyden merkityksestä ja liiallisen herkuttelun vaaroista. Satu sopii parhaiten 3-6-vuotiaille.

24.2. Timopekan satutunnilla luetaan Liisa Kallion kuvakirja Lentävä talo. Kun kaveria on kova ikävä voi saada vaikka kerrostalon lentämään. Onko sinulla ikävä jotakuta? Sadussa käsitellään ystävyyttä ja tunteita. Ikäsuositus 4 - 6 v.

Maaliskuu

3.3. Kanisatutunnilla Sarianne lukee kaniaiheisia satuja, Tuulin Pauli-kani on paikalla kuuntelemassa ja esittäytymässä. Sopii kaikenikäisille eläinten ystäville.

10.3. Voisiko sinun pihallesi laskeutua avaruusalus? Ei hätää, kirjailija Petri Tamminen ja kuvittaja Valpuri Kerttulan kirjan Kun kohtaat avaruusolion avulla selviää viisi tärkeää ohjetta, miten kohdata avaruusolento. Satuhetki sopii 4.-6.-vuotiaille. 

17.3. Satutunnilla luetaan Jukka Laajarinteen kirja Isä vaihtaa vapaalle. Sen jälkeen esiintyy kirjaston oma lastenyhtye Hattuset.

Eräänä iltana Puolukka pyytää, että vanhemmat olisivat enemmän kotona. Äiti huokaa syyllisen näköisenä, mutta isä lupaa heti irtisanoutua työpaikastaan. Seuraavana aamuna kotiovelle ilmestyy mustapukuinen asiamies, joka yrittää maanitella isää vielä jatkamaan. Tilanne kehittyy uhkaavaksi. Mitä kummaa on tekeillä? 3-8v.

24.3. Kirjaston Lastenyhtye Hattusten soitinesittely!

31.3. Kurnajaiset: Sammakkoaiheinen musiikkisatu. Lapset voivat osallistua tarinaan soittamalla rytmisoittimia, esim guiroja, rytmimunia tai marakasseja. Itse askarreltu soitinkin sopii. Ottakaa soittimet esille!  

Huhtikuu

7.4. Satutunti: Nora Surojegin: Pikkupöllö sekä Untu ja sydäntalven salaisuus. Lisäksi Hattuset esittää lastenmusiikkia.

14.4. Suomalais - arabialaisella kaksikielisellä satutunnilla luetaan Katri Tapolan ja Sanna Pelliccionin kirja Pieni Prinssisatu / Hikayat amir saghir

Pieni prinssisatu https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2050365  

Hikayat amir saghir https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2172619

PERUUNTUNUT OHJELMA: Miten kilpikonna sai kilpensä? Musiikkisatutuokio yhteistyössä Tapiola Sinfoniettan muusikon Pasi Pihlajan kanssa.

21.4. Satutunti: Metsätontun myssy

28.4. satutunti peruttu teknisten ongelmien vuoksi (28.4.2021) 

Toukokuu

5.5. PERUTTU! Valitettavasti tämänpäiväinen tapahtuma on jouduttu peruuttamaan äkillisesti. (Ohjelmamuutos) Kurnajaiset: Sammakkoaiheinen musiikkisatu.

Lapset voivat osallistua tarinaan soittamalla rytmisoittimia, esim guiroja, rytmimunia tai marakasseja. Itse askarreltu soitinkin sopii. Ottakaa soittimet esille! Kurnajaislaulut ja -leikit löytyvät myös kirjastosta: https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2444559

12.5. Satutunnilla Katri Kirkkopellon Molli ja maan ääri

Molli päättää uskaltaa tehdä jotain, mitä se ei ole koskaan tehnyt. Se lähtee kotoaan ja tutusta maailmastaan metsään, aidan toiselle puolelle. Molli pohtii matkallaan koti-ikävää, maailman mittaa ja määrää. Miten läheltä voikaan löytyä suuri seikkailu ja uusi, tuntematon maailma! Varaa kirja Helmet-sivuilta: https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2389933

19.5. Satutunnilla Ville Hytösen ja Mira Mallliuksen (kuv.) Brontosaurus Beppe. 

Terve vaan! Olen Beppe ja olen brontosaurus. 19.5. satutunnilla päästään seuraamaan minun ja kaverini Vis-vis-visentin hurjia seikkailuja ruuanlaiton melskeissä. Kokkaus on kivaa, aina käy jotakin yllättävää ja syöminen se vasta mukavaa onkin! Ikäsuositus 3+ Varaa kirja Helmet-sivuilta: https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2328572

26.5. Satutunnilla Jeanne Willisin ja Tony Rossin Hupakko Lepakko. ”Oletko miettinyt, miltä maailma näyttää ylösalaisin? Hupakko lepakko auttaa sinua näkemään toisenlaisen maailman.” Satutunnin päätteeksi lepakkoaiheinen musiikkiesitys.

Kesäkuu

2.6. Satutunnilla Katri Kirkkopellon MolliMolli on kaunis tarina ystävyyden tärkeydestä. "Molli on pieni olento, jolla on suuri haave. Se haluaisi ystävän. Ystävän kanssa voisi supattaa salaisuuksia, kikattaa kippurassa, hyristä hyvästä mielestä, kuunnella hiljaisuutta tai laittaa kaikki hyrskyn myrskyn. Eräänä päivänä Mollin maailma menee mullin mallin, kun Pikku Sisu koputtaa sen ovelle..."

9.6. Lasten yhteislaulut! Tervetuloa laulamaan yhdessä tuttuja lastenlauluja! Luvassa lauluja erityisesti animaatioelokuvista mm. Viidakkokirja, Toy Story ja Frozen. Voit ottaa esille myös jonkin pienen perkussiosoittimen, esim. rytmimunan tai marakassit. Laulattajana Sakari Heikka.

16.6. Kirjaston lastenmusiikkiorkesteri Hattuset etäviihdyttää ja laulattaa niin lapsia ja vanhempiakin. 

23.6. Satutunnilla Ville Hytönen & Mira Mallius: Beppe ja mausteyllätys (3-6-vuotiaille)

"Keltainen linja-auto vie Brontosaurus Beppen kavereineen kohti isoäidin kotiluolaa. Isoäidin kotona kaikki on suuren suurta, jopa valkosipulipuristin, joka murskaa kerralla sata kiloa valkosipulia. Mikä neuvoksi, kun syöjiä ei ole dinosauruslauman verran? Kaverukset lähtevät kysymään neuvoa luolamies Uruk-Rögiltä, joka tietää kaiken murskaamisesta.

Kannattaako ruoan suhteen olla ennakkoluuloinen? Senkin Beppe oppii brontosauruskantapäänsä kautta."

  Etätapahtuma (Entressen kirjasto, Haukilahden kirjasto, Karhusuon kirjasto, Nöykkiön kirjasto, Sellon kirjasto, Soukan kirjasto, Tapiolan kirjasto, Kauklahden kirjasto, Ison Omenan kirjasto, Pikkulaivan kirjasto, Laajalahden kirjasto, Laaksolahden kirjasto, Viherlaakson kirjasto, Kirjastoauto Espoo, Suurpellon kirjasto, Otaniemen kirjasto)

  16.6.2021 klo 9.00 - 10.00

  Espoon kaupunginkirjasto

  Viimeksi päivitetty 16.6.2021