Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Etätapahtuma - Kaikki kotona? Selviytymisopas ahtaisiin aikoihin.

Etätapahtumassa tarkastellaan tarinan muodossa Minun silmin, Sinun silmin -ohjelman keinoja selviytyä arjen konflikteista.

Anneli Portman, Petronella Lehtelä ja Marjaana Martínez de Pinillo keskustelevat kotona olemisen vaikeudesta ja ratkovat siihen liittyviä ongelmia Minun silmin, Sinun silmin -kurssilla opittujen keinojen avulla.

Tapahtuma toteutetaan keskustakirjasto Oodissa ja on katsottavissa livenä helsinkikanava.fi -sivulla perjantaina 3.4.2020 klo 13-13.30. Tallenteen voi myöhemmin katsoa samalta sivulta: https://www.helsinkikanava.fi
 
Minun silmin, Sinun silmin -ohjelmassa harjoitellaan mm. psyykkistä joustavuutta eli resilienssiä sekä tunteiden tunnistamista. Ohjelma antaa tutkitusti valmiuksia rauhanomaiseen konfliktinratkaisuun, omien mielipiteiden arvostavaan esille tuomiseen sekä vahvistaa kykyä asettua toisen asemaan. 


 

Ohjelman verkkosivut: http://www.misi.hel.fi

"Minun Silmin, Sinun Silmin on Helsingin kaupungin ohjelma, jonka tavoitteena on torjua mustavalkoista maailmankuvaa, josta erilaiset ääriajattelua ja näköalattomuutta suosivat ajattelutavat kumpuavat sekä vähentää konflikteja, jotka syntyvät esimerkiksi erilaisuuden pelosta tai ryhmien välisistä ennakkoluuloista.

Ohjelma antaa konkreettisia ajattelun ja toiminnan välineitä arjen tilanteiden ja konfliktien kohtaamiseen ja ratkaisemiseen väkivallattomasti. Lisäksi se tukee demokratiakasvatusta, neuvottelutaitojen kehitystä sekä lisää valmiuksia yhteiseen päätöksentekoon.

Minun Silmin, Sinun Silmin -ohjelma tukee ja vahvistaa myös yksilön ja yhteisöjen hyvinvointia antamalla valmiuksia omien arvojen ja mielipiteiden esille tuomiseen tehokkaalla ja muita huomioivalla tavalla."
 

***

Kirjastojen ollessa suljettuina, Helsingin kaupunginkirjasto tuottaa kirjallisuuteen liittyviä, hyödyllisiä ja hauskoja sisältöjä helsinkikanavalle.

https://www.helsinkikanava.fi/fi_FI/info 

Helsinki-kanava tarjoaa verkkolähetyksiä ja julkaisee tallenteita muun muassa Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksista, Helsingin kaupunginorkesterin konserteista ja Pormestarin asukasilloista. Kanavalla julkaistaan myös kaupunkilaisten omia "Kaupunkilaisten videot"-videoita.

Helsinki-kanava (Keskustakirjasto Oodi)

3.4.2020 klo 13.00 - 13.30

Helsingin kaupunginkirjasto & Minun silmin, Sinun silmin

Viimeksi päivitetty 30.3.2020