Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Ilmastolukupiirin kirjailijavieraat: Emmi Itäranta ja Elina Hirvonen

Vuoden kiinnostavimmat kirjakeskustelut jatkuvat! Yli 80 Ilmastolukupiiriä ympäri Suomea kutsuu lukemaan, kohtaamaan ja keskustelemaan siitä, mitä ilmastonmuutos meille tarkoittaa ja miten sen keskellä elämme.

***

Ilmastolukupiirien yhteisillä kirjailijavierailuilla kirjailijat keskustelevat teoksistaan sekä ilmastonmuutokseen ja sukupuuttoaaltoon linkittyvistä teemoista.

Kolmannessa kirjailijavierailussa kohtaavat Emmi Itäranta ja Elina Hirvonen. Itäranta ja Hirvonen pohtivat, että ilmastosuru on aikamme määrittäviä ilmiöitä, joka heijastuu kirjallisuuteen.

Emmi Itäranta on suomalainen scifi- ja fantasiakirjailija, joka asuu Isossa-Britanniassa. Hän käsittelee romaaneissaan ympäristötematiikkaa, ilmastonmuutosta ja ihmisten vastuuta luonnosta.

Kuunpäivän kirjeet -romaanissa (Teos, 2020) eletään vuotta 2168. Ihmisen avaruuden valloitus on edennyt Kuuhun ja Marsiin. Maan luonnonvarat on käytetty, maapallo saastutettu, eikä siellä kukaan enää halua asua. Romaanin päähenkilö on Lumi Salo, Maasta kotoisin oleva shamanistisia keinoja käyttävä parantaja. Romaanin runkona toimivat kirjeet, joita Lumi kirjoittaa puolisolleen, johtavalle tutkijatohtorille Sol Uriartelle. Sol keskittyy urallaan Maa-projektiin, joka on omistettu Maan valtamerten ekosysteemien elvyttämiselle. Taka-alalla pyörii ajatus Maan palauttamisesta luonnon haltuun. Sitten Sol katoaa jäljettömiin.

Elina Hirvonen on kirjailija, toimittaja ja palkittu elokuvantekijä. Hänelle lähteisiä teemoja ovat ilmastonmuutos, konfliktit, ihmisoikeudet, siirtolaisuus ja maailman parantaminen.

Kun aika loppuu -romaanissa (WSOY 2015) eletään lähitulevaisuuden Helsingissä, jossa Aslak-niminen nuori mies ampuu ihmisiä Lasipalatsin katolta. Teon motiiviksi hän julistaa ylikansoittumisen ja maaplaneetan pelastamisen. Samaan aikaan Aslakin äiti, Laura pitää yliopistolla luentoa ilmastonmuutoksesta ja ihmisen vastuusta. Aslakin sisar Aava työskentelee lääkärinä Somaliassa, jossa hän pelastaa lapsia nälkäkuolemalta. Romaani käsittelee perheen elämän kautta ympäristökysymyksiä, vanhemmuutta, yksinäisyyttä ja syrjintää. Jos maapallo on hauras, ovat sitä sillä elävät pienet ihmisetkin.

Tule mukaan verkon välityksellä – olitpa jo mukana ilmastolukupiireissä tai kiinnostunut aiheesta.

Osallistu verkon kautta 

Linkki Zoom-tapahtumaan 


***

Mikä ilmastolukupiiri?

Ilmastolukupiiri.fi toteuttaa keväällä 2021 sarjan innostavia ilmastolukupiirejä ja kirjallisuustapahtumia verkossa.

Lukupiirit tarjoavat matalan kynnyksen paikkoja keskustella ilmastonmuutoksesta ja siihen kietoutuvasta sukupuuttoaallosta syvällisesti ilmiönä, joka ‘muuttaa kaiken’, vai muuttaako? Ja ennen kaikkea: miten me sen kanssa elämme?

Ilmastolukupiirin toteuttavat Greenpeace ja Helmet-kirjastot yhteistyössä eri kirjastojen, Lukukeskuksen, Marttaliiton, Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin ja Suomen kirjastoseuran kanssa.

Omia ja uusia lukupiirejä voi ilmoittaa kampanjaan mukaan koko kevään.

Lue lisää: www.ilmastolukupiiri.fi

Etätapahtuma / Zoom (Entressen kirjasto, Kalajärven kirjasto, Karhusuon kirjasto, Kauklahden kirjasto, Ison Omenan kirjasto, Pikkulaivan kirjasto, Laajalahden kirjasto, Laaksolahden kirjasto, Nöykkiön kirjasto, Sellon kirjasto, Soukan kirjasto, Tapiolan kirjasto, Viherlaakson kirjasto, Saunalahden kirjasto, Suurpellon kirjasto, Otaniemen kirjasto)

13.4.2021 klo 18.00 - 19.00

Viimeksi päivitetty 8.4.2021