Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Miia Toivio

Etätapahtuma - kirjailijavieraana runoilija Miia Toivio

Helsingin kaupunginkirjaston vieraana runoilija Miia Toivio. Toiviota haastattelee kriitikko Vesa Rantama.  

Miia Toivion neljäs runokokoelma Sukupuutot (Teos, 2019) liikkuu yleisestä yksityiseen ja takaisin hämmästyttävällä taidolla. Sen puhujat liukuvat useilla posthumanistisesti kiertyneillä akseleilla: inhimillisen ja epäinhimillisen, orgaanisen ja epäorgaanisen, tunteellisuuden ja tunteettomuuden risteyskohdissa saattaa välittyä se, miten silkka hyvinvointimme tekee meidät vieraiksi ja etäännyttää meidät historiastamme.

Tapahtuma on katsottavissa livenä helsinkikanava.fi -sivulla tiistaina 26.5. klo 15. Tallenteen voi myöhemmin katsoa samalta sivulta: https://www.helsinkikanava.fi

Koko tuleva ohjelmisto: http://helmet.fi/kirjastohelsinkilive
Menneiden tapahtumien taltioinnit: 
https://www.helsinkikanava.fi/fi_FI/web/helsinkikanava/folder?groupItemId=39419587

Miia Toivio (s. 1974) on työskennellyt monipuolisesti runouden parissa mm. runouslehti Tuli&Savun päätoimittajana ja Helsingin Poetiikkakonferenssin järjestäjänä. Tällä hetkellä hän opettaa kirjoittamista Työväen Akatemiassa ja on mukana Osuuskunta Poesian toiminnassa. Esikoiskokoelma Loistaen olet (Teos) ilmestyi 2007.

Toivio on kirjoittanut kirjallisuuskritiikkiä mm. Tuli&Savuun, Nuoreen Voimaan, Parnassoon, Helsingin Sanomiin ja Kiiltomatoon. Hänen runojaan on julkaistu mm. runouden vuosikirjassa MotMot , Nuoressa Voimassa, Särössä, Nokturnossa ja ruotsalaisessa runouslehti OEI:ssa. Ruotsin lisäksi hänen runojaan on käännetty englanniksi.

Toivion teokset Helmet-kirjastoissa: https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__SToivio%2C%20Miia%2C__Orightresult?lang=fin&suite=cobalt


Kuva: Milka Alanen 

***


Helsingin kaupunginkirjasto tuottaa kirjallisuuteen liittyviä, hyödyllisiä ja hauskoja sisältöjä helsinkikanavalle.

https://www.helsinkikanava.fi/fi_FI/info 

Helsinki-kanava tarjoaa verkkolähetyksiä ja julkaisee tallenteita muun muassa Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksista, Helsingin kaupunginorkesterin konserteista ja Pormestarin asukasilloista. Kanavalla julkaistaan myös kaupunkilaisten omia "Kaupunkilaisten videot"-videoita.

Helsinki-kanava (Keskustakirjasto Oodi)

26.5.2020 klo 15.00 - 15.30

Helsingin kaupunginkirjasto

Viimeksi päivitetty 19.5.2020