Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Retropelipäivä

Kirjastojen pelikiertue 25.3.-11.11.2018

Kirjasto on pelaamisen koti. Suomalaisten kirjastonkäyttäjien rakkaus peleihin palkitaan Helmet-kirjastojen pelikiertueella! Maaliskuusta marraskuuhun Pääkaupunkiseutua kiertää Suomen pelimuseon näyttely Minun pelihistoriani 2018. Näyttelykiertueen osana kirjastot järjestävät monenlaisia pelitapahtumia. Tule tutustumaan näyttelyyn ja hienoihin pelitapahtumiin!

”Jokaisella meistä on oma, arvokas pelihistoria. Lapsuudesta nuoruuteen ja aikuisuudesta vanhuuteenkin asti vietämme aikaa lelujen, leikkien ja pelien parissa. Pelaamme ja leikimme yksin ja yhdessä, vanhempiemme, lastemme, sukulaistemme, ystäviemme ja tuntemattomien kanssa.” – Suomen pelimuseo

Alkuperäistä näyttelyä koottaessa Tampereen yliopisto rakensi suomalaisista pelihistorioista myös vapaasti verkossa saatavilla olevan teoksen Minun pelihistoriani : Henkilökohtaisia tarinoita suomalaisten pelaamisesta ja leikkimisestä (2018).

Kiertue aloittaa Espoosta keväällä, jatkaa Helsinkiin kesällä ja huipentuu loppusyksystä Vantaalla kansainväliseen peliviikkoon. Tarkempaan aikataulu tarkentuu kiertueen avajaisiin eli Retropelipäivään 25.3. mennessä. Tervetuloa tutustumaan suomalaiseen pelaamiseen monen sukupolven ajalta!

Retropelipäivä eli pelikiertueen avajaiset

Sellon tapahtumakirjasto sukeltaa historian helmiin retropelien jäljillä sunnuntaina 25.3. klo 12-17. Viisituntisessa tapahtumassa pääsee kokeilemaan vanhoja pelejä sekä kirppistelemään. Kaikenikäiset ovat tervetulleita tapahtumaan, mutta pelien kohdalla noudatamme ikärajoja. Vapaa pääsy!

* * *

2. krs Akseli-salissa RETROPELIHUONE
Vanhoja konsoleita ja pelejä vapaasti kokeiltavissa. Tule bongaamaan klassikot, herättämään nostalgia ja tekemään high scoret!

* * *

Kirjaston aulassa RETROPELIKIRPPIS

  • Myyjäksi? Kirppikseltä kuka tahansa voi varata pöydän ja myydä vanhoja pelejä. Pöytää pääsee asettelemaan klo 11, myyntiaika on 12-17 ja pöytä tulee olla tyhjä ennen kirjaston sulkeutumista klo 18. Varaa pöytä täyttämällä tämä lomake.

  • Shoppailemaan? Jos se yksi lapsuuden peli tai klassikko on hakusessa, niin varaa rahaa mukaan ja saavu klo 12 jälkeen kirjastolle tekemään löytöjä.

Retropelipäivä Facebookissa

Sellon kirjasto, aula ja Akseli-sali (Sellon kirjasto)

25.3.2018 klo 12.00 - 17.00

Viimeksi päivitetty 12.3.2018