Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Kirjailijavierailu: Eija Pokkinen

Torstaina 12.12. klo 17 Viherlaakson kirjaston lehtisalissa


Eija Pokkinen esittelee elämäkertansa Kiiltokuvatyttö (Docendo, 2019): evakkotytön matka valokuvamalliksi, näyttelijäksi, elokuvakääntäjäksi ja taiteilijaksi

Tervetuloa! Glögitarjoilu


Eija Pokkisen elämänmittainen evakkomatka alkoi talvisodan syttyessä Karjalan kannaksella, Suomen itsenäisyyspäivänä 1939. Pariisissa hänestä tuli kansainvälinen valokuvamalli, ja ura johti elokuvarooleihin, muiden muassa rooliin Jaakko Pakkasvirran Vihreässä leskessä ja naispääosaan amerikkalaisessa Distance (Etäisyys) -elokuvassa. Palattuaan Suomeen 36-vuotiaana Eija näytteli Risto Jarvan elokuvissa Loma ja Jäniksen vuosi.

Vuodet ulkomailla saivat Eijan tiedostamaan juurettomuutensa. Uraa tekevä valokuvamalli kiinnosti Suomen lehdistöä, ja juttuja Eijan menestyksestä ilmestyi säännöllisesti. Ihmissuhteet kariutuivat, mutta itseään etsivä Eija sai tärkeän voimanlähteen meditaatiosta. Läheisen traaginen menetys sai Eijan vetäytymään pois julkisuudesta yli 30 vuodeksi, etsimään minuuttaan ja vastausta kysymykseen ”kuka minä olen”. Eija on työskennellyt arvostettuna suomentajana, ja viime vuosina maalaustaide on avannut hänelle uudenlaisen luovuuden väylän.

Kirjan kansikuva: Marcello Norberth

Viherlaakson kirjasto

12.12.2019 klo 17.00 - 18.00

Viimeksi päivitetty 11.12.2019