Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Ilmastolukupiirin kirjailijavieraat: Magdalena Hai ja Marjo Heiskanen

Vuoden kiinnostavimmat kirjakeskustelut jatkuvat! Yli 80 Ilmastolukupiiriä ympäri Suomea kutsuu lukemaan, kohtaamaan ja keskustelemaan siitä, mitä ilmastonmuutos meille tarkoittaa ja miten sen keskellä elämme.

***

Ilmastolukupiirien yhteisillä kirjailijavierailuilla kirjailijat keskustelevat teoksistaan ja ilmastonmuutokseen ja sukupuuttoaaltoon linkittyvistä teemoista.

Ensimmäisessä vierailussa kohtaavat kirjailijat Magdalena Hai ja Marjo Heiskanen. He keskustelevat siitä, miten puhua ilmastokriisistä lasten ja nuorten kanssa. Lasten- ja nuortenkirjallisuus antaa välineitä käsitellä hankalia ja pelottaviakin asioita. Toivo on keskeisessä osassa lapsille ja nuorille kirjoitettaessa.

Magdalena Hai on maskulainen fantasiakirjailija, jonka laajasta tuotannosta löytyy luettavaa kaikenikäisille. Satukirja Kurnivamahainen kissa kertoo tarinan pohjattomasta nälästä, pienten ihmisten voimasta muuttaa maailmaa – ja tietenkin kissoista.

Marjo Heiskanen on kaakkoishelsinkiläinen kirjailija, joka on kirjoittanut romaaneja, runoja sekä nyt tuoreimpana tietokirjan. Yhteen hiileen! on nuorille suunnattu tietokirja, joka käsittelee ilmastonmuutosta, sen hillintää ja siihen sopeutumista.

Tule mukaan verkon välityksellä – olitpa jo mukana ilmastolukupiireissä tai kiinnostunut aiheesta.

Pääset osallistumaan tapahtumaan tästä Zoom-linkistä. Verkkotapahtumaan osallistuminen ei vaadi kirjautumista tai ohjelman lataamista. Tervetuloa!

***

Mikä ilmastolukupiiri?

Ilmastolukupiiri.fi toteuttaa keväällä 2021 sarjan innostavia ilmastolukupiirejä ja kirjallisuustapahtumia ympäri Suomea kirjastoissa ja verkossa.

Lukupiirit tarjoavat matalan kynnyksen paikkoja keskustella ilmastonmuutoksesta ja siihen kietoutuvasta sukupuuttoaallosta syvällisesti ilmiönä, joka ‘muuttaa kaiken’, vai muuttaako? Ja ennen kaikkea: miten me sen kanssa elämme?

Ilmastolukupiirin toteuttavat Greenpeace ja Helmet-kirjastot yhteistyössä eri kirjastojen, Lukukeskuksen, Marttaliiton, Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin ja Suomen kirjastoseuran kanssa.

Omia ja uusia lukupiirejä voi ilmoittaa kampanjaan mukaan koko kevään.

Lue lisää: www.ilmastolukupiiri.fi

Etätapahtuma / Zoom (Tikkurilan kirjasto)

18.2.2021 klo 18.00 - 19.00

Viimeksi päivitetty 18.2.2021