Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Vanhoja kirjoja hyllyssä

Klassikot tutuiksi – virtuaalilukupiiri

Nyt voit täydentää tietämystäsi kirjallisuushistorian merkkiteoksista osallistumalla uuteen, virtuaaliseen klassikkolukupiiriin Klassikot tutuiksi. Entä mitä klassikoilla tarkoitetaan ja mikä on niille tunnusomaista? Yhtenä piirteinä mainitaan usein, että klassikko kestää aikaa. Klassikon aseman saaneet teokset ovat usein nostattaneet kirjasodan tai kirjallisen keskustelun. Ennen kaikkea, klassikko on vaikuttava lukuelämys, johon voi jopa palata uudestaan. Klassikko on kaleidoskooppi, joka heijastelee aina vain uusia tulkintoja ja tuottaa uusia, mieleenpainuvia lukukokemuksia.

Haluamme määritellä klassikon väljästi, jotta lukupiirissä olisi mahdollisimman laaja kirjo maailman ja Suomen kirjallisuutta. Teoksen on kuitenkin oltava merkittävä teos omassa kirjallisuuden genressään.

Toinen klassikkolukupiiri kokoontuu tiistaina 16.6.2020 kello 17.00. Tällä kertaa pureudumme yhteen tunnetuimmista romantiikan klassikoista, Kotiopettajattaren romaaniin.  Charlotte Brontë julkaisi romaaninsa salanimellä vuonna 1847, ja se suomennettiin vuonna 1915.

Jos kirjaa ei löydy omasta hyllystä, voit tehdä siitä varauksen helmet.fi -verkkopalvelussa. Voit lukea teoksen myös e-kirjana omalta älylaitteeltasi tai tietokoneelta. Kirja on saatavilla Project Gutenberg -palvelussa. Voit halutessasi tutustua aikalaisarvioihin ennen lukupiiriä esimerkiksi täällä ja täällä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan pohtimaan novellien herättämiä ajatuksia.

Klassikkolukupiiri on Vantaan kirjastojen yhteinen palvelu. Käytämme lukupiirissä zoom-palvelua. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin. Ohjeet Zoomin käyttöön löydät täältä. Lähetämme sinulle kutsun ja linkin lukupiiriin sähköpostitse, joten tästä syystä tarvitsemme yhteydenottoasi. Ilmoittaudu mukaan lukupiiriin viimeistään 9.6.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa: paula.puustinen@vantaa.fi

16.6.2020 klo 17.00 - 18.30

Vantaan kaupunginkirjasto

Viimeksi päivitetty 13.5.2020